Tarih: 24.06.2024 14:07

Avukatın hayatını başsavcı kurtardı

Facebook Twitter Linked-in

Orhangazi'de veda yemeği sırasında soluk borusuna yemek kaçan avukat, Başsavcı Enis Tekgül'ün Heimlich manevrası uygulamasıyla kurtuldu.

Olay, Orhangazi Adliyesi'nde görevli İcra Başmüdürü Muhammed Fatih Kaya ve Müdür Yardımcısı Taha Selman Bingöl'ün veda yemeği sırasında gerçekleşti. Yemeğe hakim ve savcılar, adliye personeli ve avukatlar katıldı.

Yıllardır Orhangazi'de avukatlık yapan 79 yaşındaki Güner Elçin, yemek yerken soluk borusuna yemek kaçırdı ve boğazı tıkandı. Çevrede bulunanların ilk müdahaleleri sonuç vermeyince, Orhangazi Cumhuriyet Başsavcısı Enis Tekgül, Elçin'e Heimlich manevrası uyguladı.

Başsavcı Tekgül'ün müdahalesi sayesinde Elçin'in nefes borusu açıldı ve tekrar nefes almaya başladı. Olay, salondaki güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Görüntülerde, Elçin'in yemek sırasında fenalaştığı, çevredekilerin müdahale etmeye çalıştığı ve Başsavcı Tekgül'ün hızla yardıma koşarak Heimlich manevrası uyguladığı görülüyor.

Meslekteki 50. yılını geride bırakan ve geçtiğimiz ocak ayında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ramiz Erinç Sağkan tarafından onurlandırılan Elçin, Başsavcı Tekgül'ün hızlı ve doğru müdahalesi sayesinde hayatta kaldı.

 



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —