Başkan Bozbey: “Esnafla halkı tekrar barıştırmak istiyoruz”

Başkan Bozbey “Esnafla halkı tekrar barıştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BURSA HABER 17.07.2024 11:12:00 0
Başkan Bozbey: “Esnafla halkı tekrar barıştırmak istiyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, teknolojinin gelişmesi, dükkânların mini markete, mini marketlerin süper markete dönüşmesiyle esnaf ile halkın arasına balyoz indiğini belirterek, “Bu balyozu kaldırıp esnafla halkı tekrar barıştırmak istiyoruz. Esnafın daha güçlenmesi için bu kurumlara sahip çıkmalıyız” dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) son yönetim kurulu toplantısı, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (BESOB) ev sahipliğinde yapıldı. 

 

Toplantı öncesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK yönetim kurulu üyeleri, TESK mesleki eğitim kurulları üyeleri, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, yaklaşık 70 birlik ve federasyon başkanı ve oda başkanlarıyla bir araya geldi.

“Esnaf ile halkın arasına balyoz indi”
Bursa protokolünün de yer aldığı buluşmada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’da esnaf için güzel çalışmalar yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini söyledi. Esnafla beraber olmayan, esnafın sorunlarını kendine dert edinmeyen kent yöneticisinin başarılı olma ihtimalinin bulunmadığını belirten Başkan Mustafa Bozbey, esnaf teşkilatının ekonominin bel kemiği olduğunu hatırlattı. Esnafa yönelik yapılacak çok çalışma olduğunu anlatan Başkan Bozbey, “Eskiden annemiz bir yere gittiğinde evin anahtarını bakkala veya fırına bırakırdı. Ya da evde kimse yokken bir şey için para bırakacaksa bakkala veya fırına emanet ederdi. Gerçek esnaflık böyle bir şeydir. Teknolojinin gelişmesi, dükkânların mini markete, mini marketlerin süper markete dönüşmesiyle esnaf ile halkın arasına balyoz indi. Biz bu balyozu kaldırıp esnafla halkı tekrar barıştırmak istiyoruz. Esnafın daha güçlenmesini, genel ve mahalli ekonomiye de daha fazla yön vermesini sağlamak için bu kurumlara sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Bursa, yaşam kalitesinde 118’inci sırada

Pakistan’ın hava saldırısında 25 kişi öldü

Nilüfer'de MESEM ve çocuk işçiliği masaya yatırıldı

Yıldırım’da çocuklara tekne orucu iftarı

Kremlin’den sert mesaj: Hedef olur

Bursa’daki mahkeme SİDEMİR’i TMSF’ye bıraktı

Uraloğlu: Boğazlarda dijital dönüşüm başlıyor

Bursa’da 700. yıl etkinliğinde tarih yolculuğu

Osmangazi’de aranan 2 hükümlü yakalandı

Mustafa Bozbey iftarı vatandaşlarla yaptı

2 bin 543 metrede Türk Bayrağı yenilendi

Yenişehir’de kuyumcuya silahlı soygun girişimi

Nilüfer’de ekmeğin içinden lastik çıktı

Usta oyuncu Ali Tutal’dan acı haber

Büyükşehir’den Ramazan’a özel kültür turu

Bursa’da minikler tiyatroyla buluştu

AK Parti Bursa’dan kararlılık vurgusu

Bursaspor’dan kritik deplasman galibiyeti

Yenişehir’e çevreci Cumartesi Pazarı geliyor

Keles’e ve Dağ ilçelerine cezaevi neden gerekli ?

Bursaspor sevgisi Üsküp’te yankılandı

Bursa’da yasa dışı bahis operasyonu: 4 tutuklama

Bursa'da 17 bin sosyal konutun hak sahibinin belirleneceği kura çekiliyor

Bursa’daki hurdacıda Boeing 747 şaşkınlığı

Bursaspor İzmir’de 3 puan peşinde

Bursa’da zehir tacirine büyük darbe

Osmangazi’de Ramazan coşkusu meydanlara taştı

Bursa'da 38 Saatlik kamera takibi yankesiciyi yakalattı

Ramazan’ın birlik ruhu Bursa’yı sardı

İftar ve Sahur artık ses bombasıyla duyuruluyor

Yükleniyor