Azalan faturalar yüz güldürdü

ilçe belediyelerine aktarılmak üzere su faturalarına yansıtılan katı atık bedellerinin meclis kararıyla iptal edilmesi sonrasında, yüzde 30’a tekabül eden indirimli yeni faturalar işletme adreslerine gönderilmeye başlandı.

EKONOMİ 1.10.2020 16:28:00 0
Azalan faturalar yüz güldürdü

 Yeni tarifeye göre daha önce 56.50 TL olan bir su faturasının bedelinin 31 TL’ye indiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Katı Atık Toplama Bedeli uygulamasına 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle son verdik. Bundan sonra katı atık toplama bedelleri için vatandaş, ikamet ettiği ilçe belediyesi ile muhatap olacak” dedi.

  

Bursa’da vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için canla başla çalışan Büyükşehir Belediyesi, 30 büyükşehirden içlerinde Bursa’nın da bulunduğu 11 kentin aldığı diğerlerinin ise almadığı ve bu yüzden de şehirlerarasında eşitsizlik meydana getiren katı atık bedeli uygulamasını meclis kararı ile iptal ederek, su faturalarında yüzde 30 civarında bir indirimin gerçekleşmesini sağlamış oldu. Belediye meclisinin eylül ayı oturumunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önergesiyle, su faturaları yoluyla ilçe belediyeleri adına tahsil edilen Katı Atık Toplama Bedeli tutarının kaldırılması sonrası dağıtımına başlanan ilk faturalar vatandaşın yüzünü güldürdü.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı oturumunda; AK Parti, MHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin kabul, CHP meclis üyelerinin ise çekimser oyu ile kabul edilen karar, kamuoyu tarafından da olumlu karşılandı. Başkan Alinur Aktaş, her fırsatta su faturalarının yüksekliği üzerinden Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirenlerin ‘alınan bu kararla birlikte’ karşılıksız kaldığını belirterek, “Bursalıların menfaatlerini korumak ve hayatını kolaylaştırmak, asli görevimizdir. Su, hayati bir ihtiyaçtır ve bunu elimizdeki imkanlar dahilinde en ekonomik, kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde vatandaşa ulaşması için tüm gayretimizle çalışacağız” diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nce alınan karara göre, Katı Atık Toplama Bedelleri artık ilçe belediyelerinin kendi imkanlarıyla gerçekleşecek. Meclisteki karar sonrası Yıldırım, Mustafakemalpaşa, İznik ve Kestel belediye başkanları açıklamada bulunarak, bu konuda hukuki bir düzenleme alınana kadar vatandaşlardan hiçbir şekilde katı atık bedeli almayacaklarını açıklamıştı.

 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bursa'da motosiklet sürücüsü 113 km hızla çarptı, arka camdan içeri girdi

Kuzey Marmara gişelerinde kaza: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli'ye 57 güllü tebrik

Erkan Aydın'dan Özgür Özel'e destek!

TÜİK açıkladı: Türkiye nüfusu 86 milyonu aştı

Osmangazi’ye bir kreş daha: Sayı 5’e yükseldi

İnegöl'de kontrolden çıkan otomobil yayalara çarptı

Yeşil-Beyazlılar deplasmanda berabere kaldı!

Başkan Gürkan, CHP’nin Nilüfer eylemlerini değerlendirdi

Megastar Tarkan'ın İstanbul konserlerinden aldığı ücret belli oldu!

Bursa Emniyeti 10 noktada huzur uygulaması gerçekleştirdi

Bursa'da dereye düşen adam kalp masajıyla kurtarıldı!

Nilüfer’de gece mekânlarına sıkı denetim

İnegöl'de su ısıtıcısı devrildi, 1,5 yaşındaki bebek yaralandı

Nilüfer’e konforlu ulaşım için yeni bulvar hamlesi

Bursa'da sel vurdu, sebze ateş pahası oldu!

Osmangazi’de depoda yangın paniği

İŞKUR haritayı güncelledi: En çok aranan meslekler ortaya çıktı!

Bursa trafiğinde kalp ısıtan an

Yeşil beyazlılar Isparta’ya kilitlendi: Hedef net: 3 puan!

Bursa'da yüksek hız ve hatalı dönüş kazayı getirdi!

Büyükşehir’den tarihe vefa

Bursa'da otobüsün arkasına tutunan çocuklar yürekleri ağza getirdi

Osmangazi Belediyesi’nden ramazan öncesi 136 mahalleye erzak desteği

Bursa’da kayıp genç kızdan sevindiren haber

Nilüfer’de “pırıl pırıl kent” hedefi konuşuldu

Bursa'da elektrik panosu alev aldı, ev küle döndü

Livanespor: “İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu masaya yatırıldı

Nilüfer’de belediye güvenceli dönüşüm başlıyor

Yükleniyor