Başkan Aktaş’tan Konya çıkarması

​​​​​​​ Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Konya’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi

SİYASET 25.11.2020 11:07:00 0
Başkan Aktaş’tan Konya çıkarması

Başkan Aktaş, yaşadığımız devrin artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir devir olduğunu belirterek, "Dolayısıyla iyi örnekleri alıp uygulamak, karşılıklı paylaşımda bulunmak lazım" dedi.

Başkan Alinur Aktaş, beraberindeki heyetle birlikte Konya’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerine Mehir Vakfı ile başlayan Başkan Aktaş, Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. Aktaş, daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret eden Başkan Aktaş, her iki belediyenin çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu. Başkan Aktaş, Memur-Sen Konya Şubesine de bir ziyaret gerçekleştirdi ve ardından Konya’da yaşayan Bursalılarla bir araya gelerek hasbihal etti.

 

“Farklı projeleri inceledik"

Ziyaretleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmanlı’yı kuran şehir Bursa’dan Selçuklu’yu kuran şehir Konya’ya bol miktarda selam getirdiklerini belirterek, “Başta Valimiz olmak üzere Konya Cumhuriyet Başsavcımız Ramazan Solmaz’ı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret ettik. Ekip arkadaşlarımla beraber farklı projeleri inceledik. Ülkemizin 82 şehrinin de ayrı özelliği var ama tabii Konya gerçekten Türkiye’nin nadide şehirlerinden bir tanesi. Hem tarihi yönüyle hem şehircilik yönüyle hem de beraberinde ekonomide giderek yük alan yapısıyla Konya özel şehirlerimizden bir tanesi. Başkanımızla karşılıklı istişarelerde de bulunduk. Bu vesileyle farklı sivil toplum kuruluşlarını gezme imkanına sahip olduk. Mehir Vakfı’nı, Eğitim-Bir-Sen’i farklı kurumları gezme imkanına sahip olduk. Konya’da yaşayan Bursalı hemşehrilerimizle hasbihal edip, onlara bir kestane şekeri ikram edip Konya’dan ayrılmak istiyoruz” dedi.

“Şehirlerin yarıştığı bir devir”

Belediyeler arasında iyi örneklerin paylaşılması ve işbirliğinin önemine dikkat çeken Başkan Aktaş, “Tabii yaşadığımız devir artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir devir. Dolayısıyla iyi örnekleri alıp uygulamak, karşılıklı paylaşımda bulunmak lazım. Uğur İbrahim Altay başkanımızın buradaki çalışmalarına ben bizatihi şahidim, zaten istişare ediyoruz. Farklı organizasyonlarda bir araya geliyoruz. Karşılıklı münazaralarımız oluyor ama bu vesileyle bizatihi onu ziyaret ederek bunları tespit etme imkanına sahip olduk. Tüm Konyalı hemşehrilerimizi de Bursa’da ağırlamaktan onur duyacağımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 

Trump “görüştük” dedi, İran yalanladı: “Hiçbir temas yok”

Erol Köse hayatını kaybetti

Bahçeli, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti

Yıldırım’a modern pazar alanları kazandırılıyor

Bursa’da ‘kız meselesi’ kavgası kanlı bitti

Maliye 'lüks harcama' yapan 16 bin 300 kişinin peşinde

Yıldırım’da temel fotoğrafçılık kursu başladı

Trump'tan flaş karar! Enerji tesislerine saldırı 5 gün ertelendi!

Başkan Erol, kırsalda bayramı ilçe ilçe yaşattı

Altın ve gümüşte sert kayıp

CHP ve AK Parti bayramlaşmasından çarpıcı notlar

Osmangazi’den kadınlara girişim desteği

Levi-Strauss’un düşünce mirası Nilüfer’de konuşuldu

Teğmen Ebru Eroğlu’nun ihraç davasında karar

Bursaspor’da kombine satışı başlıyor!

Bursa’da aranan 8 kişi operasyonla yakalandı

Bursa'da bıçaklı kavga can aldı

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

CHP Bursa’dan hastane alanı satışına tepki

Yükleniyor

loading