BAE'nin yeni Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan oldu

BAE'nin hayatını kaybeden Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın yerine Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, yeni Devlet Başkanı olarak seçildi.

GÜNDEM 14.05.2022 14:49:00 0
BAE

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) hayatını kaybeden Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın yerine Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan yeni Devlet Başkanı olarak seçildi.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberine göre, devletin 7 emirliğinden oluştan BAE Yüksek Konseyi, Muhammed bin Zayid’i devlet başkanı olarak belirledi.Haberde başka detaya yer verilmedi.

MBZ OLARAK BİLİNEN ŞEYH MUHAMMED KİMDİR?

Kasım 2004'te Abu Dabi Veliaht Prensi olarak atanan Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Ocak 2005'te de Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutan yardımcısı unvanını aldı.

MbZ olarak da anılan 61 yaşındaki Al Nahyan'ın Arap dünyasının en güçlü liderlerinden olduğu ifade ediliyor. Britanya Kraliyet Askeri Akademisi Sandhurst'tan mezun olan MbZ, Körfez bölgesindeki en donanımlı ordulardan birine komuta ediyor.

Şeyh Muhammed, üvey kardeşi, Şeyh Halife'nin 2014 yılında felç geçirmesinden bu yana yılladır perde arkasında gücü elinde tutuyordu. BAE ordusunu yüksek teknolojili bir güce dönüştürdü, uzaya insan gönderdi ve ülkenin ilk nükleer reaktörünü açtı.

HALİFE BİN ZAYİD AL NAHYAN'IN VEFATI

BAE Başkanlık İşleri Bakanlığı, 74 yaşındaki Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın dün vefat ettiğini duyurmuştu.

Bakanlık, ülkede dünden itibaren 40 günlük resmi yas ilan edildiği ve bayrakların yarıya indirileceğini, bakanlıklarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde de 3 gün çalışmalara ara verileceğini bildirmişti.

BAE'nin ilk Devlet Başkanı Zayid bin Sultan Al Nahyan'ın en büyük oğlu olan Halife bin Zayid, babasının vefatından sonra göreve gelmişti.

Tarihi açıklama sonrası duygusal anlar

AK Parti'nin yeni şarkısı tanıtıldı

Eski tip ehliyetler için son tarih: 31 Temmuz

Şehit ve gazileri unutmadan süreci selamlıyorum

Mavi bayrak gönderde!

Bursaspor’un tek derdi para mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AK Parti, MHP ve DEM olarak bu süreci beraber yürümeye karar verdik."

Başkan Ercan Özel: Geleceğin Yenişehir’ini birlikte planlayacağız

Erdoğan’dan Bahçeli’ye destek: “Milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değil”

Bahçeli’den Demirtaş’a teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklama!

PKK'nın silah bırakmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Yaz aylarında sağlıklı beslenme rehberi

Özgür Özel: Terör örgütünün silah bırakma adımını memnuniyetle karşılıyoruz

Kabine revizyonu kapıda: Hangi bakanlar değişiyor?

İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivaline geri sayım

Yıldırım Belediyesi'nden "Tercih" desteği

AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi

PKK silahları yaktı: İşte ilk görüntüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Srebrenitsa’da sessiz kalanlar Gazze’de de susuyor"

Bahçeli'den ilk açıklama: "Türkiye terör musibetinden kurtuluşun eşiğindedir"

Pastırmadan boya çıktı! Bakanlık gıda skandallarını açıkladı

Belediye personeline farkındalık eğitimi

Bursa'da kızılgeyik fotokapanla görüntülendi

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

PKK silah bırakıyor: “Terörsüz Türkiye” sürecinde tarihi adım!

LGS sonuçları açıklandı

Ev tekstili sektörü tek yürek oldu

Osmangazi’de çocuklar açık hava sinemasında buluştu

Özgür Özel 412 belediye başkanıyla bir araya geldi

Yükleniyor