Başkan Erdem Çalı sakinlerini dinledi

Çalı Mahallesi sakinleri ile çevrimiçi buluşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yeni projelerle vatandaşları rahat ettirmek istediklerini belirtti.

ÇEVRE 4.06.2021 12:06:00 0
Başkan Erdem Çalı sakinlerini dinledi

Mahalleye bir Spor Parkı kazandıracaklarını açıklayan Başkan Erdem, 13 Haziran’da da Geleneksel Çalı Yağlı Güreşleri’ni yapacaklarını söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, pandemi döneminde çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği mahalle buluşmalarını bu defa Nilüfer’in Çalı Mahallesi sakinleriyle yaptı.“Turgay Başkan’la Mahalle Buluşmaları” adı altında gerçekleşen toplantı büyük ilgi gördü.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Çalı Mahalle Muhtarı Kaan Doğan, Çalı Mahalle Komitesi üyeleri, Çalı Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜDER) üyeleri ve mahalleliler Başkan Erdem ile çevrimiçi buluşarak hem mahallenin sorunlarını anlatıp yeni önerilerini dile getirdiler, hem de memnun kaldıkları çalışmalar için teşekkür ettiler.


Ormanlık alana yakınlığı nedeniyle Çalı’nın temiz havasında yaşamaktan çok memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar Başkan Erdem’den yeni bir kent ormanı istediler. Pazar yeri ile ilgili sıkıntılarını da dile getiren mahalle sakinleri mahalleleri için daha fazla park ve spor alanı istediler. Vatandaşların, sokak hayvanları ile ilgili sorunların çözümü ile ilgili önerilerini de paylaştığı buluşmada çok sayıda katılımcı her yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Çalı Köy Filmleri Festivali için de Başkan Erdem’e teşekkür ederek, etkinliği bu yıl da heyecanla beklediklerini ifade ettiler.


Çalı Mahallesi sakinleri, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Atatürk Caddesi üzerindeki köprünün Nilüfer Belediyesi tarafından yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Erdem’e teşekkürlerini ilettiler. Bütün soruları ve önerileri tek tek
yanıtlayan Başkan Turgay Erdem, Çalı’ya bu yıl içinde bir Spor Parkı yapacaklarını söyledi. Çalı’daki sokak hayvanı sayısının giderek arttığını söyleyen Başkan Erdem, Nilüfer’de oluşturacakları yeni yaşam alanında sokaktaki can dostlar için iyi bir ortam sağlanacağını
belirterek “ Orman Genel Müdürlüğü’nde onay sürecindeki projemizi yakın zamanda hayata geçireceğiz” dedi.


Çalı’daki ikinci pazaryeri talebi için Pazarcılar Odası ile görüşeceğini söyleyen Başkan Erdem, atıl durumdaki mahalle hamamı ile ilgili şikayeti değerlendirip çözüm için hemen harekete geçeceklerini ifade etti. Hayırsever desteği ile mahallenin ihtiyaç duyduğu
yeni bir okul için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Erdem, 13 Haziran’da 59. Geleneksel Tarihi Çalı Güreşleri’ni yapacaklarını belirterek “Bu yıl Türkiye’de sadece üç kentte yağlı güreşler düzenleniyor. Bu kentlerden biri de Nilüfer” dedi. Toplantının çok verimli geçtiğini söyleyen Başkan Turgay Erdem “Çalı’da elimizden geldiğince eksiklikleri gidermeye çalışacağız. Yeni projelerle vatandaşlarımızı rahat ettirmek en büyük amacımız. Çalı köklü ve önem verdiğimiz bir mahalle, çok hızlı gelişen bir mahalle. Biz de bu hızlı gelişime ayak uydurmaya çalışıyoruz. Eşit hizmet anlayışı içinde bütün bölgelere hizmet götürüyoruz. Öncelikle ihtiyaçları belirlemek için bu toplantıları yapıyoruz, Önerileriniz değerlendireceğiz. İnşallah yüz yüze de en kısa zamanda bir araya geliriz” diye konuştu.

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Büyükçekmece Adliyesi’nde büyük vurgun!

Osmangazi’de engelli bireyler farkındalık için yürüdü

Bizim Ev’in 14. yılı Nilüfer’de kutlandı

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisi 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Başkan Bozbey: Bursa trafiğine nefes aldıracağız

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

AK Parti Bursa’dan son kulisler

Kasım enflasyonu 31,1’e geriledi

Ak Parti Bursa ailesi büyüyor

AB’den Rus gazına büyük ambargo

Osmangazi’de engelli yollarını işgal edenlere ceza

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Yükleniyor