Bakan Soylu: 'Bursa'daki bombalı saldırının faillerini CHP'liler sakladı'

Bursa’da cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının faillerinden Cebrail Gündoğdu’nun saklanmasına yardım eden şüphelilerden bazılarının CHP teşkilatında görev aldığı ortaya çıktı.

BURSA HABER 26.11.2022 11:39:00 0
Bakan Soylu:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Şehit Demet Sezen Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, belediyelerde yürütülen soruşturmalara ilişkin açıklamalarda bulunurken Bursa'daki bombalı saldırı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, 2019-2022 arasında 74 belediyede terörle bağlantılı 88 soruşturma yürütüldüğünü, bunlardan 79’unun tamamlandığını açıkladı.

Bursa’da cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının faillerinden Cebrail Gündoğdu’nun saklanmasına yardım eden şüphelilerden bazılarının CHP teşkilatında görev aldığı ve Ayvalık Belediye şirketlerinin çalışanı olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerden Dilara Su K.’nın, Fethi G. isimli şahısla buluşarak örgütsel mesajı aldığı, ardından da terörist Cebrail Gündoğdu’nun lojistik ve barınma ihtiyaçlarını karşıladığı belirlendi. Dilara Su K.’nın kiraladığı ikamette yapılan aramada örgüt mensuplarından Dilek Aksu’nun çantası, Cebrail Gündoğdu’nun ise gömleği bulundu.

Bursa’da 20 Nisan’da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüsün geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlenmiş, infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehit olmuş, 4 kişi yaralanmıştı. Terör saldırısının faillerinden MLKP üyesi Seda Baykal, Dilek Aksu ile Mehmet Mustafa U. 17 Eylül’de düzenlenen operasyonla İzmir’de yakalanmıştı. İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan ve 1 milyon lira ödülle aranan saldırının faillerinden Cebrail Gündoğdu da 22 Ekim’de İzmir’in Menemen ilçesinde gözaltına alınmıştı.

CHP’NİN AKTİF ÜYELERİNDEN SALDIRGANLARA YARDIM

Devam eden çalışmalarda Cebrail Gündoğdu’yla irtibatlı 8 şüpheli Balıkesir ve İzmir’de gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde gözaltına alındı. Terörist Gündoğdu’ya Ayvalık’ta yardım ve yataklık eden şüphelilerden Tuğba E.’nin CHP Ayvalık kadın kolları üyesi ve Ayvalık Belediye şirketinin çalışanı olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan diğer şüpheli Rana İ.’nin de 2012’de CHP Ayvalık ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği yaptığı, aktif olarak da partide çalışmalar yürüttüğü öğrenildi. Rana İ.’nin diğer şüpheli Tuğba E. gibi Ayvalık Belediye şirketinin çalışanı olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan bir diğer şüpheli Umur Ö. de CHP Ayvalık teşkilatının aktif üyesi çıktı.

Rana İ.’nin evinde yapılan incelemelerde MLKP terör örgütünün sözde eş başkanı Başak Şahin Duman ve Bursa’daki saldırının faillerinden Dilek Aksu’nun parmak izi çıktı. Ayrıca Rana İ’nin örgütsel faaliyetlerin icrasını sağlamak amacıyla kızı Dilara Su K., Tuğba E. ve Umur Ö.’ye örgütsel talimatlar verdiği tespit edildi.

Bakan soylu: Şüpheli Tuğba E.'nin HTSK kayıtlarında Cebrail Gündoğdu ile aynı yerde baz verdiği ve ikametinde yapılan aramalarda Gündoğdu’nun parmak izlerinin tespit edildiği öğrenildi. Umur Ö.’nün de Gündoğdu’nun barınma ve lojistik ihtiyaçlarını karşıladığı kamera görüntüleriyle tespit edildiğini açıkladı.


Orhaneli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı

23 Nisan'da Osmangazi'de çocuklar makamı devraldı

Kastamonu'da taksi şoförü silahla vurularak öldürüldü

Bursaspor Divan Kurulu, önemli ziyaretler gerçekleştirdi

Bursa'da kahraman berber müşterisinin hayatını kurtardı

Mudanya’da 23 Nisan bayramı coşkusu

Yıldırım'da hayat çocuklara güzel

Bursa'da otomobil ve otobüs çarpıştı, maddi hasar oluştu

Yerli otomobil Togg Mudanya jandarmaya tahsis edildi

Bursa’da kaçak avlanan balıkçılara operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz

Bursa'da 23 Nisan coşkusu: Vali makamı Buğlem Çevik'e emanet

Bursa'da 23 Nisan Coşkusu: Zeyna Defne Kesmez makamı devraldı

23 Nisan’da yürek burkan görüntü

Uludağ Elektrik’ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması

Beşiktaş’ta restoranda yangın paniği

Balıkesir’de motosiklet çalan hırsızlar kısa sürede yakalandı

Halil Umut Meler, EURO 2024’te görev alacak

İnegöl'de 23 Nisan coşkusu

Anıtkabir'de 23 Nisan coşkusu

Irak ve Suriye'de 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çökmesi sonrası soruşturma başladı!

Maliye vergi kaçakçılığının peşinde: Kiralık IBAN sahipleri dikkat!

Meteoroloji uyarıyor: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Trafikte kurşun yağdırdı...27 yıl hapis cezası olan şahıs böyle yakalandı

Bursa ve Balıkesir'de Mahzen-31 operasyonu

Bursa'da çocuklar belediye başkanı oldu, kentin geleceğini tartıştı

Yardımsever hırsız kamerada

Zincirleme kaza kamerada

Uludağ’da vatandaş tilkiyi elleriyle besledi

Yükleniyor