ATIK YÖNETİMİNE ‘YILDIRIM’ TEŞVİK

YILDIRIM’DA ATIKLAR ÇÖPE DEĞİL DÖNÜŞÜME GİDİYOR

ÇEVRE 3.06.2021 14:31:00 0
ATIK YÖNETİMİNE ‘YILDIRIM’ TEŞVİK

Yıldırım Belediyesi'nin, su ve çevre kirliliğini önlemek, konuyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı, ‘1 litre atık yağ getirene 5 litre su’, ‘e atık getirene 1 adet tasarruflu led ampul’ kampanyası vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: “Dünya su kıtlığı ile karşı karşıya. Suyumuzu tasarruflu kullanmak ve mevcut kaynaklarımızı korumak zorundayız. Bu bizim gelecek nesillere borcumuzdur.” 

BURSA- Ülke ekonomisine katkı sağlamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için sıfır atık uygulamasını hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, gelecek nesillere daha güzel bir Yıldırım bırakmak adına öncü bir projeye daha imza attı. Düzenli ve sistemli çalışmalar yürüterek her yıl binlerce ton atığın geri dönüşümünü sağlayan Yıldırım Belediyesi; yaşam kaynağı olan suyu korumak ve e-atıkları dönüşüm zincirine kazandırmak amacıyla ‘1 Litre Atık Yağ Getirene 5 Litre Su’ ile ‘Elektronik Atık Getirene 1 Adet Tasarruflu Led Ampul Hediye’ kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında, 31 Ağustos’a kadar atık yağ ve elektronik atık toplayan herkese 1 adet tasarruflu led ampul ve 5 litrelik Bursa Su hediye ediliyor. Yıldırım Belediyesi’nin, çevreye yönelik koruma ve farkındalık oluşturma çalışmaları meyvelerini veriyor. Mutfaklarında kullandıkları atık yağları lavaboya dökmeyerek biriktiren ve kullanılmaz hale gelen elektronik eşyalarını çöpe atmayan vatandaşlar, bunları Yıldırım Belediyesi ekiplerine teslim ediyor. Yıldırım Belediyesi’nin kampanyasına katılarak, daha temiz bir çevre ve daha yaşanabilir bir Yıldırım hedefine destek olan vatandaşlar, teslim ettikleri atıkların karşılığında hediyelerini de ekiplerden aldılar. 

‘GELECEK NESİLLERE BORÇLUYUZ’ 

Geri dönüşümün yaygınlaştırılması amacıyla Yıldırım’da öncü projelere imza attıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Türkiye'de her yıl yaklaşık 2 milyon ton bitkisel yağ tüketilmektedir. Bu yağlarının kullanımı sonucunda ise yıllık olarak yaklaşık 400 bin ton bitkisel atık yağ oluştuğu tahmin edilmektedir. 1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. Mevcut su kirliliğinin yüzde 25’i atık yağlardan kaynaklanmaktadır. Dünya su kıtlığı ile karşı karşıya. Suyumuzu tasarruflu kullanmak ve kaynaklarımızı korumak zorundayız. Yıldırım Belediyesi olarak, hem suyumuzu korumak ve vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak için çalışmalar yürütüyoruz. Atık Yağlarınız Suya Dönüşüyor sloganıyla 1 litre atık yağ getiren vatandaşlarımıza 5 litre su hediye ediyoruz. Bu kampanya ile sınırlı olan su kaynaklarımızı korurken, vatandaşlarımızın da bilinçlenmesini sağlıyoruz. Diğer yandan elektronik atıkların ülke ekonomisine kazandırılmasını sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Biliyorsunuz ki e-atıklar ekonomik değerinin bulunmasının yanı sıra doğru değerlendirilmediğinde insan sağlığı ve çevre için de ciddi tehdit oluşturabiliyor. Elektronik atık getiren hemşehrilerimize de ‘1 Adet Tasarruflu Led Ampul’ veriyoruz. Bu alanda fark oluşturan projelerimizi artırarak, öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Bu çalışma bir belediyecilik hizmetinden ziyade bizim gelecek nesillere borcumuzdur. Unutmayalım ki yeşil ve temiz bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir” diye konuştu.

Osmangazi'de mini voleybol coşkusu

Kontrolden çıkan otomobil can aldı

Bakan Fidan’dan KİB Genel Sekreteri’ne kabul

Nilüfer’de müziğin kültürel yolculuğu

İnegöl Belediyesi’nden kronik hastalara ücretsiz hastane servisi

İYİ Parti Anıtkabir'i ziyaret etti

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Cumhur İttifakı zirvesi bugün Ankara’da yapılacak

Bursa trafiği için yeni kavşak ve bulvarlar yolda

Bursa’da molotoflu saldırı: 8 şüpheli yakalandı

Oyak Renault’tan çocuklara trafik güvenliği eğitimi

Bursa oto devi duyurdu: Ucuz model yolda

Altın ve gümüşte tarihi zirve: Gram altın 7 bin tl'ye dayandı

Yıldırım’da dar gelirliye su faturası desteği

Donald Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir telefon görüşmesi yaptık

Şam–SDG hattında ateşkes kararı

Bursa'da ulaşıma %15 zam

Büyükşehir Meclisi’nden ikinci oturum

Bursa'da TIR devrildi: 1 yaralı

Hakan Fidan: Suriye'de 18 Ocak mutabakatını destekliyoruz

Alaçam kar Festivali’ndeki aksaklıklarla ilgili Başkan Ferhat Erol’dan açıklamalarda bulundu

Tarım deposu ilçe gıda sanayi ile şahlanacak

AK Parti'li Ömer Çelik: Kanlı Yanvar şehitlerini rahmet ve saygıyla anıyoruz

Bursa’da yılın ilk fuarı Junioshow kapılarını açtı

Burulaş'ta hem eğitim hem eğlence

FETÖ üyesi eski hakime 9 yıl hapis cezası verildi

2 Çocuk babasından acı haber

Yükleniyor