Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Bakü’nün kurtuluşunun 102. yıldönümü dolayısıyla Erdoğan’a mektup

Aliyev: “Bugün Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ve dostluğu tüm dünyaya örnek” dedi.

SİYASET 15.09.2020 10:35:00 0
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Bakü’nün kurtuluşunun 102. yıldönümü dolayısıyla Erdoğan’a mektup

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’nün kurtuluşunun 102. yıl dönümünü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektupta, “Bugün Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ve dostluğu tüm dünyaya örnek” dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Nuri Paşa önderliğindeki Kafkas İslam Ordusu tarafından Bakü’nün kurtuluşunun 102. yıl dönümünü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi. Aliyev mektubunda, “Bugün Bakü'nün kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyoruz. O zamanın zorluklarına rağmen kardeş Türkiye yardımını Azerbaycan’dan esirgemedi. Nuri Paşa önderliğindeki Kafkas İslam Ordusu Azerbaycan'a gelerek mücadeleye katıldı. Kafkas İslam Ordusu Gence’den başlayan şanlı yolu yeni kurulmuş Azerbaycan Milli Ordusu ve gönüllüleriyle birlikte Bakü’yü Ermeni ve Bolşevik işgalinden kurtardı. Bu yolda canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve hürmetle anıyorum. Hatıraları hep kalbimizde olacak” ifadelerine yer verdi.
15 Eylül’ün Azerbaycan halkı için çok önemli bir gün olduğunu kaydeden Aliyev, “O gün Bakü işgalden kurtarıldı ve ilk kez bağımsız Azerbaycan devletinin başkenti ilan edildi. Bu tarihi zaferin ardından Kafkas İslam Ordusu ve Azerbaycan Milli Ordusu’nun zafer yürüyüşü Bakü halkı tarafından büyük bir coşku ve sevinçle karşılandı. İki yıl önce Bakü sokaklarında bu coşku ve sevgi yeniden canlandı. Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen askeri geçit törenine Azerbaycan ve Türk askerlerinin katılımını sizlerle birlikte izledik. Kuşkusuz bu tarihi olay her zaman hatırlanacak” dedi.
Azerbaycan-Türk kardeşliğinin ve dostluğunun tüm dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Aliyev, “12 Temmuz’da kardeş Türkiye Cumhuriyeti, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı askeri provokasyonu konusundaki kararlı tavrını açıkladı. Tovuz’daki olaylara ilişkin net açıklamalarınız Azerbaycan halkı tarafından çok takdir ediliyor. Azerbaycan, kardeş Türkiye'nin yanında yer almış ve her konuda sarsılmaz desteğini göstermiştir. Azerbaycan-Türkiye Stratejik İttifakı ve Ortaklığı, bölgede barış ve güvenliğin sağlanmasında ve işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Nitekim kardeş, dost ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki ilişkiler, büyük önder Haydar Aliyev’in “Bir millet, iki devlet” sloganı doğrultusunda her alanda başarılı bir şekilde gelişmekte ve artmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Usta sanatçı Muazzez Abacı doğum gününde vefat etti

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Bursa’ya şehit ateşi düştü

MSB: TSK'ya ait kargo uçağı düştü

Bursa'nın ruhu notalarda!

İmamoğlu için 828 yıldan 2352 yıla kadar hapis cezası istendi

3900 sayfalık iddianamede 402 şüpheli var

AK Parti Yıldırım'dan 71 mahallede danışma meclisi

“Bursa’nın gönlünde iz bırakan Hikmet Şahin rahmetle anılıyor

Bahçeli: "Cumhur İttifakı'nın kaderi, milletin kaderi ve devletin bekasıdır"

Yüzyılın konut projesi’ne rekor başvuru: İlk günde 936 Bin 159 kişi

Bursa'da tavuk pilav yiyen 11 tarım işçisi zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak

Bir devrimcinin ardından 87 yıl geçse de

ATIŞ Yapı'nın tüm şirketlerine kayyum atandı: TMSF'den açıklama!

Yıldırım’da Türk halk müziği rüzgârı esti

İnegöl’den Cenon’a dostluk köprüsü

Ortaokul öğrencileri, Atatürk’ü özel koreografiyle andı

Yükleniyor