BAŞBAKAN YILDIRIM´DAN FRANSA TEPKİSİ

BOSNA HERSEK DÖNÜŞÜ UÇAKTA GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLAYAN BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, FRANSA CUMHURBAŞKANI EMMANUEL MACRON´UN YPG AÇIKLAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ.

BAŞBAKAN YILDIRIM´DAN FRANSA TEPKİSİ
/kanal16haber.com/2018-3/31/140913454b.mp4
POLİTİKA 31.03.2018 13:59:52 0

BOSNA HERSEK DÖNÜŞÜ UÇAKTA GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLAYAN BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, FRANSA CUMHURBAŞKANI EMMANUEL MACRON´UN YPG AÇIKLAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ. MACRON´UN TUTUMUNUN KABUL EDİLMEZ OLDUĞUNU BELİRTEN YILDIRIM, "NATO MÜTTEFİKİ FRANSA´NIN BU HAREKETİ AĞIR BİR TAHRİKTİR" DEDİ. YILDIRIM, ABD BAŞKANI DONALD TRUMP´IN SURİYE´DEN ÇEKİLME KARARINI DA DEĞERLENDİRDİ.

Başbakan Binali Yıldırım Bosna Hersek dönüşü uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un terör örgütü YPG/PKK açıklamalarıyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, ?Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa vardiya değişimi yapıyor. Fransa´nın yaptığı kabul edilemez. NATO müttefiki Fransa´nın bu hareketi ağır bir tahriktir? dedi.

TRUMP´IN SURİYE´DEN ÇEKİLME KARARI

Trump´ın Suriye´den çekilme kararını da değerlendiren Yıldırım, ?Trump´ı bu çıkışından dolayı tebrik ediyoruz. Trump sürprizi sever. Bizi bağlayan ABD başkanıdır? diye konuştu.

YILDIRIM: SİNCAR İLE İLGİLİ DURUM TESPİTİ YAPIYORUZ

Terör örgütü PKK´nın Sincar´daki durumuna ilişkin de konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Merkezi hükümet duyarlı hareket ediyor, iş bitti diyemeyiz. Şu anda kısmen çekilme var ancak tam durum tespiti yapıyoruz? ifadelerini kullandı.