Bakan Varank'tan önemli elektrikli otomobil açıklaması

Bakan Varank, Türk Standardları Enstitüsü'nce (TSE) yayımlanan 'Elektrikli Araçlar ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri-Temel Terimler ve Tanımlar' standardı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

TEKNOLOJİ 18.05.2021 11:23:00 0
Bakan Varank

 SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İlk yerli araç üretim bandından indiğinde, şarj altyapımız ülke genelinde elektrikli araç kullanımını destekler seviyede olacak. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) başta olmak üzere elektrikli araçların gelişimi için kritik öneme sahip şarj altyapısını inşa etmek üzere kapsamlı bir yol haritası hazırladık" dedi.

 Varank, elektrikli araç satışlarının son yıllarda küresel seviyede hızla arttığını, gelecek yıllarda daha fazla elektrikli aracın günlük hayatta kullanılacağını belirtti. Varank, "Öngörülerimize göre 2030 yılına kadar 2 milyonun üzerinde elektrikli araç yollarda olacak. Bunun önemli bir kısmını hiç şüphesiz TOGG oluşturacak. Bu kapasiteye hizmet verecek 200 binden fazla kamuya açık şarj noktasına ihtiyaç duyulacak. Bu bakımdan, önümüzdeki yıllarda elektrikli araçlarla birlikte şarj altyapısı da çok hızlı bir şekilde büyüyecek. Türkiye'nin Otomobili belirlenen takvim doğrultusunda çalışmalarını yürütüyor. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak diğer ilgili bakanlıklarla birlikte gerekli altyapı hazırlıklarını yapıyoruz. İlk yerli araç üretim bandından indiğinde, şarj altyapımız ülke genelinde elektrikli araç kullanımını destekler seviyede olacak" dedi.

'BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

Bakan Varank, TOGG başta olmak üzere elektrikli araçların gelişimi için kritik öneme sahip şarj altyapısını inşa etmek üzere kapsamlı yol haritası hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şarj ekosistemini kısa zamanda olgunlaştırmak amacıyla teknik standartlar, mevzuat düzenlemeleri ve yatırım destekleri gibi önemli başlıklarda atılacak adımları belirlemiş durumdayız. TSE tarafından yayınlanan bu standart da bu çalışmaların zeminini ve ilk adımını teşkil ediyor. Kısa sürede tüm Türkiye’de yaygınlaşacak ve önemli bir büyüklüğe ulaşacak şarj sektörünün iyi işleyen bir piyasaya sistemine sahip olması vazgeçilmez bir husus. Güvenlik, kullanıcı hakları, rekabet ortamı gibi hususlar açısından, oluşturulacak standartlar ve mevzuat altyapısı büyük önem taşıyor. Şu an yürüyen bir mevzuat ve şarj istasyonlarına yönelik bir standart hazırlığı daha bulunuyor. Sonrasında ise ilgili diğer düzenlemeler yapılacak. Şu an hazırlanmış olan bu standart diğer düzenlemelerin altlığı ve habercisi olması bakımından önemli bir adım. Bu standart aynı zamanda mevzuat düzenlemeleri ve uygunluk değerlendirmelerine katkı sağlayacak. Elektrikli araç ekosisteminin hızlı bir biçimde gelişmesine yardımcı olacak. Tüm paydaşların aynı dili kullanmaları sağlanarak teknik düzenlemelerde ortak bir dil inşa edilecek. Kısaca standardın yaygın kullanımı ile tarafların iletişimi kolaylaşacak."

 

700 yıllık Berkuk Kur’an-ı Kerim’i Bursa'da

Nilüfer’de Umut Ormanı büyüyor

Bursa’da 4 katlı apartmanın terası alevlere teslim oldu

İnegöl Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Donald Trump: Sınırsız mühimmat ve bolca zamanımız var

İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

Yıldırım’da tarihi yapılar ayağa kalkıyor

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende

Yenişehir'de üretim ve yatırım dönemi

Kestel’de camiler bayrama hazırlanıyor

Enes Çelik’ten PFDK'ya sert tepki

İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi

Alkole sıkı denetim geliyor

Bursaspor - Muşspor maçına PFDK’dan ceza

Başkan Özdemir: “Nilüfer bir kadın kentidir”

İnegöl’de drift yapan sürücüye 140 bin lira ceza

Başkan Aydın Alacahırka’da vatandaşlarla iftarda buluştu

Ramazan ruhu Gemlik’te paylaşıldı

Bursa’da binanın çatı katı alevlere teslim oldu

Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı

Bursa’da trafikte korku dolu anlar

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

Yükleniyor

loading