Bakanlıktan 81 ile 'Baro Genel Kurulları' genelgesi

İÇİŞLERİ Bakanlığı, 81 il valiliğine 'Baro Genel Kurulları' konulu ek genelge gönderdi.

GÜNDEM 11.06.2021 15:21:00 0
Bakanlıktan 81 ile

Genelgeye göre, üye sayısı 400'ün altındaki barolar, 15 Haziran'dan itibaren pazar günleri hariç diğer günlerde salgın tedbirlerine uygun olarak genel kurullarını yapabilecek. Üye sayısı 400'ün üzerindeki barolar ise cumartesi ve pazar günlerini kapsayacak şekilde 2 gün yapmaları gereken genel kurullarını 26-27 Haziran'dan itibaren yapabilecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, genelgede 1 Haziran'dan itibaren pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 22.00-05.00 saatlerinde; pazar günleri ise cumartesi saat 22.00'den başlayıp, pazar gününün tamamını kapsayacak ve pazartesi günü saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığı hatırlatıldı. Ayrıca daha önce illere gönderilen genelge ile dönemsel açıdan zorunluluk taşıyan spor kulüplerinin genel kurulları hariç olmak üzere sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerin 15 Haziran'a kadar ertelendiği anımsatıldı.

Genelgede, haziran ayı içinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak pazar günleri genel kurul yapılmasına yönelik bazı barolar tarafından başvurular yapıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

"15 Haziran 2021 tarihinden itibaren Avukatlık Kanununun Ek Madde 3 hükümlerince, üye sayısı 400'ün altındaki baroların; pazar günleri hariç diğer günlerde genel kurullarını yapmalarında (salgın tedbirlerine uygun şekilde) herhangi bir sakınca bulunmuyor. Üye sayısı 400'ün üzerindeki baroların ise; Avukatlık Kanununun Ek Madde 3 hükümlerine göre cumartesi ve pazar günlerini kapsayacak şekilde iki gün yapmaları gereken genel kurullarını 26-27 Haziran 2021 Cumartesi ve Pazar günlerinden itibaren yapabilecek. Belirtilen tarih ve sonrasında pazar günleri için sokağa çıkma kısıtlaması tedbirinin sürdürülmesi halinde baro seçimlerine katılacak olan ve oy verme hakkı bulunan avukatlar ile diğer seçim görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak."


 

İran’daki protestolarda can kaybı artıyor: Ölü sayısı 2 bin 677’ye yükseldi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı kasımda arttı

Bakan Güler, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Bursa'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Yenişehir'de ortak akıl sahada

Başkan Bozbey: Şeffaflıktan asla geri durmam

Ahmet Kılıç: Bizim siyasetimiz laf değil, eser siyasetidir.

Bursa'da aranan 3 firari yakalandı

Erdoğan’a kumandayı robot getirdi

TBMM'de kabul edildi: En düşük emekli maaşı 20bin tl

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Hanımeli Çarşısı Yıldırım'da hayata geçti

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Nilüfer'de ruh sağlığı farkındalığı artıyor

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'de görülüyor

MSB haftalık faaliyet raporunu paylaştı

İran’da uçuşlar normale dönüyor

Petkimspor çeyrek final kapısını araladı

Memur ve emeklilerin zamlı maaşları ödenmeye başladı: İşte tarihleri...

Bursa’da Gaye Su Akyol rüzgarı

Vali Ayyıldız’dan Miraç Kandili mesajı

Washington’dan sert adım: 75 ülkenin vize süreci askıda

Başkan Aydın’dan mesaj: Hayallerinizi kaybetmeyin

İnegöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Yükleniyor