TFF 3. Lig’de mücadele eden Bursaspor, Artvin-Hopaspor karşısında elde ettiği galibiyetle sezonun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyonluk karşılamasında Bursaspor'u yalnız bırakmayan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, maç öncesi yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
"Buralarda olmak Bursaya ve Bursaspor’a yakışan bir durum değildi. Türkiye’nin en çok izlenen ikinci taraftar grubuna sahip olan ve şu andaki bütün liglerde Galatasaray’dan sonra en çok seyircinin katıldığı bir takım. Burası bu takımın olması gereken yer değildi. Şimdi şehir bütünleşti, yeniden ayağa kalktı ve bugün buradan şampiyon olarak döneceğiz diye düşünüyorum."
TÜRK SPOR TARİHİNDE BÖYLE BİR MÜCADELE RUHU YOK
Başkan Özdemir, Bursaspor’un bugüne kadar gösterdiği taraftar desteğine de dikkat çekerek şunları söyledi:
“Tabii ki 40.000 ortalama seyirci ile oynamak, üçüncü ligde iken oynamak apayrı bir şey. Bu, belki de dünya rekorudur. Şu anda Türkiye liglerinde Galatasaray’dan sonra ortalama seyircisi en yüksek olan takım Bursaspor oldu. Bursaspor Süper Lig’de olsa hepsinin üstüne çıkar, bütün stat dolar. Bizim çocukluğumuz da Bursaspor'la geçti. O zamanlarda da öyleydi. Her zaman Bursaspor taraftarı kendini ispat etmiş, kendi gücünü ortaya koymuş bir taraftar kitlesidir. Burada üçüncü ligde gösterdikleri direnç, mücadele ruhu ve gücü apayrı bir şey. Zaten muhtemelen bu, Türk spor tarihinde böyle bir şey yoktur diye düşünüyorum.”
HABER:FURKAN KARADERİ