Tarih: 26.05.2023 11:48

Bakan Kurum duyurdu! Deprem bölgesinde sanayi siteleri inşa ediliyor

Facebook Twitter Linked-in

Asrın Felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede yapımına hızla başlanan konutların yanı sıra yıkıma uğrayan sanayi alanları için de çalışmalar başlatıldı.

Gaziantep’in İslahiye ilçesine Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 80 adet iş yerinin bulunduğu küçük sanayi sitesi inşa ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından çalışmaya dair görüntüler payaştı. 

Kurum paylaşımında, “Şehrin ekonomisini canlandıracak sanayi siteleri de kuruyoruz” dedi.

En kısa zamanda teslim edilecek

Küçük sanayi sitelerimizde projelendirme, etüt ve planlama çalışmaları yürütüldü, tamamlandı. Burada da çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyor. Her bir birim için 100 metrekare kapalı alan, 150 metrekare açık alan olmak üzere planlama yapıldı. Bu açık alanlarda küçük sanayi esnafımızın malzeme yükleme, indirme, bindirme alanları olacak. Yani geniş bir açık alanı olacak esnafımızın. İş yerine girdiği zaman herhangi bir masraf yapmadan direkt faaliyetlerine başlayabilecek durumda olacaklar. En kısa zamanda da esnafımıza iş yerlerimizin teslimini yapmayı planlıyoruz.

"Sadece konut yapmıyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı bölgedeki çalışmaları sosyal medya hesabından duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kurum, “11 ilimizde şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırırken sadece konutlar yapmıyor; ticari merkezler, istihdam yaratacak, şehrin ekonomisini canlandıracak sanayi siteleri de kuruyoruz. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’müzce inşa ettiğimiz sanayi sitelerimiz deprem bölgesinin yeniden kalkınmasında çok önemli rol oynayacak.” ifadelerine yer verdi.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —