Başkan Erdem, uluslararası belediye başkanları zirvesine katıldı

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde çevrim içi olarak düzenlenen 3. Uluslararası Birlikte Yaşam Ağı zirvesine katıldı.

BURSA HABER 8.12.2021 10:43:00 0
Başkan Erdem, uluslararası belediye başkanları zirvesine katıldı

Bu yıl, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile çevrim içi olarak düzenlenen International Observatory of Mayors On Living Together-Uluslararası Birlikte Yaşam Ağı Belediye Başkanları Gözlemevi isimli platformda birçok ülkenin belediye başkanları ve kent temsilcileri bir araya geldi.

Kentlerde “Birlikte yaşamak” kavramı ve bu kavramın doğurduğu kazanımların, yaşanan zorluklar ve geleceğe yönelik perspektiflerin ele alındığı zirveye, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. Başkan Erdem, özellikle Covid-19 pandemi süreci, iklim değişikliği, yeni teknolojiler ve sosyal uyum konularında deneyimlerin paylaşıldığı buluşmada; “Birlikte Yaşamak: Alınan Dersler ve Geleceğin Kentlerine Bakış Açıları” başlıklı oturumda konuştu. 

  Glasgow Belediye Başkanı Joe Brady, Montreal Uluslararası Koordinasyon Merkezi Başkanı Veronique Lamontagne, Columbia Global Centers Direktörü Lorenzo Kihlgren Grandi gibi isimlerin de yer aldığı oturumda Başkan Erdem, Nilüfer Belediyesi’nin dünyada ve Türkiye’de yaşanan hızlı değişim ve karşılaşılan yeni sorunlar için geliştirdiği çözüm yaklaşımları hakkında bilgi verdi. 

Tüm dünyada ve Türkiye’de ekonomik kriz ve pandeminin etkilerinden yorulan kent insanlarının değişen ihtiyaçlarına acil çözümler üretme gerekliliğine dikkat çeken Başkan Erdem, Nilüfer Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği, ayrımcılıkla mücadele, insan haklarının geliştirilmesi ekseninde çalışmalarını sürdürürken özellikle yaşanan son süreçte dezavantajlı gurupların hemen her alandaki ihtiyaçlarının karşılanması gibi hizmetlere ağırlık verdiğini ifade etti. 

Nilüfer Belediyesi’nin kapsayıcı hizmet politikaları hakkında bilgi veren Başkan Erdem, “Kurduğumuz kadın ve çocuk akademileri ile kadınların toplumsal hayata katılımını destekleyen çalışmalar yürütüyoruz. Kurduğumuz huzurevleri ve Olgun Gençlik Merkezi ile yaşlı nüfusun ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalışıyoruz. Öte yandan işsizliğin çığ gibi büyüdüğü bir zamanda İş ve Meslek Edindirme Büromuz yüzlerce kişinin işe yerleştirilmesini sağlarken girişimciliği desteklemek için de bir merkez kurduk. Sosyal fayda yaratacak yenilikçi iş fikirleri olan ancak bu fikirleri nasıl hayata geçireceğini bilemeyen vatandaşlara eğitimlerle rehberlik eden ve fon bulmalarına destek olan bu merkezden çok sayıda vatandaşımız yararlandı. Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi, Türkiye’de bir belediye tarafından kurulan ilk merkez oldu” diye konuştu. 

Deneyim paylaşımı, yaşanan sorunların daha geniş açıdan değerlendirilmesi ve uluslararası somut eylem planlarının oluşturulması adına Uluslararası Birlikte Yaşam Ağı’nın önemine dikkat çeken Başkan Erdem, organizasyon yetkililerine davetleri için teşekkür etti. 

Temu’dan yeni modelle yurt dışı alışveriş

İnegöl'de "dur" ihtarından kaçış pahalıya patladı!

1.12 promil alkollü çıktı, suçu kabul etmedi

Bursa’da pazar hırsızı kıskıvrak yakalandı

Osmangazi’de balıkçı dükkanında yangın

Mecliste bu sefer yumruklar konuştu: Kavga fotoğraf karelerinde

DEM Parti'den yeni açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederiz

Meclis’te yumruklu kavga: Vekiller birbirine girdi

Başkan Erol gençlerle bir araya geldi

13 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kabinede devir teslim töreni

Yenişehir’den Bingazi’ye ticaret köprüsü

İnegöl Belediyesi’nden vatandaşlara kritik çağrı

Bursa’nın fethi edebiyatla gelecek nesillere taşınıyor

CHP Nilüfer’den muhtarlarla ortak akıl buluşması

Oktay Yılmaz: Bursa’nın fetih yolculuğu sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afet konutlarında faiz yok, taksitler sabit

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Bursa’da Tarihi yapılar için afet provası yapıldı

Başkan Bozbey’den bursalılara tasarruf çağrısı

Bursa'da korkunç olay: 5 yaşındaki çocuk denizde hayatını kaybetti

Başkan Şadi Özdemir’den “Yüksek Teknoloji” vurgusu

Mudanya-Bursa yolunda korkutan çarpışma

Uludağ yolunda kaza: 2 yaralı

Bursa’da çatı yangını paniğe yol açtı

Osmangazi’de tarihi eser ve silah operasyonu

CHP’li belediye başkanı taciz suçlamasıyla tutuklandı

TOKİ Bursa kura çekilişi hangi tarihte yapılacak?

Akın Gürlek Adalet Bakanı, Mustafa Çiftçi İçişleri Bakanı oldu

AK Parti Genel Merkez yöneticisinden Bozbey iddialarına net yanıt: “İki taraf da istemiyor!”

Yükleniyor