Bakan Işıkhan: yenidoğan çetesi'yle ilgili SGK olarak takipteyiz

Bakan, aileleri derinden etkileyen olayların tekrarlanmaması için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

GÜNDEM 21.10.2024 13:15:00 0
Bakan Işıkhan: yenidoğan çetesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Yenidoğan çetesi" soruşturması hakkında AA Editör Masası'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, “Bu konu başta ailelerimizi derinden yaraladı. Hepimizin bir ailesi var. Benzeri olayların tekrar yaşanmaması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Büyükçekmece Başsavcılığı'nın talepleri doğrultusunda süreci başlattıklarını belirten Işıkhan, “2023'ten itibaren süreçle ilgili Bakanlıkla yürütüyoruz. Soruşturmamıza başladık. En ağır cezalarla cezalandırılması için çok gizli bir soruşturma yürütüyoruz. Söz konusu hastanelerde başmüfettişlerimiz incelemelerde bulundu, yapmaya da devam ediyor” diye konuştu.

Bakan, “Özel Bağcılar ve Özel Şafak Hastanesi ile olan sözleşmelerini fes ettik. İncelemeleri devam eden hastaneler var. Diğer hastanelerin sözleşmeleri de fes edildi ve ödemeleri durduruldu. Geçmiş dönem alacaklarına bloke koyduk. Geçmişe yönelik olarak alacakları faizi ile birlikte tahsil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Riskli hastanelere yönelik inceleme ve denetimlerin devam ettiğini vurgulayan Işıkhan, “Alo 173 ve CİMER üzerinden tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı özellikle belirtmek isterim. Bugüne kadar SGK'nın her kuruşunu takip ettik, bundan sonra da takip edeceğiz. Vatandaşların bize bilgi vermesini rica ediyorum. Sağlık Bakanı'nın en son açıklamalarına katılıyorum; torbada bulunan çürüklerin ayaklanması söz konusu” şeklinde konuştu.

Atış Yapı davasında iflas kararı çıkmadı

Bursa şehitlerini uğurladı

Bursa’da 2 milyon kişi risk altında öyle mi?

Şehitlerimizi taşıyan uçak Bursa'ya inemedi, uçak pisti pas geçti

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Bursa’da suya %30 zam

Türkiye şehitlerini uğurluyor

İnegöl’de 7 kişi, ormandan topladıkları mantarlardan zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara'da!

Bahis soruşturmasında Süper Lig ve 1'inci Lig'de forma giyen isimlerin cezaları belli oldu

Yenice mahallesinde otopark sorunu çözülüyor

Bursa şehitlerini yarın uğurlayacak

Nilüfer’de ara tatil Pancar Deposu’nda renklendi

Bakanlık uçak kazasının ardından merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Usta sanatçı Muazzez Abacı doğum gününde vefat etti

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Yükleniyor