Balıkesir’de güvercin meraklıları buluştu

Balıkesir’de güvercin meraklıları buluştu

GÜNDEM 14.04.2025 09:11:11 0
Balıkesir’de güvercin meraklıları buluştu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kafes ve Kümes Kanatlıları Yaşatma ve Geliştirme Derneği çatısı altında bir araya gelen güvercin meraklıları her hafta sonu güvercin mezadında buluşuyor. İlçe merkezindeki bir kahvehanede düzenlenen mezatta güvercinler bazen takas bazen de alınıp satılırken, yüzlerce meraklı da bir araya geliyor.
Güvercin sevenler mezada yoğun ilgi gösterirken, Burhaniye yöresinde daha çok dönek güvercinlerin beslendiği vurgulandı. Mezada Burhaniye’nin yanı sıra çevre ilçelerden de katılanlar oluyor. Kafes ve Kümes Kanatlıları Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sami Aydınlıgil, mezadın meraklıları buluşturduğunu söyledi. Dernek yönetim kurulu üyesi Mustafa Küçükerçelik, "Benim yaşım 70, 55 seneden beri bu işin içindeyim. Hiçbir kârımız yok. İşte bir kaynaşma oluyor arkadaşlarla. Bergama’dan var. Akhisar’dan var. Edremit’ten var. Havran’dan var. Bütün işimiz arkadaşları kaynaştırmaktı. Yeni nesli de yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.
Burhaniye Kafes ve Kümes Kanatlıları Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sami Aydınlıgil de, "Burada kuş ihalesinde kuşları arkadaşlarımız takasa getiriyor. Rengine göre, cinsine göre, takas yapıyor. Veriyoruz, alıyoruz, muhabbetini yapıyoruz hep beraber. Tüm arkadaşlarımız destek veriyor bizim Burhaniye’miz için" diye konuştu.
Mustafa Ersen ise, "Burada kuşların cinslerine, ırklarına, renklerine göre birbirleri arasında değişimlerini takaslarını sağlıyoruz. Şimdiki etkinliğimiz sadece bu aşamada. Burada kötü alışkanlıklardan, bağımlılıklardan insanlarımızı, gençlerimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Burası bildik bir ortam. Sadece kuşlarla ilgili alışverişlerimiz oluyor. Değiş tokuş takaslarımız oluyor. İlerleyen günlerde belediyemizin de desteğini alarak görüş yarışmaları düzenlemeyi düşünüyoruz. Güzellik yarışmaları yapmak istiyoruz" dedi.

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Bursaspor evinde Fethiyespor'u 3-0 mağlup etti

Halk TV, Radyoaktif ve Uludağ FM’i sattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti meclisi anahtar listesi belli oldu

Bursa’nın en prestijli projesi Down Town’da çöküş

Bursaspor – Fethiyespor maçına saatler kaldı

Tuna Caddesi ulaşımın yeni koridoru oluyor

AK Parti Bursa 61. İl Danışma Meclisi’ne yoğun katılım

CHP Kurultayı’nda son gün

Nilüfer’de ücretsiz mesleki kurslar başlıyor

Osmangazi’de park içi yürüyüş yolları yenilendi

Yükleniyor