Başkan Bozbey'den borçlar ve yönetim atamalarıyla ilgili açıklamalar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son günlerde tartışmalara sebep olan konularla ilgili açıklamalarda bulunarak, belediyenin borç durumu, kent yönetimi ve gelecek planları hakkında önemli bilgiler verdi.

BURSA HABER 7.05.2024 15:48:00 0
Başkan Bozbey

ESRA CAN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçimlerin ardından ilk değerlendirme toplantısını Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenledi. Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız’ın da bulunduğu toplantıya, Bursa basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Her ayın ilk haftası basın mensuplarıyla bir araya geleceğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, toplantılar aracılığıyla gelişmeleri, şehrin geleceğini, neler yaptıklarını ve neler yapacaklarını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

“Gereğini yaptığımızı kamuoyunun bilmesini istiyorum”
Son iki gündür gündemi meşgul eden konuya açıklık getirerek konuşmasına başlayan Başkan Mustafa Bozbey, “Halkımızın hassasiyetlerini anlıyorum. Daha netleşmemiş, süreci tamamlanmamış bir konunun bu kadar kamuoyunun gündemine gelmesini de önemsiyorum. Bu konuyla alakalı gereğini yaptığımızı da kamuoyunun bilmesini istiyorum. Belediyemizi yönetirken liyakatli ve deneyimli kadrolarla hizmetlerimizi en iyi şekilde sunacağımızı herkesin bilmesini istiyorum” dedi.

Katı atık depolama tesisi projesi iptal
Göreve geldikleri gibi yaptıkları çalışmalar sonucunda önceden söz verdikleri gibi suya yüzde 25 indirim yaptıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Ardından ‘dilimiz kimliğimizdir’ diyerek Türkçeye sahip çıkmak için tabelalarda beklenen kararı aldıklarını hatırlatan Bozbey, bu kararı da hızlıca uygulamaya alacaklarını anlattı. Yıllarca mücadelesini verdikleri yol kenarlarındaki otopark sorununu da çözdüklerini ve ücretsiz hale getirdiklerini söyleyen Bozbey, Bursalıların önceki borçlarını da sildiklerini ifade etti. Ayrıca kamuoyunun taleplerini dikkate alarak Atatürk Kapalı Spor Salonu projesinde de değişikliğe gidildiğini dile getiren Başkan Bozbey, “Projede çalışmayı başlattık. 3100 olan seyirci kapasitesini 5000’e çıkarmak üzere yoğun mesai harcıyoruz. Aynı zamanda Kayapa’daki katı atık depolama tesisine de kamuoyunun tepkisi vardı. Doğru bulunmuyordu. Bu projenin de çalışmalarına son verdik. Ortak akılla doğru yer arayışını da başlatmış olduk. Sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Tutmaya da devam edeceğiz” dedi.

“Amacımız, gerçek ihtiyaç sahiplerine destekleri sağlamak”
Kart16 uygulamasına da değinen Başkan Bozbey, “İhtiyaç sahibi çok sayıda vatandaşımız olmasına rağmen gerçek ihtiyaç sahiplerine bu kartlar ulaştırılmamış. Bu kartları tek tek tespit etmeye başladık. Gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da bu kartları vermeye devam edeceğiz. Bizim amacımız, gerçek ihtiyaç sahiplerine bu destekleri sağlamak. Ama görünen o ki dağıtılan birçok çekin gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmediği gördük. Bunları incelemeler sonucunda tespit ederek kamuoyuyla paylaşacağız. Bu konuları bağımsız denetçiler ve müfettişler denetleyecek. Raporları da paylaşacağız. Tüm bunları hayata geçirirken de uzun yıllardır kent yöneticiliği yapmış, projeleri ve çalışmalarıyla kendilerini ispat etmiş yönetici arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. Birlikte üreteceğiz. Göreve getirdiğimiz tüm arkadaşlar işlerini layıkıyla yapmakta ve bu görevlerini sonuna kadar hak etmektedir. Tüm Bursa’yı gülümsetme hedefine hep birlikte ulaşacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin borç durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, göreve geldikten sonra yaptığı incelemelerde, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun 25 milyarı aştığını açıkladı. Bozbey, "Daha önce bize 7,1 milyar lira borç olduğunu söylediler. Devir teslim esnasında ise Büyükşehir Başkanvekili Oktay Yılmaz ile görüştüğümüzde bu rakamın 20 milyar lira civarında olduğunu öğrendik. Ekibimiz yoğun çalışmalar yaparak borcun yüzde 60-70'ini tespit etti. Ulaştığımız borç bilgilerini kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.

Bozbey, borcun bu kadar artmasının nedenini de sorguladı ve bu paranın nereye harcandığını sordu. "Trafik sorunu çözüldü mü? Metro yapıldı mı? Büyük kentsel dönüşüm yapıldı mı? Bursa'nın planlama sorunu çözüldü mü? Bu paralar nereye gitti?" diye sordu.

Sosyal medya hesaplarına değindi

Bozbey, belediyenin sosyal medya hesaplarında Atatürk ve 30 Ağustos ile ilgili kısıtlamalar olduğunu ve bu durumu düzelteceklerini belirtti. Milli ve dini bayramların coşkuyla kutlanacağını ifade etti ve milli değerlere sahip çıkacaklarını vurguladı.

İlişiği kesilen personeller

Göreve geldikten sonra 16 kişinin ilişiğinin kesildiğini ve 10 milyon liranın üzerinde tazminat ödendiğini belirten Bozbey, yılbaşından bu yana 524 yeni personel alındığını da kaydetti. 

Tüm bu sorunlara rağmen Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacağını da vurguladı. "Tasarruf yapacağız, yanlış proje yapmayacağız ve projeleri taraflarla konuşarak katılımcı bir anlayışla yapacağız" dedi.

19 Mayıs kutlamaları Hüdavendigar Kent Parkı’nda
Yaşanan başka bir konunu da kendilerini duygusal olarak derinden etkilediğini anlatan Bozbey, “Bursa Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarımızı devraldıktan sonra yaptığımız incelemelerde ne yazık ki hiçbir hemşerimizin ‘30 Ağustos’ ve ‘Atatürk’ hakkında belediye hesaplarına yorum yapamadığını gördük. Ve incelemeye aldık. Gördük ki ‘Atatürk’ ve ‘30 Ağustos’ kelimeleri bu hesaplarda kısıtlanmış. Zaten milli bayramlarımızla ilgili düşüncelerini biliyorduk. Ancak kurucumuz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında bu kadar ileri gidilebileceğini ummuyorduk. Bir şoku da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutlamak ve kentimizi süslemek için depolarımızı kontrol ederken yaşadık. Nüfusu 3.3 milyon olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin deposunda sadece 10 adet Atatürk bayrağı olduğunu gördük. Ama başka bayraklardan yüzlercesi vardı. Hızlıca Atamızın bayraklarını bastırarak kentimizi boydan boya donattık. Bu konuda tavizimiz yoktur. Gerekli işlemler de başlatılmıştır. Bugün buradaysak, özgürce buraya bir araya gelmişsek Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Hemşerilerimiz merak etmesin. Milli ve dini bayramlarımız artık Bursa’da özgürce, coşkuyla ve huzurla kutlanacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Atamızı anmak ve bayramımızı coşkuyla kutlamak için 17-18-19 Mayıs tarihlerinde tüm Bursalıları Hüdavendigar Kent Parkı’na bekliyoruz” diye konuştu.

“Gülümseyen Bursa için biz varız”
Toplantının sonunda araştırmaların bağımsız denetçiler ve müfettişler tarafından devam ettirileceğini söyleyen Bozbey, “Bursa’nın ve Bursalıların hakkını koruyacağımıza dair söz vermiştik. Kimse merak etmesin. Bize güvensin. Biz buradayız. Tecrübelerimiz ve liyakat sahibi ekiplerimizle bu işin de üstesinden geleceğiz. Bursa’mızı ve Bursalıları gülümsetecek projelere imza atacağız. Gülümseyen Bursa için biz varız, biz hazırız” dedi.
Toplantı, soru cevap bölümüyle devam etti.


Galatasaray, RAMS Park’a ulaştı

Fenerbahçe takım otobüsü stada geldi

Eski eşini bıçaklayan şahıs serbest kaldı

Eşekle köy köy gezip kitap dağıtıyor

Ayvalık, Teferic ve balkan renkleriyle şenlendi

Edirne’de yağmur etkili oldu

İznik’te 19 Mayıs coşkusu stada sığmadı

Fenerbahçe taraftarı, RAMS Park’a ulaştı

Metro vagonunu ringe çevirdiler

Yalova’da caddeye kontrolsüz çıkan motosiklet ciple çarpıştı: 1 yaralı

Kursiyeri sakatlanınca yerine öğretmeni girdi: "En son 20 yıl önce oynadım”

Yalova’da seyir halindeki minibüs alevlere teslim oldu

Yalova’da seyir halindeki tır alev topuna döndü

Kassanov’dan, Kazakistan’da yaşanan afet sonrası başlatılan yardım kampanyasına destek

Ümraniyeli çocuklar 19 Mayıs’ta ’En Şen Festival’de doyasıya eğlendi

Gençler uçmak için buluştu

Devrilen traktörün altında kalan adam hayatını kaybetti

Yeşil altın fideleri toprakla buluştu

Motosikletler otoyolda çarpıştı: Sürücüler metrelerce sürüklendi

Büyükçekmece’de 19 Mayıs Su Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Ünlü sunucu Erkan Yolaç, son yolculuğuna uğurlandı

Sındırgı’da 19 Mayıs coşkusu

16. Gayrimenkul Projeleri Yatırım Fuarı ve Zirvesi İstanbul’da başladı

Bandırma’da uyuşturucu ticareti yapan şahıslar yakalandı

Balıkesir’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen öğrenciler engel tanımadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “19 Mayıs teslimiyete karşı milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür”

Beşiktaş, Trabzonspor maçı hazırlıklarına başladı

Ataşehir’de 19 Mayıs kutlaması çelenk sunma töreni ile başladı

Cumhuriyet Dönemi’nin sembol binasına deprem simülasyonu

Yükleniyor