Başkan Erdem Çalı sakinlerini dinledi

Çalı Mahallesi sakinleri ile çevrimiçi buluşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yeni projelerle vatandaşları rahat ettirmek istediklerini belirtti.

ÇEVRE 4.06.2021 12:06:00 0
Başkan Erdem Çalı sakinlerini dinledi

Mahalleye bir Spor Parkı kazandıracaklarını açıklayan Başkan Erdem, 13 Haziran’da da Geleneksel Çalı Yağlı Güreşleri’ni yapacaklarını söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, pandemi döneminde çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği mahalle buluşmalarını bu defa Nilüfer’in Çalı Mahallesi sakinleriyle yaptı.“Turgay Başkan’la Mahalle Buluşmaları” adı altında gerçekleşen toplantı büyük ilgi gördü.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Çalı Mahalle Muhtarı Kaan Doğan, Çalı Mahalle Komitesi üyeleri, Çalı Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜDER) üyeleri ve mahalleliler Başkan Erdem ile çevrimiçi buluşarak hem mahallenin sorunlarını anlatıp yeni önerilerini dile getirdiler, hem de memnun kaldıkları çalışmalar için teşekkür ettiler.


Ormanlık alana yakınlığı nedeniyle Çalı’nın temiz havasında yaşamaktan çok memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar Başkan Erdem’den yeni bir kent ormanı istediler. Pazar yeri ile ilgili sıkıntılarını da dile getiren mahalle sakinleri mahalleleri için daha fazla park ve spor alanı istediler. Vatandaşların, sokak hayvanları ile ilgili sorunların çözümü ile ilgili önerilerini de paylaştığı buluşmada çok sayıda katılımcı her yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Çalı Köy Filmleri Festivali için de Başkan Erdem’e teşekkür ederek, etkinliği bu yıl da heyecanla beklediklerini ifade ettiler.


Çalı Mahallesi sakinleri, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Atatürk Caddesi üzerindeki köprünün Nilüfer Belediyesi tarafından yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Erdem’e teşekkürlerini ilettiler. Bütün soruları ve önerileri tek tek
yanıtlayan Başkan Turgay Erdem, Çalı’ya bu yıl içinde bir Spor Parkı yapacaklarını söyledi. Çalı’daki sokak hayvanı sayısının giderek arttığını söyleyen Başkan Erdem, Nilüfer’de oluşturacakları yeni yaşam alanında sokaktaki can dostlar için iyi bir ortam sağlanacağını
belirterek “ Orman Genel Müdürlüğü’nde onay sürecindeki projemizi yakın zamanda hayata geçireceğiz” dedi.


Çalı’daki ikinci pazaryeri talebi için Pazarcılar Odası ile görüşeceğini söyleyen Başkan Erdem, atıl durumdaki mahalle hamamı ile ilgili şikayeti değerlendirip çözüm için hemen harekete geçeceklerini ifade etti. Hayırsever desteği ile mahallenin ihtiyaç duyduğu
yeni bir okul için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Erdem, 13 Haziran’da 59. Geleneksel Tarihi Çalı Güreşleri’ni yapacaklarını belirterek “Bu yıl Türkiye’de sadece üç kentte yağlı güreşler düzenleniyor. Bu kentlerden biri de Nilüfer” dedi. Toplantının çok verimli geçtiğini söyleyen Başkan Turgay Erdem “Çalı’da elimizden geldiğince eksiklikleri gidermeye çalışacağız. Yeni projelerle vatandaşlarımızı rahat ettirmek en büyük amacımız. Çalı köklü ve önem verdiğimiz bir mahalle, çok hızlı gelişen bir mahalle. Biz de bu hızlı gelişime ayak uydurmaya çalışıyoruz. Eşit hizmet anlayışı içinde bütün bölgelere hizmet götürüyoruz. Öncelikle ihtiyaçları belirlemek için bu toplantıları yapıyoruz, Önerileriniz değerlendireceğiz. İnşallah yüz yüze de en kısa zamanda bir araya geliriz” diye konuştu.


Personele ‘Kamu ihale kanunu eğitimi’

Adalet Bakanı Tunç CHP'de ki para sayma görüntülerine dair konuştu

İnegöl'de gaziler ve şehit aileleri iftar sofrasında buluştu

Nilüferli minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Görükle Kampüsü'ne 3 spor salonu ve 2 yüzme havuzu kazandırıldı

Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Yükleniyor