Aydın: “Siyasi mizah inşallah geri gelir”

Aydın: “Yüzde 2 oy aldığımız Yozgat’ta çiftçiler kuyruk oluşturarak genel başkanımızı karşıladı”

BURSA HABER 20.04.2025 10:34:00 0
Aydın: “Siyasi mizah inşallah geri gelir”

Bu yıl 22’incisi düzenlenen Bursa Kitap Fuarı’nda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, gazeteci ve yazarlar ile söyleşide buluştu. 

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘19 Mart’tan 19 Nisan’a Ne Oldu’ söyleşisi, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda düzenlendi. Yazar Birsen Temir Saraç moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, gazeteci yazar Necdet Saraç ve Miyase İlknur, konuşmacı olarak katıldı. Söyleşide, son bir ayda yaşanan gelişmeler, öne çıkan olaylar ve hafızalarda yer eden başlıklar konuşuldu. 

 

“Mizah bir zeka ürünüdür daha güzel akılda kalıyor”

 

‘19 Mart’tan 19 Nisan’a Ne Oldu’ söyleşisinde gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Daha önce  yüzde 2 oy aldığımız Yozgat’ta, son yerel seçimde 1006 oy almışız. Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde, cumhurbaşkanı adayımız yüzde 22, iktidar ise yüzde 75 oy almış. Yerel seçimde iktidar kazanamamış ama 23 yıldır iktidara en çok desteğin verildiği şehirlerden biri olmuş Yozgat. Bugün Yozgat’ta çiftçiler 6 kilometrelik bir kuyruk oluşturdu. Çok yoğun bir kalabalıkla genel başkanımızı karşılayarak, mitingde hem dinlediler hem de destek verdiler. Bugün ki söyleşide yazarlarımız çok güzel konuştu, teşekkür ediyorum” dedi. 

Çocukken karikatürler okuduğunu ve o karikatürlerde hep mesajlar verildiğini ifade eden Başkan Aydın, “Çocukluğumda babam, Milliyet Çocuk Dergisi alırdı. Orada çocukken Turan Selçuk’un Abdülcanbaz’ı ilgimi çekerdi. Çok şekilsiz şeyler çizerdi ama orada hep bir mesaj verirdi. Çocukken tuhafıma giderdi, böyle karikatür mü olur derdim. Büyüyünce onun verdiği mesajları, iyiliği, doğruluğu, demokrasiyi, dürüstlüğü daha iyi anladık. Bugün o karikatürler ve verilen mesajlar yok maalesef. Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş’in, “Getirin karikatürlerin orijinalini götüreyim Çankaya’ya asayım” dedikleri günlerden, karikatür çizenlere davaların açıldığı, cezaların kesildiği bugünlere geldik. Siyasi mizah inşallah geri gelir. Belki bizleri de çizerler ama olsun önemli değil. Mizah bir zeka ürünüdür” diye konuştu. 

OnlyFans operasyonu: 17 kişi tutuklandı

Büyükşehir'den üreticiye 3 bin 400 kovan desteği

Başkan Aydın’dan Kükürtlü’ye çifte yatırım

Osmanlı ve Anadolu mutfağı Bursa’da yeniden hayat buluyor: Afize kapılarını açıyor

Remm Karadeniz Pide Nilüfer'de yeni şubesini açtı

Bursa’da hatimle teravih kılınacak camiler açıklandı

İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi

Nilüfer'de ramazan sokağı kapılarını açıyor

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Yıldırım Belediyesi'nden gençlere akademik destek

İnegöl’de akıma kapılarak 2’nci kattan düşen işçi ağır yaralandı

Bursa'da hatalı sollama can aldı!

Bursa’da korkutan yangın: Ev küle döndü

Mezopotamya’nın kadim ezgileri Kestel’de yankılandı

Osmangazi’den çocuklara yeşil-beyaz sürpriz

Türk tenisi Bursa’da zirve yaptı

Türk mobilyası için ABD pazarı yeni sıçrama alanı olacak!

Kredi kartı limitlerinde yeni dönem başladı

İnegöl'de alkollü bisiklet sürücüsüne 11 bin TL ceza

AK Parti Bursa’da 63. İl Danışma Meclisi coşkusu

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Yükleniyor