Tarih: 12.09.2024 12:42

Aysel Özgan Paris 2024'te atıcılıkta gümüş madalya kazandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda atıcılık branşında gümüş madalya kazanan milli sporcu Aysel Özgan, finalde yaşadığı duygusal anları paylaştı. Özgan, birçok finallerde bulunduğunu ancak olimpiyat atmosferinin çok farklı olduğunu belirtti. "Her yerimde kalp atışlarımı hissediyordum. Ellerimde, sırtımı dayadığım yerde bile kalp atışlarımı duydum. Kendimle mücadele etmek o kadar zordu ki… 'Benim rakibim benim.' diye düşündüm. Rakibim gerçekten zorluydu ve bana birinciliği vermedi" ifadelerini kullandı.

 

 

2022 yılında Fransa'da yapılan Para Atıcılık Dünya Kupası'nda P2 10 metre havalı tabanca SH1 kategorisinde 240 puanla dünya rekoru kırarak Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na kota kazanan Aysel Özgan, başarılı performansını burada da sürdürdü.

 

Tokyo 2021'de aynı başarıyı elde eden Ayşegül Pehlivanlar'dan sonra, Paralimpik Oyunları'nda gümüş madalya kazanan ikinci kadın milli sporcu unvanına sahip oldu. Türkiye'nin Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda atıcılık dalında madalya kazanan tek sporcusu olan Aysel Özgan, bu başarıyı uluslararası arenada sürdürecek hedefiyle yoluna devam ediyor.

 



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —