Atık Pil Kampanyası'nın kazananı belli oldu

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası’nda en fazla pil toplayan Tayfun Akman, hediyesini Belediye Başkanı Alper Taban’dan aldı.

BURSA HABER 18.02.2025 14:35:00 0
Atık Pil Kampanyası

İnegöl Belediyesi’nin 18 Şubat Dünya Pil Günü kapsamında düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyasında 50 kilogram pil getiren Tayfun Akman akıllı kulaklık hediyesini Belediye Başkanı Alper Taban’dan aldı.

 

İnegöl Belediyesi belirli gün ve haftalar kapsamında düzenlediği farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 18 Şubat Dünya Pil Günü dolayısıyla vatandaşlar arasında atık pil toplama kampanyası 10 Şubat’ta başlatılmıştı. 17 Şubat’ta sona eren kampanyanın kazananı belli oldu. Toplamda 235 kilogram pil toplanan kampanyaya 50 kilogram ile katılım sağlayan Tayfun Akman, akıllı kulaklık hediyesinin sahibi oldu.

 

 

 

8 GÜNDE 235 KİLOGRAM ATIK PİL TOPLANDI

Tayfun Akman, hediyesini bugün encümen toplantısı öncesi Belediye Başkanı Alper Taban’dan aldı. Hediye takdimi sırasında günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapan Başkan Alper Taban, “18 Şubat Dünya Pil Günü olarak ifade ediliyor. Bugün vesilesiyle Temizlik İşleri Müdürlüğümüz de bir çalışma gerçekleştirdiler. Pillerin kimyasal içerikleri de var ve doğa için oldukça zararlı. Onların doğru bertaraf edilmesi önemli. Atık pilleri bizler normal şartlarda da topluyoruz. Bir de farkındalık oluşması adına kampanya olarak bunu gerçekleştirdik. Bir çağrı yaptık. Tayfun Akman bey de bu konuda bizlere destek oldu ve yarışmanın da kazananı oldu. 8 günlük sürede 235 kilogram atık pil toplandı. Kazanan vatandaşımız da 50 kilogram ile en fazla pil getiren kişi oldu” dedi.

 

OKULLARDA VERİLEN EĞİTİMLER ÖNEMLİ

Okullarda bu alanda verilen eğitimlerin çocuklarda önemli yansımaları olduğuna dikkat çeken Başkan Taban, “Kendisine normalde de böyle bir hassasiyetleri var mıydı yoksa yarışma için mi pil topladıklarını sordum. İlkokul öğrencisi evladına okulda bu konuda eğitim verildiği ve kendilerinde de bu noktada farkındalık oluştuğunu söyledi. Burada okullarda verilen eğitimlerin de ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Kendisine çam sakızı çoban armağanı bir hediye takdimi yapacağız” diye konuştu.

 

Hediyesini alan Tayfun Akman ise Başkan Taban ve İnegöl Belediyesi’ne teşekkür ederek “Bilinçli bir toplum oluşması adına böyle farkındalık çalışmaları yapıldığından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Muhabir: Kerem Kaplan

Ulu Cami’de Ramazan mahyası: “Zekat Berekettir”

İran’dan ateşkes için güvence şartı

Osmangazi’de Ramazan bereketi Emek’te paylaşıldı

Bursa’da otomobil apartman bahçesine savruldu

İnegöl’de kayıp çocuk ekipleri harekete geçirdi

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Saliha Erdim Yıldırımlılarla buluştu

Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar vardır

Putin’den Hamaney’e tebrik

Osmangazi’de gönül sofrası Kiremitçi’de kuruldu

İznik’te evin çatısı küle döndü

Bursa’da milyonluk tefecilik çetesi çökertildi

Bursa’da iftar davetine mehter sürprizi

Büyükşehir'de 8 Mart coşkusu

MSB: F-16’lar KKTC’ye konuşlandırıldı

Kestel’de 8 Mart sürprizi: Başkan Erol’dan kadınlara jest

İnegöl’de gece yarısı gaz alarmı: Apartmanlar tahliye edildi

Petrol fiyatlarında rekor: Brent 119 doları gördü

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında ilk duruşma başlıyor

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde Orta Doğu’daki savaş var

İnegöl’de havaya ateş açtığı anları paylaşan kişi yakalandı!

Bursa'da hissedilen deprem!

İnegöl’de apartmanın çatısı alev alev yandı

Bursa'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Bursa’da sokak ortasında esnaf kavgası

Bursa'da ters şeride giren otobüs trafiği riske attı!

İnegöl'de el freni çekilmeyen otomobil dehşet saçtı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Yükleniyor

loading