Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl’de düzenlenen iftar programında yaklaşık 4000 kişi bir araya geldi. Merpa Kapalı Pazar Alanı’ndaki etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, belediye bürokratları, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar öncesi Karagöz gölge oyunu gösterisi çocuklara keyifli anlar yaşattı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar hep birlikte açıldı.
İftar sonrası konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmaya önem verdiklerini belirterek 17 ilçede düzenlenen iftar programlarıyla vatandaşlarla buluştuklarını söyledi.
İnegöl’ün altyapı sorunlarına değinen Başkan Bozbey, göreve geldikleri günden bu yana çalışmalara hız verdiklerini vurguladı. “Yıllarca asbestli borulardan su içtiniz. Bunları bir an önce değiştirerek musluklardan temiz su akmasını sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Kanalizasyon ve asfalt çalışmalarımız da devam ediyor. İnegöl susuzluk çekmesin diye var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Temiz çevre ve temiz hava konusunun da öncelikli olduğunu vurgulayan Bozbey, “Maalesef Bursa’nın en kirli havası İnegöl’de. Hava kirliliğiyle ilgili önemli adımlar atıyoruz. Biz insanı önceliyoruz, insan sağlığına zarar veren her şeyin karşısında duracağız. İnegöllülerin yüzünü güldürmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise Ramazan ayının birlik, beraberlik ve huzur getirmesini temenni etti.
İftar sonrası Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından mini bir konser verildi. Ardından Başkan Bozbey, İnegöl Orhaniye Spor Kulübü ve Cerrah Spor Kulübü’nü ziyaret ederek sporcularla bir araya geldi.
Daha sonra Çeltikçi Kahvehanesi’nde vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Bozbey, ilçedeki altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.
Geceyi İnegöllülerle geçiren Bozbey, teravih namazının ardından Cerrah Mahallesi Merkez Camii’nde vatandaşlarla bir araya gelerek tatlı ikramında bulundu.