Tarih: 11.07.2023 13:57

Bakan Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesi Malatya’da yapılacak konutlara dair açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki “Malatya'mızda afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun, 103 bin 19 konut yapacağız. Şu an sahada 14 bin 338 yuvamızın inşasını hızla sürdürüyoruz” dedi. Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Malatya’da yapımına başlanan kalıcı konutlar ile ilgili bir video yayımladı. Özhaseki paylaşımında, “Depremden etkilenen şehirlerimizde kaybedecek vaktimiz yok.

 

Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalarına bir an evvel kavuşturmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Malatya'mızda afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun, 103 bin 19 konut yapacağız. Şu an sahada 14 bin 338 yuvamızın inşasını hızla sürdürüyoruz” şeklinde belirtti.

Malatya’da 14 bin 338 konutun ihalesi Bakanlık bünyesinde yapıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarının 8 bin 96 tanesinin inşaatına başlandığı belirtildi. TOKİ tarafınca meydana getirilen radye temel ve tünel kalıp sistemiyle meydana getirilen konutlar, depreme dayanıklı bir biçimde inşa ediliyor. Malatya’da yapımı sona eren inşaatlarda hazırlanan misal dairelerde, bir ailenin ortak zaman geçirdiği alan olan salon, kullanışlı bir mutfak, çocuk odaları ve anne-baba odası yer alıyor. Örnek daireler, toplam 105 metrekare, neti de 85 metrekare olacak biçimde, ömür kalitesi göz önünde bulundurularak ancak bir mesken değil ömür alanları inşa ediliyor.

TOKİ eliyle Malatya'da inşasına başlanan kalıcı konutların yanı sıra kırsal kesimde yaşayan depremzede köy halkı içinde 25 bin 302 köy evi yapılacak. Bu köy evlerinden 7 bin 550’inin yapım süreci başladı. Eş zamanlı olarak köy evlerinde; 740 ahırın da yapımı sürüyor. Malatya’da hayatın normale dönmesi ve ticari hayatın canlanması için de Malatya merkezde 25 metrekareden oluşan 338 adet geçici ticaret alanı kurularak faaliyete geçti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —