Başakşehir Belediyesi sergilerinde birbirinden nadide eserler sanatseverlerle buluşturuldu

Başakşehir Belediyesi sergilerinde birbirinden nadide eserler sanatseverlerle buluşturuldu

GÜNDEM 10.08.2024 09:39:00 0
Başakşehir Belediyesi sergilerinde birbirinden nadide eserler sanatseverlerle buluşturuldu
Başakşehir Belediyesi, kültür sanat alanındaki faaliyetleriyle sanata yeni bir boyut kazandırdı. 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Sanat’ta düzenlenen sergilerde birbirinden nadide eserler sanatseverlerle buluşturuldu.
Başakşehir Belediyesi, kültür sanatın şehrini zarif ve ince dokunuşlarla güzelleştirmeye devam ediyor. 2022 yılında hayata geçirilen ve yıl içerisinde çok sayıda sanat etkinliğine ev sahipliği yapılan Şehir Sanat, binlerce sanatseveri ağırladı. Yapılan eğitimler, atölyeler, söyleşiler ve sergilerle sanata yeni bir boyut kazandırıldı.
Binlerce Başakşehirli katıldı
İlklerden Güncele Türk Resminin Panoraması Sergisi’nden Hilye-i Şerif ve Hat Sergisi’ne, Doğadan Metropole Sergisi’nden Yemin Olsun Sergisi’ne kadar alanında öncü olan usta sanatçıların eserleri sanatseverlerle buluşturuldu. Sanatı hayatının merkezine nakşeden Başakşehirlilerin katılımıyla, Günseli Kato ile Geleneksel Sanatlarda Çağdaş Yorumlar Söyleşisi’nden Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan ile İzler ve Renkler Söyleşisi’ne, Hikmet Barutçugil ile Sanatla Geçen Bir Ömür Söyleşisi’nden Cemal Toy ve Savaş BarkçinSöyleşileri’nin yer aldığı çok sayıda program düzenlendi.
Usta isimlerden eğitim
İlhami Atalay İle Deri Teknikleri Atölyesi, Yasin Toruloğlu İle Çamura İlk Dokunuş Atölyesi, Leyla Kara İle Kağıt Yapım Atölyesi, Bir Resmi Tamamlamak Anne Çocuk Resim Atölyesi, Ressam Dağıstan Çetinkaya İle “Karikatürde Boyutlar Arası Geçiş” Atölyesi, Ressam Bilgehan Atalay’ın “Resim Sanatında Kolaj Tekniği” Atölyesi’nin de yer aldığı ve usta isimlerin katıldığı çok sayıda atölyeye imza atıldı. Sanat kapılarının açıldığı ilk günden bu yana haftanın 6 günü 14 yaş ve üzeri binlerce gence, 16 branşta eğitim verildi. Aralarında hüsn-ü hat, tezhip, minyatür ve ebrunun da yer aldığı birçok branştaki eğitimler de ara vermeden devam ediyor.

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Bursa'da 'yanlışlıkla vurdum' diyen sanığın cezası belli oldu!

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, kadın hakimi vurdu!

Şanlıurfa’da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Nilüfer’de kadın ve distopya söyleşisi

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kayseri'de cenaze götürülen midibüs devrildi; 3'ü ağır, 22 yaralı

Bursa beyaz gelinliğini giydi!

Bursa'da refüje çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı

Devlet Bahçeli: Mazlum Abdi İsrail'in kuklasıdır

Osmangazi'de karla mücadele aralıksız devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Kardeşliğimizi bozamazlar

Yıldırım'da tarih ortak akılla ayağa kalkıyor

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi açıldı

İnegöl'de seyir halindeyken alev alan cip kullanılamaz hale geldi

Timbir Heyetinden Kanal Urfa'ya anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

Yükleniyor