Balıkesir’de Öğrencilere ara tatil öncesi şenlik

Balıkesir’de Öğrencilere ara tatil öncesi şenlik

GÜNDEM 16.01.2024 18:12:02 0
Balıkesir’de Öğrencilere ara tatil öncesi şenlik
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarıyıl tatilinden önce öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenledi.
Balıkesir’de 15-18 Ocak’ta 4 gün sürecek "dönem sonu faaliyet haftasında, okullarda öğretmenler ile öğrencilerden oluşan heyetin organize ettiği etkinlikler planlanıyor.
"Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu" kapsamında planlanan etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve okullarımızın sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi.
"Kış şenliği" havasında geçen faaliyet planı ve etkinlikler dahilinde okullarda; bilgi yarışmaları, kelime oyunları, uzman daveti ile söyleşiler, oyun ve drama etkinlikleri, sosyal sorumluluk çalışmaları, dönem sonu gösterileri ve geziler düzenlenerek öğrencilerin hem eğlenmesi hem de öğrenmesi amaçlanıyor.
Dönem sonu etkinlikleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Okullarımızda dönem sonu sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi, öğrencilerimizin dönem boyunca edindikleri bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi, sosyal becerilerinin geliştirilmesi ve psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissetmeleri açısından son derece önemlidir. Sportif etkinlikler, öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunurken sosyal etkinlikler, öğrencilerimizin birbirleriyle etkileşimlerini artırmasına yardımcı oluyor. Kültürel etkinlikler, öğrencilerimizin sanat, müzik ve edebiyat gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerine yardımcı olurken hayal güçlerini geliştiriyor" ifadelerini kullandı.

Savaşın bitmesi için İran'ın iki şartı var!

Nilüfer'de Tohum Takas Şenliği’nde 15 bin paket tohum dağıtıldı

Yıldırım Belediyesi’nden LGS desteği

Baykar'ın sınıfının en büyük kamikaze İHA’sı K2 testleri tamamladı!

Başkan Yılmaz Halep’te iftar sofrasına katıldı

Timsah frene bastı!

Emeklilerin beklediği gün geldi: Paralar yatmaya başladı!

Bursa’da geleneksel sahur, elektrikli motosikletle buluştu

Başkan Bozbey: “Kentimizi ve mahallelerimizi yarınlara hazırlıyoruz”

Bayram öncesi Bursa'da huzur denetimi

Mudanya’da kamyon dehşeti: 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bursaspor’un ilk 11'i belli oldu!

Bursa’da 7 yıldır kayıp olan çocuk bulundu

Ramazan bereketi Bağlarbaşı’nda yaşandı

Bursa’da pizza şubeleri kundaklandı

Taksilerde fiş zorunluluğu başladı

Nilüfer’de şehit ve gazi aileleri iftar sofrasında buluştu

Osmangazi’de metruk binada korkutan yangın

İnegöl’de parkta ağaç yangını paniğe neden oldu

Bursaspor kritik 3 puan peşinde!

700 yıllık Berkuk Kur’an-ı Kerim’i Bursa'da

Nilüfer’de Umut Ormanı büyüyor

Bursa’da 4 katlı apartmanın terası alevlere teslim oldu

İnegöl Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Donald Trump: Sınırsız mühimmat ve bolca zamanımız var

İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

Yıldırım’da tarihi yapılar ayağa kalkıyor

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende

Yenişehir'de üretim ve yatırım dönemi

Kestel’de camiler bayrama hazırlanıyor

Yükleniyor

loading