Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Genç Bakış Buluşmaları’nda öğrencilerle bir araya gelerek katılımcı yönetim vurgusu yaptı, gençlerin fikirlerinin kente yön verdiğini söyledi.

BURSA HABER 26.12.2025 16:16:00 0
Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

İnegöl’ün geleceğini ortak akıl ile şekillendiren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, özellikle gençlerin vizyon ve fikirlerinden faydalanmak adına lise düzeyindeki okullarda “Genç Bakış” buluşmaları gerçekleştiriyor. Şehre gençlerin gözünden bakmayı sağlayan programlar dizisi İnegöl adına çok faydalı fikirlerin üretildiği sohbetlere dönüşürken, Başkan Alper Taban bu buluşmalarda öğrencilerle bir araya gelip gençlerin fikir ve önerilerini dinliyor. Aynı zamanda öğrencilerin eleştirilerine yanıt verip isteklerini de tek tek not alan Başkan Taban, bu hafta Elit Grup Okullarının Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

 

 

KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞI

Başkan Taban öğrencilerle okulun çok amaçlı salonunda buluştu. Programda öğrencilerle birlikte okul idarecileri ve öğretmenler de yer alırken, Başkan Alper Taban geçtiğimiz yıl Genç Bakış Buluşmalarını başlattıklarını hatırlatarak “Bizler Genç Bakış Buluşmaları adı altında okullarımıza gidiyoruz. Özellikle lise öğrencilerimizle karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunuyoruz. Burada sadece İnegöl Belediyemizin yaptığı hizmetler değil, sizlerin fikirleri nedir? Bizlerden beklentileriniz nedir? Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz, mutlaka fikir ve önerileriniz vardır mukabilinden bu düşünceleri duymak için bu buluşmaları yapıyoruz. Sadece gençlerle de değil; hanımefendilerle, beyefendilerle, mahalle buluşmalarında semt sakinleriyle herkesle her kesimle bir araya gelmeye gayret ediyoruz. İlk dönemimde göreve başlarken birlikte yönetelim demiştim. Katılımcı yönetim anlayışı demiştim. Bizlere yönetirken destek olun diye ifade etmiştik. Bu buluşmalarla da bu bildirimleri toplamaya devam ediyoruz. Tabi sadece bu buluşmalarla bu iş olmaz. Sonrasında da farklı iletişim kanallarıyla bunun devam etmesini arzu ediyoruz. Sosyal medyadan, whatsapp hatlarımızdan, Çözüm Merkezimizden bu iletişim sürekli devam etsin. Toplum katılmayı öğrensin istiyoruz. Halkımızın denetleyici, kontrol eden, gören göz olmasını istiyoruz. Toplumlar kendilerini böyle geliştirmişler” ifadelerinde bulundu.

 

 

NÖBETÇİ KİTAPHANELER ORTAK AKLIN MEYVESİ

Bu buluşmalardan çok faydalı, güzel fikirler çıktığını da vurgulayan Başkan Taban, “Örneğin benim kitaphaneler kurmak gibi bir fikrim yoktu. Ama yine böyle bir okul buluşmasında bir öğrencimiz söz alıp İnegöl’de 17.00’dan sonra gidebileceğimiz bir kütüphane yok dedi. Bunu not alıp ekibimizle değerlendirdik ve Nöbetçi Kitaphaneler ortaya çıktı” dedi.

 

 

İNEGÖL GÜZEL BİR ŞEHİR

Başkan Taban, konuşmasında İnegöl’ün öneminden de söz ederek; “İnegöl güzel bir şehir. Her ne kadar yaşanan birtakım sorunlar olsa da burası fırsat şehri. Pek çok şehirde bugün iş imkanı yok, üretim yok, ihracat yok. İnsanlar bunun için şehrini değiştiriyor. Ama bizler İnegöl’de doğrudan bu fırsatların içerisinde dünyaya geldik. İnegöl ticaret verileriyle pek çok büyükşehirden daha iyi noktada. Bastığımız toprağı tanımalıyız. Önemli bir merkezdeyiz. İnsanın kendi yaşadığı bölge fazla normal gelebilir. Ama özelliklerimizi fark etmeliyiz” ifadelerinde bulundu.

Başkan Taban’ın konuşmasının ardından mikrofon öğrencilere, öğretmenlere ve okul idarecilerine uzatıldı. Özellikle öğrenciler şehirle ilgili tavsiye, talep ve şikayetlerini dile getirerek merak ettikleri konuları Başkan Alper Taban’a sordular. Bu sorular üzerine istişareler yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Sadettin Saran, adli kontrolle serbest bırakıldı

Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı

Piremir’e gençlik ve spor merkezi

MSB’den Libya heyetini taşırken düşen uçakla ilgili açıklama geldi

İnegöl’de üç aylar özel programı

Özgür Özel: "Benim Avrupa'da randevu isteyip de alamadığım bir kişi yok. İspatlanırsa istifa ederim"

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yıl programı

İstanbul'da Deaş'a yılbaşı operasyonu: 115 gözaltı

Yükleniyor