Bakan Göktaş: "Kötülükle mücadelede asla geri adım atmıyoruz"

Göktaş, aileleri korumak ve güçlendirmek için 2025'in Aile Yılı ilan edildiğini açıkladı.

GÜNDEM 13.01.2025 16:22:00 0
Bakan Göktaş:

Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "Aile Yılı Tanıtım Programı" kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada, ailenin medeniyetin en güçlü yapı taşı olduğunu vurguladı. Ailelerin, köklü geçmişten beslenerek geleceğe ışık tuttuğunu belirten Göktaş, bu yapının hem Türkiye’nin hem de milletin huzur, güven ve istikrar kaynağı olduğunu ifade etti. Anne ve babaların bir çocuğun ilk öğretmeni olduğunu dile getirdi.

Göktaş, günümüzde aile kurumunun küresel tehditlerle karşı karşıya olduğunu ve büyük bir tehlike altında bulunduğunu ifade ederek, gelişen teknolojilerin aile bireyleri arasındaki iletişimi azalttığını ve dijital bağımlılığın giderek arttığını söyledi.

Tüketim odaklı, hazza dayalı ve hızın ön planda olduğu yaşam biçimlerinin insanların yalnızlaşmasına neden olduğunu kaydeden Göktaş, gençlerin kadim aile değerlerini hedef alan girişimlerden ciddi şekilde etkilendiğini belirtti.

"Annelik ve babalık değer kaybediyor, aile bağları giderek zayıflıyor," diyen Göktaş, küresel düzeyde cinsiyetsizleştirme girişimlerine dikkat çekti. Bu durumun, çocuklar başta olmak üzere tüm aile bireylerini olumsuz etkilediğini ve ülkenin geleceğini tehdit eden ciddi bir demografik dönüşüm sürecine yol açtığını ifade etti.

Bu zorluklarla mücadele için aile kurumunun korunmasının büyük bir sorumluluk olduğunu söyleyen Göktaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla ailelerimizi sevgi ve güven temelinde yeniden inşa etmemiz büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, 2025 yılını Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla Aile Yılı olarak ilan ettik. Amacımız, ailelerimizi çağımızın tehditlerine karşı daha dayanıklı hale getirmek, kadim değerlerimizi yüceltmek ve aile kavramının önemine dair güçlü bir farkındalık oluşturmaktır. Dinamik nüfus yapımızı korumak ve kalkınmamızı sürdürülebilir kılmak adına aileyi her alanda güçlendirmek temel hedefimizdir.”

"Kötülükle mücadelede asla geri adım atmıyoruz"
Bakan Göktaş, Türkiye'nin yeraltı kaynaklarıyla oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere umut olduklarını söyledi.

Engelli vatandaşların aileleriyle hayatlarını kolaylaştıracak destekler sunduklarını, Ulusal Vefa Programı ile yaşlıların ihtiyaçlarını evlerinde karşıladıklarını anlatan Göktaş, şehit yakınları ve gaziler için her türlü imkanı seferber ettiklerinin altını çizdi.

Ailelerin ve çocukların güvenliğini tehdit eden, varlığına kasteden her olayda, adalet tecelli edene kadar sürecin takipçisi ve tarafı olduklarına işaret eden Göktaş, "Bir anneye yapılan saldırıyı kendimize, bir çocuğa yapılan kötülüğü kendi çocuğumuza yapılmış sayıyor, kötülükle mücadelede asla geri adım atmıyoruz. Aile odaklı sosyal politikalarımızla, huzurlu, güçlü ve dayanıklı bir toplum inşa etme yolunda kararlılıkla ilerliyoruz." diye konuştu.

Bakanlık olarak aileye yönelik yapılan çalışmalardan bahseden Göktaş, "Türkiye Yüzyılı'nda Ailemiz, İstikbalimiz" temasıyla 8. Aile Şurası'nı gerçekleştirdiklerini, nüfusa ilişkin kurumsal yapıları, hukuki düzenlemeleri, sosyal politikaları ve hizmetleri bütüncül bir yaklaşımla ele alan Nüfus Politikaları Kurulu'nu oluşturduklarını, sosyal politikalara yön verecek araştırmalar yürütmesi amacıyla Aile Enstitüsü'nü kurduklarını anımsattı. ​​​​​​​

Tarihi açıklama sonrası duygusal anlar

AK Parti'nin yeni şarkısı tanıtıldı

Eski tip ehliyetler için son tarih: 31 Temmuz

Şehit ve gazileri unutmadan süreci selamlıyorum

Mavi bayrak gönderde!

Bursaspor’un tek derdi para mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AK Parti, MHP ve DEM olarak bu süreci beraber yürümeye karar verdik."

Başkan Ercan Özel: Geleceğin Yenişehir’ini birlikte planlayacağız

Erdoğan’dan Bahçeli’ye destek: “Milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değil”

Bahçeli’den Demirtaş’a teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklama!

PKK'nın silah bırakmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Yaz aylarında sağlıklı beslenme rehberi

Özgür Özel: Terör örgütünün silah bırakma adımını memnuniyetle karşılıyoruz

Kabine revizyonu kapıda: Hangi bakanlar değişiyor?

İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivaline geri sayım

Yıldırım Belediyesi'nden "Tercih" desteği

AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi

PKK silahları yaktı: İşte ilk görüntüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Srebrenitsa’da sessiz kalanlar Gazze’de de susuyor"

Bahçeli'den ilk açıklama: "Türkiye terör musibetinden kurtuluşun eşiğindedir"

Pastırmadan boya çıktı! Bakanlık gıda skandallarını açıkladı

Belediye personeline farkındalık eğitimi

Bursa'da kızılgeyik fotokapanla görüntülendi

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

PKK silah bırakıyor: “Terörsüz Türkiye” sürecinde tarihi adım!

LGS sonuçları açıklandı

Ev tekstili sektörü tek yürek oldu

Osmangazi’de çocuklar açık hava sinemasında buluştu

Özgür Özel 412 belediye başkanıyla bir araya geldi

Yükleniyor