Bakan Göktaş: "Kötülükle mücadelede asla geri adım atmıyoruz"

Göktaş, aileleri korumak ve güçlendirmek için 2025'in Aile Yılı ilan edildiğini açıkladı.

GÜNDEM 13.01.2025 16:22:00 0
Bakan Göktaş:

Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "Aile Yılı Tanıtım Programı" kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada, ailenin medeniyetin en güçlü yapı taşı olduğunu vurguladı. Ailelerin, köklü geçmişten beslenerek geleceğe ışık tuttuğunu belirten Göktaş, bu yapının hem Türkiye’nin hem de milletin huzur, güven ve istikrar kaynağı olduğunu ifade etti. Anne ve babaların bir çocuğun ilk öğretmeni olduğunu dile getirdi.

Göktaş, günümüzde aile kurumunun küresel tehditlerle karşı karşıya olduğunu ve büyük bir tehlike altında bulunduğunu ifade ederek, gelişen teknolojilerin aile bireyleri arasındaki iletişimi azalttığını ve dijital bağımlılığın giderek arttığını söyledi.

Tüketim odaklı, hazza dayalı ve hızın ön planda olduğu yaşam biçimlerinin insanların yalnızlaşmasına neden olduğunu kaydeden Göktaş, gençlerin kadim aile değerlerini hedef alan girişimlerden ciddi şekilde etkilendiğini belirtti.

"Annelik ve babalık değer kaybediyor, aile bağları giderek zayıflıyor," diyen Göktaş, küresel düzeyde cinsiyetsizleştirme girişimlerine dikkat çekti. Bu durumun, çocuklar başta olmak üzere tüm aile bireylerini olumsuz etkilediğini ve ülkenin geleceğini tehdit eden ciddi bir demografik dönüşüm sürecine yol açtığını ifade etti.

Bu zorluklarla mücadele için aile kurumunun korunmasının büyük bir sorumluluk olduğunu söyleyen Göktaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla ailelerimizi sevgi ve güven temelinde yeniden inşa etmemiz büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, 2025 yılını Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla Aile Yılı olarak ilan ettik. Amacımız, ailelerimizi çağımızın tehditlerine karşı daha dayanıklı hale getirmek, kadim değerlerimizi yüceltmek ve aile kavramının önemine dair güçlü bir farkındalık oluşturmaktır. Dinamik nüfus yapımızı korumak ve kalkınmamızı sürdürülebilir kılmak adına aileyi her alanda güçlendirmek temel hedefimizdir.”

"Kötülükle mücadelede asla geri adım atmıyoruz"
Bakan Göktaş, Türkiye'nin yeraltı kaynaklarıyla oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere umut olduklarını söyledi.

Engelli vatandaşların aileleriyle hayatlarını kolaylaştıracak destekler sunduklarını, Ulusal Vefa Programı ile yaşlıların ihtiyaçlarını evlerinde karşıladıklarını anlatan Göktaş, şehit yakınları ve gaziler için her türlü imkanı seferber ettiklerinin altını çizdi.

Ailelerin ve çocukların güvenliğini tehdit eden, varlığına kasteden her olayda, adalet tecelli edene kadar sürecin takipçisi ve tarafı olduklarına işaret eden Göktaş, "Bir anneye yapılan saldırıyı kendimize, bir çocuğa yapılan kötülüğü kendi çocuğumuza yapılmış sayıyor, kötülükle mücadelede asla geri adım atmıyoruz. Aile odaklı sosyal politikalarımızla, huzurlu, güçlü ve dayanıklı bir toplum inşa etme yolunda kararlılıkla ilerliyoruz." diye konuştu.

Bakanlık olarak aileye yönelik yapılan çalışmalardan bahseden Göktaş, "Türkiye Yüzyılı'nda Ailemiz, İstikbalimiz" temasıyla 8. Aile Şurası'nı gerçekleştirdiklerini, nüfusa ilişkin kurumsal yapıları, hukuki düzenlemeleri, sosyal politikaları ve hizmetleri bütüncül bir yaklaşımla ele alan Nüfus Politikaları Kurulu'nu oluşturduklarını, sosyal politikalara yön verecek araştırmalar yürütmesi amacıyla Aile Enstitüsü'nü kurduklarını anımsattı. ​​​​​​​

İnegölspor otobüsüne kavuştu

Mali Disiplin hamlesi: Bursa'da borçlar sıfırlandı!

Bursalı sporcu Türkiye ikincisi!

AK Parti'den 19 maddeli yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe büyük zam!

Nilüfer’de Medeni Kanun’un 100. yılı konuşuldu

İran’da geçici Liderlik Konseyi göreve başladı

Bursa’da 24 yıl hapis cezalı şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz’dan Soydaşlara ziyaret

Hamaney'in suikastine giden ve aylar süren istihbarat takibinin ayrıntıları

Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 26 yabancı uyruklu yakalandı

Kestel'de miniklerin Ramazan sevinci

İran: Nükleer tesisimize saldırı oldu

İran Kızılayı, ABD ve İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı

Kuveyt: ABD'ye ait birkaç savaş uçağı düştü

Hasan Âli Yücel Osmangazi’de anıldı

Bursa’da bahis operasyonu

Cevdet Yılmaz: Ekonomimiz şoklara karşı dayanıklı

Türkiye ekonomisi 2025’te %3,6 büyüdü

Ramazan bereketi Yıldırım'da paylaşıldı

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hayatını kaybetti

Bursa’da aranan 2 şahıs yakalandı

Hamaney'in yerine gelecek isim belli oldu

Başkan Bozbey Mustafakemalpaşa’da iftarda vatandaşla buluştu

Toprak Razgatlıoğlu MotoGP tarihine geçti

Trump’tan İran açıklaması: Saldırılar beklenenden sınırlı

Gram altın 8 bin TL’yi aştı, ons zirveye koştu

Erdoğan ile Trump arasında telefon diplomasisi

İran lideri Hamaney saldırıda hayatını kaybetti

Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Yükleniyor