Bakan Uraloğlu’nun Bursa ziyareti

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, geçen hafta sonu kentimizdeydi. İncelemeleri elbette ulaşım yatırımlarına yönelikti.

GÜNDEM 24.09.2024 11:16:00 0
Bakan Uraloğlu’nun Bursa ziyareti

Bir özet yapmak gerekirse, Uraloğlu’nun Yüksek Hızlı Tren, Çalı Yolu, Bursa Ray Şehir Hastanesi ve Görükle Hattı ile ilgili söyledikleri kayda değerdi.

 

***

 

İstanbul-Bursa arasını 1 saat 15, Bursa-Ankara arasını ise 2 saat 15 dakikaya düşürecek Hızlı Tren inşaatının 2025’te biteceğini ve 2026’da test sürüşlerine başlayacaklarını kaydetti Uraloğlu. 

Benzer bir açıklamayı AK Parti MKYK Üyesi ve Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Kanal 16’da yapmış ve 2025’de test sürüşlerine başlanacağını söylemişti.

 

***

 

Uraloğlu, Çalı Yolu, BursaRay  Şehir Hastanesi ve Görükle etabı ile ilgili ise şunları söyledi:

“Çalı yolu karayolları sorumluluk ağında olması gereken bir yol değildir. Biz alternatif yolları yaptık. Onu karayolları ağından çıkarabiliriz. Önceki dönem Bursa Büyükşehir yönetimi ile aldığımız karar gereği, imarını ve kamulaştırmalarını yaptılar, bizler de yolu komple yapmak için ilk 2 etabını yaptık. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimi burayı eleştiriyor. Buranın geri kaldığından bahsediyor. Mutabakat budur. Buyursunlar mutabakata uysunlar. Oradaki imarları halletsinler biz de yapalım. Herkes sözünü tutsun biz de sözümüzü tutacağız. Yine burada devam eden işlerlerimizden bir tanesi gündem olan 68 adet metro aracının alınması söz konusu, bu konuyla ilgili bizim bakanlığımızın herhangi bir sorumluluğu yoktur. Kimse topu bize atmasın. 2022 yatırım programında, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım programına alınmış ve önceki yönetim tarafından kredilerinin bağlanması noktasında son aşamaya geldiğini biliyoruz. Buyursunlar oradan devam etsinler. Bu konuda başkasına herhangi bir top atmaya ya da sorumluluk atmaya gerek yok. Yine bizim sorumluluğumuzda olan 44 adet metro aracının alınması var. Bu da Emek-Şehir Hastanesi hattı için düşünülmüştür. Hafif raylı sistemi bittiği zaman bize ilk etapta 20 tanesinin işletmeye alınması ile ilgili sürecimizi başlattık. Bittiğinde 20 tanesini alacağız. Devamında da Bursa’nın ihtiyacı olduğu müddetçe devamını da tamamlayacağız. O da bizim sorumluluğumuzdadır. Bir başka konuda yine Bursa Şehir Hastanesi’nin hafif raylı sisteminin bağlantı bağlanması noktasında şehir hastanesinde biten sonrasında da devam eden bir depo alanı ile ilgili arkadaşlarımız bir çalışma yaptı. O depo alanının şehir için çok daha verimli kullanılabilecek bir arazi üzerinde olduğunu tespit etti. Uludağ Üniversitesi’nin katılımıyla depo alanının oraya bağlanması ve yaklaşık 5,5 kilometrelik Görükle hattı üzerinde de bu depo alanının oluşturulması noktasında karar verildi. Bir protokol yapıldı. Protokol çerçevesinde de biz buradaki Görükle ile ilgili ilgili hattın yapılması sorumluluğunu bakanlığımız üzerine aldık. Ancak buradaki proje çalışmaları halen Bursa Büyükşehir belediye Başkanlığı üzerinden yürütülüyor. Projeyi ne zaman bitirirseler, biz de o projeyi onaylarız ondan sonra da bunun yapım yapımını beraberce planlarız ki zaten biz bunu üzerimize aldık. Yani hayal denen proje, Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından yapılmış olan ya da itme aşamasına gelen nasıl hayal ise o hayali ben Bursalı hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum. Son olarak şunu söylemek isterim elbette biz devlet yönetiyoruz. Bazı şeyleri yazılı olarak karşılıklı anlaşma olarak zapt altına alırsınız. Bazılarını da sözlü olarak mutabık kalırsınız. Biz her ikisinde de hem yazılı olan anlaşmada hem de sözlü ne söylemişse hepsinin arkasındayız.” 

 

***

 

Yani Uraloğlu diyor ki, Bakanlık olarak biz sözlerimizin arkasındayız, Bursa Büyükşehir Belediyesi de gereğini yapsın.

 

***

Uraloğlu, Dağ Yolu ile ilgili bir açıklama yapmadı ancak ben ulaştığım bilgiyi paylaşayım.

Yazının Devamını Oku


Başkan Çelik, Bakan Kurum ile projeleri görüştü

Refik Özen Bursa’daki sağlık projeleri hakkında önemli açıklamalar yaptı

Çilek Mobilya, İnegöl’deki üretim merkezi’nde vizyonunu paylaştı

İsrail saldırısında 3 kadın ve 2 çocuk hayatını kaybetti

Bursaspor'lu futbolcuya disiplin kararı

Harmancık’ta su kesintisi uyarısı

22 Suç kaydı olan motosiklet sürücüsü jandarmayı şehit etti

Bursa belediyeler birliği yeni döneme hazır

Osmangazi’de okullar yenileniyor

Başkan Aydın muhtarlarla el ele!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kuruluna hitap etti

İnegöl’ün mobilya fuarı başlıyor!

Kayıp çocuk markette bulundu!

"Emine Erdoğan, Malcolm X'in kızıyla Türkevi'nde buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas'a terör örgütü olarak bakmıyorum

Ambulans ve ticari araç kafa kafaya çarpıştı

Eski boksör polise silah çekti

Fuat Usta, fahiş fiyatları deşifre etti, sosyal medya yıkıldı

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'a eşinden duygusal veda

Osmangazi'de müzik dolu akşamlar devam ediyor

Zeki Müren, vefatının 28. yılında Bursa'da anıldı

Üniversiteye hazırlanan öğrencilere Osmangazi desteği

İkinci el taşıt satışında 10 soruda "Güvenli Ödeme Sistemi"

Afrika sıcaklıkları tekrardan geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" sözü New York sokaklarında

AK Parti Bursa’da 2 ilçe başkanı izin istedi

Bakan Uraloğlu’nun Bursa ziyareti

Özgür Özel, ABD’de sosyalist enternasyonal zirvesine katılacak

İnegöl Belediyesi’nden stajyerlere oryantasyon eğitimi

Borsa İstanbul güne yükselişle başladıı

Yükleniyor