Avukat, çok sayıda vatandaşı ilgilendiren emsal teşkil edecek bir davayı kazandı

Bursa'da telefonla konuşmadığı halde fahrî trafik müşavirinin yazdığı cezanın peşini bırakmayan avukat, emsal bir karar çıkmasını sağladı.

EKONOMİ 1.08.2020 11:06:00 0
Avukat, çok sayıda vatandaşı ilgilendiren emsal teşkil edecek bir davayı kazandı

Uzun yıllardır avukatlık yapan Emirhan Derdiman, tarafına gelen bir cezayla büyük şaşkınlık yaşadı. Bu zamana kadar hiç gitmediği bir adreste bir fahrî trafik müşaviri tarafından araçta telefonla konuştuğu gerekçesiyle 288 lira ceza yazıldığını öğrendi. Aracında blue tooth özelliği olduğu için hiç kulağına telefon götürüp konuşmayan avukat, yazılan cezanın haksız olduğunu, fahrî trafik müşavirinin cezaya konu olan olayı fotoğraf ve görüntüyle belgelemediğini belirterek, itiraz davası açtı. Avukatın açtığı dava 4 ay sonra sonuca bağlanırken, ceza iptal edildi. Kazandığı davanın emsal teşkil edeceğini belirten avukat, bu şekilde keyfî cezaların iptal edilebileceğini belirtti. 


  Hiç geçmediği yolda araç içinde telefonla görüştüğü için ceza yazıldığını ifade eden Avukat Emirhan Derdiman, "2020 yıl Mart ayında tarafıma fahrî trafik müfettişi tarafından bir ceza kesilmişti. 25 Marta tebligat aldım. Trafikte seyir halindeyken telefon kullandığım gerekçesiyle 288 lira idarî ceza kesilmiş, ancak böyle bir durum söz konusu değildi. Usulüne uygun olarak sulh ceza hakimliğinde itiraz ettik. 4 ayda karar verildi. İtirazlarımız yerinde cezanın kaldırılmasına karar verildi. Bizim burada yapmış olduğumuz önemli savunma, diğer bir çok kişiye de tavsiye edebileceğimiz bir husus. Fahrî trafik müfettişinin kesmiş olduğu ceza tutanağında içeriğinin tam olarak belirlenememesi, fotoğraf ve video kaydıyla bir delilin olmaması durumunda, bu işin keyfiyete yol açacağı göz önünde bulundurularak, cezamız iptal edildi. Bu şekilde bir cezaya muhatap olan vatandaşlara tavsiyemiz, usulüne uygun olarak süresinde sulh ceza hakimliğine itiraz etsinler" dedi. 

Bursa’da hayvancılık için ortak adım

Bülent Arınç’tan dikkat çeken sözler

Nilüfer’de annelere ücretsiz ulaşım desteği

Yenişehir ve Bingazi arasında kardeşlik protokolü

İnegöl'de Nöbetçi Kitaphaneler 6 yılda 816 bin kişiye ulaştı

İkinci kattan düşen kadın hastaneye kaldırıldı

Bursa'nın fethinin 700. yılına anlamlı yarışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı için durmadan çalışacağız

İnegöl’de metal atölyesinde iş kazası

Tutuklanan CHP'li Hasbi Dede görevden uzaklaştırıldı!

Enes Batur havaalanında gözaltına alındı

Büyükşehir'den gece gündüz yol mesaisi

Melis Sena Yılmaz Nilüfer’de öğrencilerle buluştu

TCMB 2026 enflasyon tahminini yükseltti

Bursa-Ankara yolunda feci kaza

Osmangazi Belediyesi GUHEM’de çocukları bilimle buluşturdu

Temu’dan yeni modelle yurt dışı alışveriş

İnegöl'de "dur" ihtarından kaçış pahalıya patladı!

1.12 promil alkollü çıktı, suçu kabul etmedi

Bursa’da pazar hırsızı kıskıvrak yakalandı

Osmangazi’de balıkçı dükkanında yangın

Mecliste bu sefer yumruklar konuştu: Kavga fotoğraf karelerinde

DEM Parti'den yeni açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederiz

Meclis’te yumruklu kavga: Vekiller birbirine girdi

Başkan Erol gençlerle bir araya geldi

13 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kabinede devir teslim töreni

Yenişehir’den Bingazi’ye ticaret köprüsü

İnegöl Belediyesi’nden vatandaşlara kritik çağrı

Bursa’nın fethi edebiyatla gelecek nesillere taşınıyor

Yükleniyor