Tarih: 01.10.2015 18:30

BAŞBAKAN´IN BM TEMASLARI SÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler görüşmelerinde bulunmak üzere geldiği New York´ta temaslarına devam ediyor.

Davutoğlu, bugünkü temasları kapsamında BM Dünya İnsani Zirvesi´nde gerçekleştirdiği konuşmanın ardından BM Genel Kurulu´na hitap etti.

Suriye Cumhubaşkanı Beşar Esad´ın kendi halkını varil bombaları ile katlettiğini belirten Davutoğlu ?´ Suriye´nin geleceğinde Esad yoktur ?´ dedi

Davutoğlu, şu ana kadar 200 bin kişinin hayatını kaybettiğini kaydederek, ? Geçtiğimiz hafta yüzlerce kilometre yürüyüp Türkiye´nin Avrupa´ya olan sınırı Edirne şehrine gelen mültecilerin temsilcileri ile görüştüm ve onların sesini uluslararası camiaya taşımaya söz verdim. Ve şimdi de ben burada sözümü tutmuş oluyorum ama sorumluluğumuz devam ediyor.´´ diye konuştu.

 ?İsrail´in harem-i Şerif´e yaptığı saldırıları kınayan Davutoğlu ;Hem Musevilere hem Hristiyanlara hem de Müslümanlara kutsal olan bu şehir layık olduğu muameleyi görmeli ama şu anda Harem-i Şerif ve Mescid-i Aksa gibi yerler hemen ve koşulsuz olarak bu noktada baskıdan arındırılmalıdır. Harem-i Şerif´e saygı duyulmalıdır. İsrail´in harem-i Şerif´i zamansal ve mekânsal olarak bölme çabalarını kınıyoruz. Bizler için Filistin bölünmez bir bütündür. Kudüs, Batı Şeria ve Gazze´den müteşekkildir. Bu bütünlük tanınmalıdır.´´ İfadelerini kullandı.


/kanal16.com.tr/2015-10/1/193658228b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —