Bakan Kirişçi'den Marmaris yangınıyla ilgili açıklama!

Bakan Vahit Kirişçi Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kirişçi "son sözü söylemek için bugünü izlemek durumundayız ama sıkıntı büyük ölçüde giderildi" dedi.

POLİTİKA 24.06.2022 10:33:00 0
Bakan Kirişçi

Bakan Kirişçi yangınla ilgili yaptığı açıklamada "binlerce personel ve akredite STK'lardan arkadaşların gayretkeş çalışmalarıyla büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda diyebiliriz. O son sözü söyleyebilmek için bugünü takip etmek, bugünü izlemek durumundayız" dedi.

Kirişçi şöyle devam etti;

"Birçok ülkeden destek talebi oldu. Tabi olumlu seyri göz önünde bulundurarak ve bunlarla ilgili gerektiğinde destek almak üzere bu taleplere teşekkür ettik.

Ben tekrar teşekkür ediyor, vatanımıza milletimize geçmiş olsun diyorum bu haliyle. İnşaAllah daha iyi haberler de vermek üzere diyorum.

Bakan Soylu: Yangının daha geniş alanlarla yayılması engellendi

Bakan Soylu da yaptığı değerlendirmede "Ormancılarımıza yardımcı olan akredite STK'lar dışında sivil girişini engelledik. Sahada sadece profesyonel çalışma yürüttük. Aman birisine bir şey olacak mı? endişesinden ziyade orman yangınını söndürmeye odaklandık ve hava koordinasyonu da çok olumlu oldu. Marmaris'e yangının atlama ihtimaline karşı ki orada bir elektrik trafosu ve çöp toplama merkezi var. O tehlike işareti nedeniyle hava kararana kadar havadan, sonra da karadan olağanüstü bir koordinasyonla o bölgenin tamamını sektör sektör ayırıp söndürdüler.

Şu an bir bölge var. Hem kara hem havadan etrafı çevrili. Tabi en büyük riskimiz öğleden sonra çıkacak rüzgar. Biz onun oluşturacağı risklerle ilgili tedbiri tüm arkadaşlarımız almaya çalışıyor.

Buraya gelip buranın hassasiyetini yaşamadan bir söz söyleyip siyaset terennüm etmekle uğraşanlar var. Biz yalanla uğraşamıyoruz. Bir genel başkan yardımcısı buraya gelip burada helikopter yok demek bir yalandır. Ama ikinci büyük yalan yangın riskinin nereye olduğunu bilmeden Cumhurbaşkanlığının yeri için bütün hava uçaklarını kullanıyorlar demek burada yapılanları ve burada emek verenlere saygı göstermeden ulu orta yalan söylemesi kimseye yakışmaz. Genel Başkan sözcüsü olarak bulunan bir kişiye hiç yakışmaz. Bu insanlar burada emek veren insanlar "sabaha kadar çalışıyoruz bu kadar yalandan yoruluyoruz siz ne yapıyorsunuz?" diyorlar.

Bursa emniyetinden 700 personelli operasyon

Komisyon bir kez daha toplanıyor: Ortak raporda sona gelindi

Bursa'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç gözyaşlarıyla uğurlandı

İnegöl’de uyuşturucu sevkiyatına polis baskını

BESAŞ ramazan pidesi 25 liradan satışta

İnegöl'de öfkeli genç ablasını bıçakla rehin aldı

Yenişehir’de Komutan Büğdüz’e duygusal veda

Bursa’nın yerli otomobili Amperino yatırımcısını bekliyor

TİMBİR Yönetimi şubat toplantısını online yaptı

Yıldırım Belediyesi’nden Ramazan’a özel etkinlik ve iftar programları

İnegöl'de mobilya ustası frezeye kaptırdı: 3 parmağı kesildi

Yenişehir’de muhtarlarla birlik mesajı

Osmangazi’de camiler Ramazan’a hazır

Devlet Bahçeli yıllar önceki püskevit açıklamasına açıklık getirdi

Tonlarca su çekiliyor, İznik Gölü can çekişiyor

Osmangazi’de Medeni Kanun’un 100. yılı kutlandı

Yıldırım çevre yolunda başıboş at paniği

BTSO seçimi iki adaylı mı olacak?

Bursa Valiliği'nden kuvvetli rüzgâr uyarısı

Ercan Özel: YESAŞ yeniden emin ellerde

Başkan Bozbey: “Bursa’yı bütüncül planlıyoruz”

Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonunda yeni dalga

OnlyFans operasyonu: 17 kişi tutuklandı

Büyükşehir'den üreticiye 3 bin 400 kovan desteği

Başkan Aydın’dan Kükürtlü’ye çifte yatırım

Osmanlı ve Anadolu mutfağı Bursa’da yeniden hayat buluyor: Afize kapılarını açıyor

Remm Karadeniz Pide Nilüfer'de yeni şubesini açtı

Bursa’da hatimle teravih kılınacak camiler açıklandı

İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi

Nilüfer'de ramazan sokağı kapılarını açıyor

Yükleniyor