Tarih: 16.09.2015 18:09

AVRUPA KAPILARI AÇMIYOR!

Facebook Twitter Linked-in


İstanbul başta olmak üzere ülkenin çeşitli illerinden yola çıkarak Avrupa hayaliyle Edirne´ye gelen yüzlerce Suriyelinin otoyolda bekleyişleri sürüyor.
Sabahın ilk ışıklarıyla beraber yeni bir güne uyunan Suriyeli sığınmacılar, bulundukları bölgede kalmakta kararlı olduklarını söyleyerek, sınır kapılarının kendilerine açılmasını istedi. Avrupa´ya gitmek için gerekirse ölümü bile göze alacaklarını vurgulayan Suriyeli sığınmacılar, "Hayvan değiliz, insan gibi yaşamak istiyoruz" dedi.

Sosyal medya üzerinden birbirleriyle iletişim sağlayan Suriyeli sığınmacılar kullandıkları cep telefonlarının bataryaları bitince çareyi kendilerini haber yapmak için gelen canlı yayın araçlarına sığınmakta buldu. Sığınmacılar, sabahın erken saatlerinden itibaren cep telefonu bataryalarını doldurmak için kuyruğa girdi.

İnsani Yardım Vakfı ve Edirne Valiliği ekiplerinin su ve gıda yardımı yaptığı sığınmacılar, bekleyişlerinin ikinci gününde Avrupa´ya gitmekte kararlı olduklarını ve kesinlikle İstanbul´a dönmek istemediklerini söyledi.
Öte yandan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sığınmacıları en fazla 3 gün içerisinde bölgeden göndereceklerini söyledi.

Türkiye´nin çeşitli illerinden gelerek İstanbul Otogarı´nda toplanan ve çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu mültecilerin gergin bekleyişi ise üçüncü gününe girdi.

Polisin izin vermemesi üzerine Edirne´ye gidemeyen mülteciler, otogardan da ayrılmıyor. Polis ekipleri, beklemekte ısrar eden mültecilerin etrafında güvenlik çemberi oluşturdu.

Mültecilerin bekleyişi zaman zaman polisin önünde oturma eylemlerine de dönüşüyor.

Mülteciler, sık sık ?Gitmek istiyoruz? şeklinde slogan atarak yolun açılmasını istiyor. Ancak Avrupa ülkelerinin sınır kapılarını açmaması nedeniyle mültecilerin gidişine izin verilmiyor.

 


/kanal16.com.tr/2015-9/16/193201303b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —