BAŞKAN AKTAŞ KURUM ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

(FOTOĞRAFLI)

GÜNDEM 26.11.2015 14:53:15 0
BAŞKAN AKTAŞ KURUM ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kurum ziyaretlerini sürdürüyor. Aktaş, İNGAZ Genel Müdürü FARUK Çoşkun´u ziyaret etti. Ziyarette ulusal gündeme ait Rusya´nın doğalgaz akışını durdurması da soruldu.

GEREKLİ DESTEĞİ VERİYORUZ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş kurum ziyaretlerini sürdürdüklerini belirterek şöyle devam etti: ?İNGAZ´ın hikayesini en iyi bilenlerden bir tanesi de benim. Çünkü İNGAZ, rahmetli Hikmet Şahin başkanımızın İnegöl´deki görevinin bitmesine birkaç ay kala bir temel atmıştı. 2004 seçimlerinden sonrasında İNGAZ fiili olarak çalışmalarına başlamıştı. 11.5 yıldan bu yana bu süreci beraber çalışarak yürüttük. Bizim bütün kurumlarla yoğun diyaloglarımız var. İNGAZ özellikle altyapıda çalışması hasebiyle çok yoğun bir şekilde beraber çalıştığımız kurum. Özellikle en son Yeniceköy´ün doğalgaza kavuşturulması ile alakalı yaşadığımız sürece en iyi bilenlerden bir tanesiyim. Teknik anlamda çok ciddi sıkıntılar vardı. Belediye olarak gerekli desteği vermiştik. Doğalgaz akışı devam ederken bir taraftan da çalışmalar sürdürülüyordu. Hamdolsun kazasız belasız şekilde atlatıldı? dedi.

HER TARAFTA DOĞALGAZ VAR
Aktaş; ?Cerrah mahallesine gaz götürme ile alakalı süreç ilerliyor. Genel anlamda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Kurumun kalite standartlarını yükseltmek adına büyük bir gayret içerisinde olduğunu görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Doğalgaz bizim 12 yıl önce hayal olarak gördüğümüz bir konuydu, hamdolsun bu gün İnegöl´ün hemen hemen her tarafında doğalgaz var. Yarın öbür gün Yeniceköy´den başlayan çalışmanın diğer mahallelerde de gerçeklemesini temenni ediyoruz. Islah OSB´lerimizle alakalı doğalgaz süreci de gerçekleşecek. İnşallah İnegöl´ün hava kalitesinin artması, insanların hayatının kolaylaşması noktasında da standartlar daha fazla yukarıya çıkacak. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi.

AYKOME KURULU OLUŞTU
İNGAZ Genel Müdürü Coşkun ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; ?Başkanımızla yatırım çalışmalarının her aşamasında birlikteyiz. Çalışmalarımız aşamasında altyapı çalışmalarının birlikte organize bir şekilde yapılması için AYKOME kurulunu oluşturmuştur. AYKOME ile birlikte çalışmalarımız daha sağlıklı ve güvenli yapılıyor. O günden bu güne kadar büyük bir kazayla karşılaşmadık? dedi.

HAKLAR İHLAL EDİLEMEZ
Rus uçağının düşürülmesi ile akla gelen doğalgaz kesintisinin yaşanıp yaşanmayacağı yönündeki soruya Coşkun şu yanıtı verdi: ?Ulusal bir soru. Kişisel olarak kanaatimizi ifade edersek, konuyla ilgili ticari anlaşmaların özel hakları var. O hakları kimse ihlal etmeyecektir. Keza Rusya da konuyla alakalı açıklama yaptı. Ticaretimiz devam edecektir. Biz gaz yakmaya devam edeceğiz. Ticaret ayrı diğer husus ayrı? dedi.

50 BİN KONUTA DOĞALGAZ
2004 yılından bu güne kadar İnegöl´de 560 kilometre kazı yaptıklarını da aktaran Coşkun; ?Önemli bir çalışma. Sokak arasında ve insanların yaşadığı bölgelerde şehir içi şantiyeciliği yaptık. Bunla birlikte konforlu bir hizmeti sunuyoruz. İnegöl´ün hava temizliğine de biz katkı sağlamış oluyoruz. İnegöl´ün havası hem yaşam tarzı hem de atmosfer olarak değişti. İnegöl´de Yenice hariç 54 bin 500 abonemiz var. 49 bin 500´de gaz kullanıcılarımız var. Yeniceköy mahallesinde de bin abonemiz olmuş. 850 gaz kullanıcısı var. İnegöl´de toplamda 50 bin 500 hane gaz kullanıyor. Bu da İnegöl´de 50 bin 500 konutun kömür bacısının kapatılıp atmosfer dostu yakıtın kullanılarak havanın daha temiz olması anlamına geliyor. Allah nasip ederse 2016 yatırım programında yer alan Cerrah mahallesine de gaz ulaştıracağız. Cerrah mahallesinin yüzde 70´ine yakın bölümü de 2016 yılında gaza kavuşacak. 2016 yılı içerisinde Yeniceköy mahallesinin tamamı bitmiş olacak? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 


Edirne’de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor

Tescilli Osmaneli karpuzunun üreticisi fideleri toprakla buluşturdu

Kocaeli'de freni boşalan kamyon, 2 araca ve evin duvarına çarptı

Tescilli "Beyaztrak" bitkisi kuraklıktaki verimiyle sevindirecek

Kırklareli'nde Yıldız Dağları'nın eteklerinde açan gelincikler doğayı renklendirdi

Kol çantasına yapıştırılan oyuncağın içindeki uyuşturucu kadın polislerin dikkatinden kaçmadı

Küçükçekmece'de caminin abdesthanesini sağanaktan dolayı su bastı

Minik Edanur’un ölümüne ilişkin 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı

Van Spor FK, Bursaspor maçından çekildi

Yenişehir’de rota turizme çevrildi

Park halindeki kamyon 2 otomobile ve duvara çarparak durabildi

6 tane aynı araçtan çaldı, sevgilisini görmeye gidince yakalandı

Yaya geçidinde küçük kız çocuğuna çarptı

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

Keşan’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu

Dev iş makinası Erdek’te caddeye sığmayınca kamu malını parçalayarak yol aldı

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sigara fiyatlarına yeni zam: Cep yakacak artışlar devam ediyor

Başakşehir ile Kasımpaşa 20. randevuda

Uludağ'da mevsim dışı kar sürprizi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görevini bırakacak

İstanbul - Sivas YHT ilk seferini yaptı

Sultangazi’de kaldırımda yürüyen gence bıçaklı saldırı

Balık tutmak için açıldıkları denizde mahsur kalanlar kurtarıldı

Masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 33 kişi yakalandı

Galatasaray ile Sivasspor 36. randevuda

Yükleniyor