Bakan Göktaş: "Kötülükle mücadelede asla geri adım atmıyoruz"

Göktaş, aileleri korumak ve güçlendirmek için 2025'in Aile Yılı ilan edildiğini açıkladı.

GÜNDEM 13.01.2025 16:22:00 0
Bakan Göktaş:

Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "Aile Yılı Tanıtım Programı" kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada, ailenin medeniyetin en güçlü yapı taşı olduğunu vurguladı. Ailelerin, köklü geçmişten beslenerek geleceğe ışık tuttuğunu belirten Göktaş, bu yapının hem Türkiye’nin hem de milletin huzur, güven ve istikrar kaynağı olduğunu ifade etti. Anne ve babaların bir çocuğun ilk öğretmeni olduğunu dile getirdi.

Göktaş, günümüzde aile kurumunun küresel tehditlerle karşı karşıya olduğunu ve büyük bir tehlike altında bulunduğunu ifade ederek, gelişen teknolojilerin aile bireyleri arasındaki iletişimi azalttığını ve dijital bağımlılığın giderek arttığını söyledi.

Tüketim odaklı, hazza dayalı ve hızın ön planda olduğu yaşam biçimlerinin insanların yalnızlaşmasına neden olduğunu kaydeden Göktaş, gençlerin kadim aile değerlerini hedef alan girişimlerden ciddi şekilde etkilendiğini belirtti.

"Annelik ve babalık değer kaybediyor, aile bağları giderek zayıflıyor," diyen Göktaş, küresel düzeyde cinsiyetsizleştirme girişimlerine dikkat çekti. Bu durumun, çocuklar başta olmak üzere tüm aile bireylerini olumsuz etkilediğini ve ülkenin geleceğini tehdit eden ciddi bir demografik dönüşüm sürecine yol açtığını ifade etti.

Bu zorluklarla mücadele için aile kurumunun korunmasının büyük bir sorumluluk olduğunu söyleyen Göktaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla ailelerimizi sevgi ve güven temelinde yeniden inşa etmemiz büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, 2025 yılını Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla Aile Yılı olarak ilan ettik. Amacımız, ailelerimizi çağımızın tehditlerine karşı daha dayanıklı hale getirmek, kadim değerlerimizi yüceltmek ve aile kavramının önemine dair güçlü bir farkındalık oluşturmaktır. Dinamik nüfus yapımızı korumak ve kalkınmamızı sürdürülebilir kılmak adına aileyi her alanda güçlendirmek temel hedefimizdir.”

"Kötülükle mücadelede asla geri adım atmıyoruz"
Bakan Göktaş, Türkiye'nin yeraltı kaynaklarıyla oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere umut olduklarını söyledi.

Engelli vatandaşların aileleriyle hayatlarını kolaylaştıracak destekler sunduklarını, Ulusal Vefa Programı ile yaşlıların ihtiyaçlarını evlerinde karşıladıklarını anlatan Göktaş, şehit yakınları ve gaziler için her türlü imkanı seferber ettiklerinin altını çizdi.

Ailelerin ve çocukların güvenliğini tehdit eden, varlığına kasteden her olayda, adalet tecelli edene kadar sürecin takipçisi ve tarafı olduklarına işaret eden Göktaş, "Bir anneye yapılan saldırıyı kendimize, bir çocuğa yapılan kötülüğü kendi çocuğumuza yapılmış sayıyor, kötülükle mücadelede asla geri adım atmıyoruz. Aile odaklı sosyal politikalarımızla, huzurlu, güçlü ve dayanıklı bir toplum inşa etme yolunda kararlılıkla ilerliyoruz." diye konuştu.

Bakanlık olarak aileye yönelik yapılan çalışmalardan bahseden Göktaş, "Türkiye Yüzyılı'nda Ailemiz, İstikbalimiz" temasıyla 8. Aile Şurası'nı gerçekleştirdiklerini, nüfusa ilişkin kurumsal yapıları, hukuki düzenlemeleri, sosyal politikaları ve hizmetleri bütüncül bir yaklaşımla ele alan Nüfus Politikaları Kurulu'nu oluşturduklarını, sosyal politikalara yön verecek araştırmalar yürütmesi amacıyla Aile Enstitüsü'nü kurduklarını anımsattı. ​​​​​​​

Erkan Aydın’dan Cuma ziyareti

Vatandaşı soyan restoranlar boykot edilsin

‘Terörsüz Türkiye’ raporuna ağır eleştiri

Bursa'da alevler yaşlı çiftin evini küle çevirdi

Bursa’da iki ilçede su kesintisi uyarısı

Ramazan’ın ilk cumasında Ulu Cami doldu taştı

Galatasaray'da seçim öncesi Başkan Özbek'ten net mesaj

Erdoğan’dan gençlere: “Gözlerinizin ışıltısı umut veriyor”

AK Parti Bursa’dan çarşı-pazar ziyareti

Bursa’da 17 Bin 225 konut için kura heyecanı

Mahsur kalan çocuğa kurye müdahalesi

Nilüfer Ramazan Sokağı kapılarını açtı

Terörsüz Türkiye sürecinde af tartışmasına net yanıt

Osmangazi’de Ramazan sofraları kuruldu

Bursa’da Ramazan sofraları binleri buluşturdu

Bursa’da polis ekiplerinden ilkokulda güvenlik dersi

Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon

Osmangazi’de trafikte yumruklu kavga

Karacabey’de sel alarmı: Yol kapandı

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’dan gençlere dönüşüm mesajı

Kararnamelerde 2 Bursa ayrıntısı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla iki bakanlıkta görev değişimi

Yıldırım’a 1,5 milyarlık dev kültür merkezi müjdesi

Özel’den gençlere destek mesajı

Enerjide çeşitlilik ve kapsayıcılık vurgusu

Nilüfer’de hizmette vicdan vurgusu

Kuzey Marmara Otoyolu’nda tanker kazası

İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltında

Millet Mahallesi’ne kütüphane projesi

Bursa’da 38 milyonluk çek davasında kritik gelişme

Yükleniyor