Bandırma’da Engelliler Haftası’na özel tören

Bandırma’da Engelliler Haftası’na özel tören

GÜNDEM 10.05.2025 16:50:01 0
Bandırma’da Engelliler Haftası’na özel tören
Bandırma’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli dernekleri ve rehabilitasyon merkezlerinin katılımıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Bandırma’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen çelenk sunma töreni, Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Bandırma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde organize edilen törene, ilçede faaliyetlerini sürdüren engelli dernekleri ve rehabilitasyon merkezleri katıldı. Törene katılanlar arasında Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Barış Demir ve vatandaşlar da yer aldı.
Engellilerin toplumdaki yerinin güçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Bandırma İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği tarafından işaret diliyle İstiklal Marşı tercüme edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştiren Bandırma İzge Engelliler Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Nail Yurdusev, "Bandırma özelindede karşılaştığımız sorunlar, ülke genelindeki tabloyu somut şekilde yansıtmaktadır. Bu tabloya örnek vermek gerekirse, Türk işaret dilinin kamu kurumlarında, etkinliklerde ve yerel medyada doğru ve yeterli şekilde kullanılmaması, işitme engelli bireylerin bilgiye erişimini büyük ölçüde kısıtlamakta, kamusal yaşama katılım haklarını zedelemektedir. Başka bir örnek vermek gerekirse, fiziksel erişilebilirlik hala ciddi bir sorun olarak karşınızdadır. Kaldırımlar, kamu binaları ve toplu taşıma sistemleri birçok birey için bağımsız yaşamı olanaksız kılmaktadır." diye konuştu.

Tuzla’da kontrolden çıkan otomobil takla attı : 1 ölü

Tekirdağ’da "Yeşilçam Şarkıları" konseri düzenlendi

İzmir’de gaz sızıntısı sonrası patlama: 4 yaralı; o anlar kamerada / Ek fotoğraflar

İzmir’de gaz sızıntısı sonrası patlama: 4 yaralı; o anlar kamerada

Putin'den ateşkes kararı; 15 Mayıs'ta İstanbul'da görüşmelere başlamayı öneriyoruz

Ümraniye’de silahlı park kavgası

Otomobille motosikletin çarpıştığı kaza kamerada

Bursa'da otomobil ile motosikletin çarpışması kamerada; 1 yaralı

ABD’de tahliye edilen bir apartman dairesinde 48 köpek bulundu

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Suudi mevkidaşı Al Suud ile görüştü

Bursaspor Basketbol - Darüşşafaka: 98-82

IMF’den Pakistan’a 1,4 milyar dolarlık kredi

Mardin'de yüksekten düşen Nazlı bebek, hayatını kaybetti

Borç- alacak kavgasında birbirlerini bıçakladılar

İstanbul - Kadıköy’de Uluslararası Yunan Dans Festivali düzenlendi

Osimhen’in formasını alan Trabzonsporlu çocuktan formayı bir koleksiyoner aldı

Beyoğlu’nda ‘Sakura Festivali’ keyifli anlara sahne oldu

İstanbul - İsrail Konsolosluğu önünde tabanca ile havaya ateş açan şüpheli tutuklandı

Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda millilerden 2 altın, 1 bronz madalya

Portekiz’de şampiyonluk son haftaya kaldı

İnegöl’de öğrenci yurdunda yangın

Bursa’da 1 kişinin hayatını kaybettiği yangın anı kameraya yansıdı

İstanbul - Beşiktaş'ta şikayet ettiği spor salonu sahibi tarafından bıçaklandı; hastanede yaşam mücadelesi veriyor

Araştırma: Alzheimer bulguları genç yaşlarda ortaya çıkabilir

Bursa'da erkek öğrenci yurdunda yangın; 3 kişi dumandan etkilendi

Çorum'da Kızılırmak Nehri'nde balık ölümleri

Gençlerbirliği’ne Esenboğa Havalimanı’nda coşkulu karşılama

1 yıldır kayıp olan Nagihan dayısı tarafından öldürülüp, üzerine beton dökülmüş

Bursa'da ev yangını; 1 ölü

Galatasaray’dan üst üste 7. galibiyet

Yükleniyor