BAKANLIKTAN EVLİ ÖĞRETMENLERE MÜJDE

EVLİ ÖĞRETMENLER AYNI İLDE ÇALIŞABİLECEK

BAKANLIKTAN EVLİ ÖĞRETMENLERE MÜJDE
DÜNYA 26.08.2009 23:38:22 0

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğretmenlerin eş durumundan atanmalarına ilişkin önemli bir karara imza attı.

Bakan Çubukçu, "aile bütünlüğünün korunmasının sağlanması" için talimat vererek eş durumundan atamalarda puan esasını kaldırdı.

Bu uygulamada puan koşulu sağlandığı takdirde ilde boş kadronun bulunması da gerekiyordu.

İl emri uygulamasıyla kadrolu öğretmenler, aynı ilde çalışabilecek. Böylelikle evli öğretmenlerin atamaları gerçekleşecek.

Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmelerinde ise boş pozisyonlara başvuru almak suretiyle puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

Açıklamaya göre, kadrolu öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme başvurularında, öğretmenin, alanında yeterli kurum olması halinde elektronik başvuru formundaki 25 tercihini doldurması, alanında yeterli kurum olmaması halinde açık bulunan kurumların tamamını ve 26. tercih olan "tercihlerime atanamadığım takdirde boş kalan kurumlara atanmak istiyorum" seçeneğini işaretlemesi gerekecek. Öğretmenin yapılan işlemler doğrultusunda atanamaması durumunda ise 27. tercih olarak, "İl emrine atanmak istiyorum" seçeneği işaretlenebilecek.

Öğretmenler uzun bir süredir bu konuda çeşitli eylemler yapıyorlardı. Yeni uygulamayla birçok evli öğretmenin mağduriyeti giderilmiş olacak.