Tarih: 18.05.2024 12:16

Bakan Uraloğlu’ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İstanbul-İzmir otoyolunun Bursa şehir merkezinden geçmeyecek yeni bir güzergahla rahatlayacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, TGRT Haber’e yaptığı açıklamalarda, yeni yapılacak 40 kilometrelik otoyolun detaylarını paylaştı.

Bursa'da yeni otoyol projesi

Bursa’nın mevcut çevre yolu, şehir içi trafiğini büyük ölçüde etkiliyor. Bakan Uraloğlu, bu sorunu çözmek için İstanbul’dan gelen ve Osmangazi Köprüsü'nü geçen araçların, Bursa şehir merkezine girmeden kuzeyden geçip Susurluk istikametine devam edeceği yeni bir otoyol yapacaklarını duyurdu. Bu yeni güzergah, Bursa şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak.

İstanbul-İzmir otoyolunun katkıları

Bakan Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-İzmir otoyolunun trafiğe büyük katkılar sunduğunu belirtti. Daha önce 8,5 saat süren yolculuk süresi, köprü ve otoyol sayesinde 3,5 saate düştü. Osmangazi Köprüsü’nün günlük geçiş garantisinin 40 bin araç olduğunu ve şu an ortalama 60 bin aracın geçtiğini belirten Bakan Uraloğlu, köprünün trafiği büyük ölçüde rahatlattığını vurguladı.

Osmangazi Köprüsü’nün 2016 yılında açıldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, köprünün başlangıçta geçiş ücretinin 35 dolar olduğunu, ancak vatandaşları rahatlatmak amacıyla bu ücretin 15 dolara indirildiğini söyledi. Geçiş ücretleri güncellenerek daha uygun hale getirilmeye çalışılıyor. Ayrıca, bayram tatilleri gibi yoğun dönemlerde rekor araç geçişleri yaşandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Bursa’nın demiryolu ulaşımının da önem kazandığını vurguladı. Eskişehir üzerinden Bursa’ya bağlanacak olan hızlı tren projesi ile İstanbul’dan İzmir’e yüksek hızlı tren bağlantısı yapılacağını açıkladı. Bu projelerin tamamlanmasıyla Bursa’nın ulaşımda daha stratejik bir konuma geleceğini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —