Bağdat´ta 3 intihar saldırısı: En az 23 ölü

Irak´ın başkenti Bağdat´ta bugün gerçekleştirilen 3 farklı bombalı saldırıda en az 23 kişi öldü, 68 kişi yaralandı.

Bağdat´ta 3 intihar saldırısı: En az 23 ölü
DÜNYA 17.09.2015 17:08:07 0

 

Iraklı yetkililer yaptıkları açıklamada ülkenin başkenti Bağdat´ta çoğunlukla Şiilerin yaşadığı bölgede 3 farklı patlamanın meydana geldiğini bildirdi. Yetkililer saldırılarda en az 23 kişinin hayatını kaybettiğini 68 kişinin ise yaralandığını kaydetti. Saldırılardan 2´sinin IŞİD tarafından çoğunlukla Şiilerin yaşadığı Bab El Şargi´de gerçekleştirildiğini belirten yetkililer bu saldırılarda en az 19 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Hükümetin saldırıları engellemeye çalıştığını kaydeden yetkililer, IŞİD´in saldırılarını sürdürdüğünü belirtti. Diğer saldırının ise yine Bağdat´ın Bab El Muadham bölgesi yakınlarında meydana geldiğini belirten yetkililer, burada ölenlerin sayısını ise 4 olarak açıkladı.

Irak Başbakanı Haydar El Abadi, saldırıların ardından güvenlik güçlerine ülkedeki yolsuzluklarla mücadele etme ve halkın refahını arttırmaya yönelik reform çalışmaları kapsamında sivil halkın Dicle nehrini geçerek Yeşil Bölge´ye geçişlerini kolaylaştırmaları talimatını verdi. Abadi, aynı zamanda uzun süredir gerçekleştirilen bombalı saldırıların ardından milis güçler ve siyasal partiler tarafından oluşturulan yasak bölgelerin de kaldırılması emrini verdi.