Bahattin Sofuoğlu: "İlk yarıştaki hedefimiz puandı ve puanımızı aldık"

Bahattin Sofuoğlu: "İlk yarıştaki hedefimiz puandı ve puanımızı aldık"

GÜNDEM 16.03.2025 11:46:12 0
Bahattin Sofuoğlu:
Dünya Superbike Şampiyonası’nda Phillip Island’da yaptığı yarıştan ilk puanını alan Bahattin Sofuoğlu, "İlk yarıştaki hedefimiz puandı. Yaşadığım sakatlık sebebi ile çok risk almadım. Sadece puan almaya çalıştım ve puanımızı aldık hamdolsun" dedi.
Supersport 300 ve Supersport Dünya Şampiyonası’nda geçirdiği yıllardan sonra Dünya Superbike Şampiyonası’na adım atan Milli motosikletçi Bahattin Sofuoğlu, Phillip Island’daki yarışında hedefine ulaşarak ilk puanını aldı. Testlerde de sakatlık geçirmesine rağmen hedefine ulaştığını belirten Sofuoğlu, yeni yarışacağı piste de daha önceki zamanlarda kaza geçirdiği için risk almayı düşünmediğini aktardı. Dünya Superbike Şampiyonası’nın ikinci ayak yarışlarına hazırlanan Bahattin Sofuoğlu, çalışmalarını milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu ve Can Öncü ile Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu yönetiminde Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bulunan pistte gerçekleştiriyor.

"Ramazan ayındayız oruç tutuyoruz, antrenmanlarımızı eksik etmiyoruz"
Yarışlara ara vermeden hazırlandığını belirten Bahattin Sofuoğlu, "Bir sakatlık yaşamıştım. Kışın sonrasında testlerim yapıldı ve ilk defa burada açıklıyorum testlerde de bir sakatlık oldu. Sonrasında iki hafta yarış vardı, o iki hafta arada hemen toparlanma sürecine girdik. İlk yarıştaki hedefimiz puandı ve daha iyisini tabii ki de yapmak istiyordum ama belki de yaşadığım sakatlık sebebi ile çok risk almadım. Sadece puan almaya çalıştım ve puanımızı aldık hamdolsun ilk yarışımızdan memnun döndük. Şimdi ikinci gideceğim pist, testte kaza geçirdiğim pist. Önceki sezonda da motor arızası sebebi ile kaza geçirdiğim pist. O yüzden burada da çok risk almayı düşünmüyorum. İnşallah bu sefer çok daha güzel geçer. Ramazan ayındayız oruç tutuyoruz, bu esnada antrenmanlarımızı eksik etmiyoruz. İftar öncesi ve sonrasında antrenmanlarımıza devam ediyor, yarışa hazırlanıyoruz. Dediğim gibi zor bir yarış olacak benim için çünkü o pistte yaşadığım kaza var. Şu an önyargım yok ama yaşanmışlıklar var o pistte, onu aklımın bir kenarında bulundurarak çokta risk almadan elimden geleni yapacağım" dedi.

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

Hangi CHP’li belediye başkanı ilçe binasını yıktırıyor?

Hasan Toktaş’tan Bey Sarayı çağrısı: Kuruluşun merkezi ortaya çıkarılmalı

Ak Parti Bursa'nın her ilçesinde güçleniyor

Mehmet Akif Ersoy'dan “Siyasi Operasyon” açıklamasına düzeltme: Sözlerim maksadını aştı

Osmangazi Belediyesi 5’inci kreş için geri sayımda

Bursa'da feci kaza: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Libya ve Afrika'ya açılan ticaret kapısı Yenişehir oldu

Bursa’da gece yarısı teknelere baskın

Usta Yazar Rıfat Ilgaz Nilüfer’de anıldı

Bakanlıktan müjde: 3 bin personel alınacak

Bursa’da kuyumcudan 120 milyon TL’lik kâr vurgunu

Fotoğrafın kalbi Bursa'da atıyor

Kestel’de eğitim seferberliği: "Destek Bizden, Başarı Sizden"

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Yükleniyor