Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "1 Mayıs Fotoğraf Sergisi"nin açılışında konuştu. Bu yılki 1 Mayıs programlarının ilkini, bu sergi vesilesiyle gerçekleştirdiklerini belirten Işıkhan, sergide emeği ve emekçileri öne çıkararak, çalışma hayatının görünmeyen kahramanlarını ve hikayelerini sanatın evrensel diliyle yansıtmayı amaçladıklarını vurguladı.
Işıkhan, "Çünkü biz, emeğin ekonomik olduğu kadar kültürel, toplumsal ve insani bir değeri temsil ettiğine yürekten inanıyoruz. Sergimizde yer alan her kare, Türkiye'nin dört bir yanında farklı sektörlerde çalışan emekçilerimizin hikayelerini yansıtmaktadır." dedi. Fotoğrafların aynı zamanda vatan ve millet sevgisini, üretimi, umudu ve mücadeleyi belgeleyen birer vesika olduğunu belirten Işıkhan, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla çıktıkları yolda emek olmadan büyümenin mümkün olmadığını ifade etti.
2002 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, çalışma hayatına dair devrim niteliğinde reformlar gerçekleştirdiklerini belirten Işıkhan, bu reformların insana, emeğe ve geleceğe değer katma hedefiyle yapıldığını söyledi. 1 Mayıs’ın emeğe saygının, dayanışmanın ve sosyal adaletin simgesi olduğunu belirten Bakan Işıkhan, "Bu sergi vesilesiyle hem geçmişin hatıralarını tazelemekte hem de geleceğe olan borcumuzu hatırlamaktayız" dedi.
Konuşmasının ardından Bakan Işıkhan ve beraberindeki heyet, çalışma hayatını konu alan fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.