Aydın: “Siyasi mizah inşallah geri gelir”

Aydın: “Yüzde 2 oy aldığımız Yozgat’ta çiftçiler kuyruk oluşturarak genel başkanımızı karşıladı”

BURSA HABER 20.04.2025 10:34:00 0
Aydın: “Siyasi mizah inşallah geri gelir”

Bu yıl 22’incisi düzenlenen Bursa Kitap Fuarı’nda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, gazeteci ve yazarlar ile söyleşide buluştu. 

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘19 Mart’tan 19 Nisan’a Ne Oldu’ söyleşisi, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda düzenlendi. Yazar Birsen Temir Saraç moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, gazeteci yazar Necdet Saraç ve Miyase İlknur, konuşmacı olarak katıldı. Söyleşide, son bir ayda yaşanan gelişmeler, öne çıkan olaylar ve hafızalarda yer eden başlıklar konuşuldu. 

 

“Mizah bir zeka ürünüdür daha güzel akılda kalıyor”

 

‘19 Mart’tan 19 Nisan’a Ne Oldu’ söyleşisinde gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Daha önce  yüzde 2 oy aldığımız Yozgat’ta, son yerel seçimde 1006 oy almışız. Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde, cumhurbaşkanı adayımız yüzde 22, iktidar ise yüzde 75 oy almış. Yerel seçimde iktidar kazanamamış ama 23 yıldır iktidara en çok desteğin verildiği şehirlerden biri olmuş Yozgat. Bugün Yozgat’ta çiftçiler 6 kilometrelik bir kuyruk oluşturdu. Çok yoğun bir kalabalıkla genel başkanımızı karşılayarak, mitingde hem dinlediler hem de destek verdiler. Bugün ki söyleşide yazarlarımız çok güzel konuştu, teşekkür ediyorum” dedi. 

Çocukken karikatürler okuduğunu ve o karikatürlerde hep mesajlar verildiğini ifade eden Başkan Aydın, “Çocukluğumda babam, Milliyet Çocuk Dergisi alırdı. Orada çocukken Turan Selçuk’un Abdülcanbaz’ı ilgimi çekerdi. Çok şekilsiz şeyler çizerdi ama orada hep bir mesaj verirdi. Çocukken tuhafıma giderdi, böyle karikatür mü olur derdim. Büyüyünce onun verdiği mesajları, iyiliği, doğruluğu, demokrasiyi, dürüstlüğü daha iyi anladık. Bugün o karikatürler ve verilen mesajlar yok maalesef. Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş’in, “Getirin karikatürlerin orijinalini götüreyim Çankaya’ya asayım” dedikleri günlerden, karikatür çizenlere davaların açıldığı, cezaların kesildiği bugünlere geldik. Siyasi mizah inşallah geri gelir. Belki bizleri de çizerler ama olsun önemli değil. Mizah bir zeka ürünüdür” diye konuştu. 

Bursa’da ulaşım zammı eleştirisine Bozbey'den tepki: El insaf diyoruz

İnegöl’de korkutan olay: 2 yaşındaki çocuk pencereden düştü

Afganistan'da karanlık dönem: Kız çocuklarına eğitim yasaklandı

Kırmızı bültenle aranan 13 suçlu Türkiye’ye getirildi

Yenişehir tarımında dijital dönem başladı

İnegöl'de trafiğe nefes aldıran yatırım: 2017 araç kapasiteli otopark

Bursa'da ramazan öncesi fırsatçılara ceza yağdı!

Bursa'da ters yöne girdi, tüm trafiği kitledi!

Nilüfer’de alkollü kaza: Sürücü eşini suçladı

Bursa'da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı!

Bursa'da kontrolden çıkan araç 4 kişiyi yaraladı

Başkan Aydın'dan gençlere kültürel destek

İnegöl’de üç katlı binanın çatısı alevler içinde kaldı

Durdona cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

Osmangazi Yenibağlar’a 29’uncu OSMEK kurs merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin önünde yeni kapılar açılıyor

Hamzabey, doğa ve tarihle yeniden canlanıyor

Servis kazasında hayatını kaybeden memur son yolculuğuna uğurlandı

Basın İlan Kurumu'ndan basın kuruluşlarına can suyu!

Bursaspor, Arnavutköy deplasmanına hazır

Bursa’da inşaat faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Kadın emeğine Yıldırım’dan güçlü destek

Özgür Özel’den kreş iddialarına net yanıt: Olumsuzluk yok

Yolun karşısına geçerken can verdi

Kazara ateş alan tabanca 18 yaşındaki genci hayattan kopardı

Bursa, B40 Balkan Şehirleri Ağı’na katıldı

680 yıllık Devdâhlığın son ustası Bursa’da yaşıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ödül almıştı..

İstanbul’da yasadışı bahis vurgunu: 600 milyon tl!

Dağ ilçelerine yatırım yağacak!

Yenişehir Kirazlıyayla'da çevre alarmı

Yükleniyor