Bakanlık, Kurban Bayramı öncesi denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi denetimlerin yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, vatandaşlardan şahit oldukları fırsatçı girişimleri kendilerine iletmelerini istedi.

GÜNDEM 28.05.2025 10:15:00 0
Bakanlık, Kurban Bayramı öncesi denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince vatandaşların ekonomik haklarını korumak ve huzurlu bir alışveriş ortamı sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerini ülke genelinde yoğunlaştırdı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, fahiş fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı kararlı bir duruş sergilendiği vurgulandı.

Açıklamada, özellikle alışveriş merkezleri, zincir marketler ve gıda ile bayramlık ürün satışı yapılan noktalarda ekiplerin aralıksız denetim yaptığı belirtilerek, “Hedefimiz vatandaşlarımıza güvenli ve huzurlu bir alışveriş imkânı sunmaktır” denildi.

Bayram tatili süresince kara yolu güzergahlarındaki dinlenme tesislerine de dikkat çekilen açıklamada, olası mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla ilgili tüm kurumlarla koordineli şekilde denetimlerin sürdürüleceği ifade edildi.

Tüketicilere Çağrı: Fırsatçılığı Bildirin
Ticaret Bakanlığı, vatandaşlardan, karşılaştıkları fırsatçı uygulamaları bakanlığın çağrı merkezi, internet sitesi ve diğer iletişim kanallarına bildirmelerini istedi. Açıklamada, “İşletmelerimize, tüketici haklarını gözetmeleri ve bayram sevincine gölge düşürmemeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Aksi yöndeki faaliyetler, kararlılıkla cezai işlemle karşılık bulacaktır” denildi.

Bakanlık, Kurban Bayramı'nın vatandaşlar için huzur ve güven içinde geçmesi için denetimlerin 81 ilde kesintisiz devam edeceğini vurguladı.

 

 

 

Bursaspor transfer tahtası borcu için 551 milyon 500 bin TL ödedi

AK Parti’nin bayramlaşma programı belli oldu

"86 milyon el ele: Huzur ve refah için yeni bir sayfa!"

Gazze'de ölü sayısı 54 bin 381'e ulaştı

Otomobilin altında kalan yavru kedi öldü, annesi başından ayrılmadı

‘Hiç Kimsenin Hikayesi’ oyunu Osmangazi’de sahnelendi

Bursa'da kaçak sigara üreten 4 şüpheliye gözaltı

Bursa merkezli 25 ilde dolandırıcılık operasyonu: 18 kişi tutuklandı

İlk yüzer doğal gaz üretim platformu 'Osman Gazi' Filyos'ta!

Kurtuluş: "Geçmişi değerlendirdik, geleceğe dair yol haritamızı netleştiriyoruz"

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi’nden İznik’e anlamlı ziyaret

İBB operasyonunda 5.Dalga: 47 Gözaltı

Motosiklet ile çarpışan bisiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Bursa turizminde yeni hamleler konuşuldu

AK Parti’nin Meclis Başkan Adayı Numan Kurtulmuş oldu

Yenişehir’in sokakları yenileniyor

Başkan Gürkan'dan Bursaspor'a müjde

Bursa’nın kalbinde elektrik rezaleti!

Barış masası yeniden Türkiye'de kuruluyor

İşsizlik oranı nisanda yüzde 8,6’ya yükseldi

Emekliye bayram ikramiyesi ödemeleri yarın başlıyor

Türkiye ekonomisi 2025'in ilk çeyreğinde yüzde 2 büyüdü

Çiftlik evinde baltayla öldürülmüş halde bulundu

Narin cinayetinde 15 sanık tekrar hakim karşısında

Bursa'da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

KKTC Başbakanı Üstel: Türkiye olmasa belki de Kıbrıs Türk'ü bugün Filistinliler gibi olacak

Osmangazi Belediyesi’nde vezneler hafta sonu da açık olacak

İnfaz düzenlemesi 19.800 mahkumu kapsıyor

Bursa’nın hayalet bürokratlarına ders veren tapu müdürü

İnfaz düzenlemesi meclis'e sunuldu: 9 Kanunda değişiklik yapılacak

Yükleniyor