Tarih: 22.10.2024 11:29

Bakan Memişoğlu: Özel sağlık tesislerinde yapısal değişikliğe gidilecek

Facebook Twitter Linked-in

 

27 Mart’ta İlk Şikayet CİMER’e Ulaştı

Bakan Memişoğlu, konuyla ilgili ilk ihbarın 27 Mart 2023’te CİMER üzerinden yapıldığını hatırlatarak şunları söyledi: "İhbarın ardından, somut delillerin toplanabilmesi amacıyla 5 Mayıs’ta emniyet güçleri devreye sokuldu. 20 Haziran 2023 tarihinde ise Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan teknik ve fiziki takip ile telefon dinlemesi için izin alındı. Bu süreçte yaklaşık 300 kişi dinlendi ve izlemeye alındı."

25 Eylül’de Denetim Yapıldı

Memişoğlu, bebeklerle ilgili şüphelerin ardından hızla harekete geçildiğini vurguladı. Şüphelerin doğrulanması amacıyla 25 Eylül’de aniden denetim yapıldığını söyleyen Bakan, "Denetime gidilecek yerler, ekiplerimize önceden bildirilmeksizin hareket edildi. 28 Eylül’de de süreci şeffaf yürütmek adına özel bir komisyon oluşturuldu." dedi.

Özel Sağlık Tesislerinde Yeniden Yapılanma

Bakan Memişoğlu, özel sağlık tesisleri için önemli bir yeniliğin kapıda olduğunu belirtti. Denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi için yeniden bir yapılanma sürecine gireceklerini söyleyen Memişoğlu, özel sağlık tesislerinin denetimlerinin revize edileceğini duyurdu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —