BAŞBAKAN:?MUHALEFET PARTİLERİ BİZİ DIŞ ÜLKELERE ŞİKAYET EDİYOR?

GÖRÜNTÜLÜ HABER

BAŞBAKAN:?MUHALEFET PARTİLERİ BİZİ DIŞ ÜLKELERE ŞİKAYET EDİYOR?
/kanal16.com.tr/2015-12/25/181152880b.mp4
POLİTİKA 25.12.2015 17:45:15 0

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Markası lansmanına katıldı. Çırağan Sarayı´ndaki lansmana Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, çok sayıda bakan ve milletvekili katıldı. Başbakan Davutoğlu burada yaptığı konuşmasında Türkiye´nin gücünü keşfettiğini belirterek, ?Türkiye gücünü keşfet. Ortak bir slogan ortak bir işarettir. Bu logo ve slogan Türk iş adamları ve Türkiyeyi tanıtan kurumları dağınıklıktan kurtarmıştır. Özgüven her şeyden daha önemlidir. Özgüven bana göre kendi gücünü, imkanlarını, sınırlarını keşfetmektir. En büyük güç kaynağımız özgüvenimizdir. Öz güvenini kaybeden ülkelerin atılım yapma gücü kalmaz. Son 13 yılda Türkiye büyük bir devinim içindedir. Bir çok büyük devrimlerin arkasında ki en büyük devrim özgüvenimizdir. Özgüvenin artması ve gücün farkına varmak için özel sektörün gücüyle kamunun birbiriyle uyum içinde hareket etmesi gerekir. Biz birlikte Türkiye´yiz bir birlikte güçlüyüz. Biz Türkiyeyiz ve gücümüzün farkındayız? diye konuştu.

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Türkiye´nin sınırlarını korumasının en doğal hakkı olduğunu ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefete yüklenerek, "Bizler ülkemiz için mücadele ederken birileri ülke ülke gezip şikayet ediyor. Muhalefet bizleri dış ülkelere şikayet ediyor. Hava sahasını ve karar sınırlarımızı korumak en doğal hakkımızdır ve bu hakkımızı kullanmakta en ufak tereddüt etmeyiz" diye konuştu.

Davutoğlu, Avrupa´ya vize muafiyeti konusundaki son bilgileri de paylaşarak, "Türkiye-AB zirvesi ile birlikte ilişkilerimizi yeni bir boyuta taşıdık. Avrupa´ya vize muafiyeti en geç Ekim ayına kadar devreye girecek. Vize serbestisi sürecinin takibinde olacağız" dedi. Başbakan, muhalefetten vize muafiyeti için meclise sevk edilen reformlara destek verilmesini de istedi.