Başkan Aydın çiftçileri yalnız bırakmadı

Bursa Ovası’nda şeftali, armut, üzüm ve incir büyük zarar gördü.

BURSA HABER 16.04.2025 13:00:00 0
Başkan Aydın çiftçileri yalnız bırakmadı

Nisan ayında etkili olan soğuk hava nedeniyle yaşanan zirai don, Bursa Ovası’nda önemli tarım ürünlerine büyük zarar verdi. Osmangazi ilçesinde de şeftali, armut, üzüm ve incir gibi ürünler ciddi şekilde etkilendi. Bu gelişmeler üzerine Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, zirai dondan etkilenen çiftçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve destek mesajı verdi.

Başkan Aydın, Osmangazi Ziraat Odası Başkanı İsmail Altınkaya ile birlikte Karabalçık, Ahmetbey ve Yeniceabat mahallelerini ziyaret etti. Zirai dondan zarar gören meyve bahçelerini yerinde inceleyen Aydın, zarar tespiti yapılan alanlarda çiftçilerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Osmangazi’de de ağaçlar zirai dondan ağır şekilde etkilendi. Ahmetbey, Yeniceabat ve Karabalçık mahallelerimizde üreticilerimizi ziyaret ederek Osmangazi Ziraat Odası Başkanımız İsmail Altınkaya ve muhtarlarımızla birlikte zarar gören alanları yerinde inceledik. Neredeyse tüm ürünlerde yüzde 50 ila 70 arasında kayıplar yaşanmış durumda.
Yaşanan zirai don hem vatandaşımızı hem de üreticiyi olumsuz etkiliyor. Üretim azaldığı için doğrudan fiyatların yükselmesine neden olacak. Üreticiyi ve vatandaşı zor bir dönem bekliyor. TBMM Genel Kurulunda, zirai don olayının sonuçlarının araştırılması ve gelecekte yaşanabilecek benzer olayların etkilerinin en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.
Bizim talebimiz, çiftçinin zararını devletimizin bir afet fonu ile karşılaması. Yoksa bu durum bir sonraki seneyi de etkileyecek. Çiftçilerimiz zaten uzun zamandır zor şartlarda üretim yapıyor. Çiftçimizin üretimini devam ettirebilmesi, devletimizin desteği ile mümkün. Bizler de elimizden gelen desteği sağlayacağız.”

 

Ziraat Odası Başkanı İsmail Altınkaya ise üreticinin yaşadığı zararın büyük olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çiftçimizin üretimde yaklaşık yüzde 60 oranında bir zararı var. Nisan ayı sonuna kadar da tehlike devam ediyor. Bu durum fiyatları olumsuz etkileyecek. Meyve fiyatları yükselecek. Elinde malı olan satış yapabilecek, olmayan ise sabırla bir sonraki seneyi bekleyecek.”

Mahalle muhtarları da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek şu açıklamayı yaptılar:

“Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a mahallelerimizdeki çiftçilerimizi ziyaret ederek destek oldukları için tüm teşekkürlerimizi sunuyoruz. Erkan Aydın başkanımız, milletvekilliği döneminde de çiftçinin ve köylünün meclisteki sesi oldu. Bugün de belediye başkanı olarak çiftçilerimizi ziyaret etti ve üreticiye olan desteğini gösterdi. Devletimizden de aynı desteği bekliyoruz.”

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

TCMB Faiz kararını açıkladı!

Bursa'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı törenle anıldı

Karadeniz’de iki yeni sondaj dönemi başlıyor

Bursa’dan Balkanlara Ramazan bereketi

Osmangazi’de aranan iki hükümlü yakalandı

Bursa’da feci kaza: Araç tırın altına girdi

Timsah deplasman için hazırlanıyor

Kestel’de tır kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

Ramazan’ın bereketi Yenişehir’de paylaşıldı

Bursaspor camiası iftar sofrasında buluştu

Osmangazi’de apartman yangını korkuttu

Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma

İnegöl’de polis denetimi: 25 sürücüye 448 bin TL ceza

BM: Orta Doğu’daki çatışmaların maliyeti günde 1 milyar dolar

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Yükleniyor

loading