Aydın: “Siyasi mizah inşallah geri gelir”

Aydın: “Yüzde 2 oy aldığımız Yozgat’ta çiftçiler kuyruk oluşturarak genel başkanımızı karşıladı”

BURSA HABER 20.04.2025 10:34:00 0
Aydın: “Siyasi mizah inşallah geri gelir”

Bu yıl 22’incisi düzenlenen Bursa Kitap Fuarı’nda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, gazeteci ve yazarlar ile söyleşide buluştu. 

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘19 Mart’tan 19 Nisan’a Ne Oldu’ söyleşisi, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda düzenlendi. Yazar Birsen Temir Saraç moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, gazeteci yazar Necdet Saraç ve Miyase İlknur, konuşmacı olarak katıldı. Söyleşide, son bir ayda yaşanan gelişmeler, öne çıkan olaylar ve hafızalarda yer eden başlıklar konuşuldu. 

 

“Mizah bir zeka ürünüdür daha güzel akılda kalıyor”

 

‘19 Mart’tan 19 Nisan’a Ne Oldu’ söyleşisinde gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Daha önce  yüzde 2 oy aldığımız Yozgat’ta, son yerel seçimde 1006 oy almışız. Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde, cumhurbaşkanı adayımız yüzde 22, iktidar ise yüzde 75 oy almış. Yerel seçimde iktidar kazanamamış ama 23 yıldır iktidara en çok desteğin verildiği şehirlerden biri olmuş Yozgat. Bugün Yozgat’ta çiftçiler 6 kilometrelik bir kuyruk oluşturdu. Çok yoğun bir kalabalıkla genel başkanımızı karşılayarak, mitingde hem dinlediler hem de destek verdiler. Bugün ki söyleşide yazarlarımız çok güzel konuştu, teşekkür ediyorum” dedi. 

Çocukken karikatürler okuduğunu ve o karikatürlerde hep mesajlar verildiğini ifade eden Başkan Aydın, “Çocukluğumda babam, Milliyet Çocuk Dergisi alırdı. Orada çocukken Turan Selçuk’un Abdülcanbaz’ı ilgimi çekerdi. Çok şekilsiz şeyler çizerdi ama orada hep bir mesaj verirdi. Çocukken tuhafıma giderdi, böyle karikatür mü olur derdim. Büyüyünce onun verdiği mesajları, iyiliği, doğruluğu, demokrasiyi, dürüstlüğü daha iyi anladık. Bugün o karikatürler ve verilen mesajlar yok maalesef. Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş’in, “Getirin karikatürlerin orijinalini götüreyim Çankaya’ya asayım” dedikleri günlerden, karikatür çizenlere davaların açıldığı, cezaların kesildiği bugünlere geldik. Siyasi mizah inşallah geri gelir. Belki bizleri de çizerler ama olsun önemli değil. Mizah bir zeka ürünüdür” diye konuştu. 

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

BTSO seçim süreci ısınıyor

Gazeteci Ercan Akyıldız’ın acı günü

Bursa'da zehir tacirlerine darbe!

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay 2030 vizyonunu açıkladı

Başkan Şadi Özdemir’den Nilüfer için 2026 vizyonu

Bursa Valiliği'nden buzlanma ve don uyarısı

Bursa'da genç bir adam köprü altında ölü bulundu

UEDAŞ yeni yıla kesintisiz enerji mesaisiyle giriyor

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Yıldırım'da ulaşım ağı genişliyor

Gıda terörüne 2.7 milyar TL ceza geldi

Mehmet Akif Ersoy adliyeye getirildi: İtirafçı olacak

Başkan Ercan Özel'den yeni yıl mesajı: 2026 Yenişehir'in yılı olacak

Mudanya Üniversitesi YÖK raporunda ilk 10’da

DEAŞ operasyonunda şehit düşen kahraman polislerimize Yalova’da hüzünlü tören

Erden Timur tutuklandı

Bursa'da yılbaşı öncesi sıkı denetim

Bursa'da talaş silosuna düşen işçi hayatını kaybetti

Osmangazi sahnesinde Ağrı Dağı Efsanesi!

Otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuk hala aranıyor

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Yıldırım’da anıldı

İnegöl Belediyespor'dan 3 Türkiye Şampiyonluğu!

Bursaspor’un yeni sağ bekinden ilk açıklamalar

Yükleniyor