Tarih: 07.03.2024 11:20

Bakan Tunç'tan Eyüpsultan kazasıyla ilgili açıklama: Kırmızı bülten çıkarıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde ATV'lere çarparak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan 16 yaşındaki Timur C., olay yerinden kaçtıktan sonra annesi Eylem Tok tarafından Mısır'a kaçırılmıştı. Olayın ardından yapılan araştırmada Timur C.'nin ABD vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Anne ve oğlun ilk hedeflerinin ABD olduğu, ancak o saatte ABD'ye uçak bulamadıkları için ilk bulabildikleri uçakla Mısır'a gittikleri belirlendi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımız zaten olay anından itibaren soruşturmayı başlatmıştı. Kişinin yakalanması için yakalama kararı çıkartıldı. Mısır adli makamlarından iadesini talep edecek olan süreci başlattık. Bir kırmızı bülten çıkarıyoruz. Bu konudaki süreç başladı. Mısırla bizim suçluların iadesine ilişkin adli yardımlaşma anlaşmamız var. Bu konudaki süreci yakinen takip ediyoruz." dedi.

Bakan Tunç, 18 yaşından küçük ve ehliyeti olmayan birisinin trafiğe çıkmış olmasını ve kazaya sebebiyet vermesini eleştirdi. Anne Eylem Tok hakkında da soruşturma başlatıldığını kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —