Barış Pınarı Harekatı`nda 5. gün

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad ilçesinin Suluk beldesi YPG/PKK`lı teröristlerden kurtarıldı. Harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 480`e yükseldi.

Barış Pınarı Harekatı`nda 5. gün
GÜNDEM 13.10.2019 12:21:20 0

Terör hedefleri bir bir vuruluyor. YPG/PKK mevzilerine obüs atışları yapılıyor. 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

 

Harekatta belirlenen hedefler tek tek yok edilirken, Mehmetçik, Suriye Milli Ordusu ile birlikte başarılı bir şekilde ilerleyişini sürdürüyor.

 

Milli Savunma Bakanlığı, teröristlerden temizlenen Resulayn’da, kent merkezinde görevlerini icra eden kahraman askerlerimizin fotoğraflarını paylaştı.

 

SULUK BELDESİ TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI

 

Resulayn teröristlerden temizlenirken, Tel Abyad’daki hedefler de obüslerle vuruluyor.

 

Patlama ve çatışma seslerinin duyulduğu ilçenin güneydoğusundaki Suluk belde merkezi, harekat kapsamında YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

 

TEL ABYAD KUŞATILDI

 

Suriye Milli Ordusu askerleri, belde merkezinde kontrolü sağladı.

 

Kurtarılan bölgelerde arama tarama faaliyeti devam ederken, Suriye Milli Ordusu ile birlikte ilerleyişini sürdüren Mehmetçik, kentin doğu kısmını da ele geçirdi.

 

480 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

 

Diğer yandan başarıyla süren harekata ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama yapıldı.

 

Harekatın hedeflendiği şekilde devam ettiği kaydedilen açıklamada, “Barış Pınarı Harekatı kapsamında gece boyunca kara ve hava ateş destek vasıtaları ve İHA’larla desteklenen operasyonlar başarıyla devam etti. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 480 oldu" denildi.