Tarih: 13.10.2022 13:07

Astana'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesi

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Ukrayna arasında 24 Şubat tarihinde başlayan savaş 8'inci ayında devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arabuluculuk rolünü üstlenmeye devam ediyor.

8 aylık sürecte 'barış' için birçok girişimde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke lideri ile iletişim halinde olan tek lider...

Gerek telefon görüşmesi gerekse yüzyüze görüşmelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin, bu kez Astana'da bir araya geldi.

Görüşme başladı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Lavrov, Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazakistan'da katılacakları Astana Zirvesi kapsamında görüşeceklerini duyurmuştu.

Edinilen bir son dakika bilgisiye göre, merakla beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesi, an itibarıyla başladı.


4'üncü görüşme

Erdoğan ve Putin arasındaki 4'üncü görüşme, zirvenin düzenlendiği Bağımsızlık Sarayı'nda basına kapalı devam ediyor.

"Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması"

Bir diğer yandan toplantıda, Putin'in Avrupa'daki enerji krizinin çözümüne yönelik, "Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması" önerisinin gündeme gelmesi bekleniyor.

Tahıl koridoru, savaş, Suriye'deki gelişmeler...

İki liderin Rusya-Ukrayna savaşı ve ateşkes süreci ile Karadeniz Tahıl Koridoru'nu da ele alması öngörülüyor. Ayrıca Suriye'deki gelişmeler de masada olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —