Başkan Taban gençlerle Turgutalp Anadolu Lisesi’nde

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Genç Bakış buluşmalarında öğrencilerin fikirleriyle şehrin geleceğini şekillendiriyor.

BURSA HABER 13.12.2024 16:14:00 0
Başkan Taban gençlerle Turgutalp Anadolu Lisesi’nde

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ortak akıl ve gençlerin fikirlerinin şehre doğrudan yansıması adına okullarda yaptığı Genç Bakış buluşmaları kapsamında bu hafta Turgutalp Anadolu Lisesine konuk oldu.

 

 

İnegöl’ün geleceğini ortak akıl ile şekillendiren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, özellikle gençlerin vizyon ve fikirlerinden faydalanmak adına yeni dönemde lise düzeyindeki okullarda “Genç Bakış” ismiyle düzenlenen gençlik buluşmalarında öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Bu organizasyonlarda gençlerin fikir ve önerilerini dinleyen Başkan Taban, aynı zamanda öğrencilerin eleştirilerine yanıt verip isteklerini de tek tek not alıyor. Her hafta farklı bir okulda öğrencilerle bir araya gelen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bu hafta Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

 

 

 

TURGUTALP ANADOLU LİSESİ’NİN TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA MEZUNLARI VAR

Başkan Taban öğrencilerle okulun çok amaçlı salonunda buluştu. Programda öğrencilerle birlikte okul idarecileri ve öğretmenler de yer aldı. Öğrencilerle yapılan buluşmada kısa bir selamlama konuşması yapan Okul Müdürü Talip Yediyıldız, “Turgutalp Anadolu Lisesi olarak özel bir günü yaşıyoruz. Belediye Başkanımızı ağırlıyoruz. Okulumuz 1989 yılında açıldı. Açıldığı dönemde İnegöl’ün bugünkü fen lisesi düzeyindeydi. Yenişehir, Kestel ve Gürsu gibi komşu şehirlerden de öğrenci alıyordu. Bugün ülkemizin dört bir yerinde bu okuldan mezunlarımız var” dedi.

 

 

AMACIMIZ SİZİN BAKIŞ AÇINIZLA İNEGÖL’Ü GÖRMEK

Daha sonra Belediye Başkanı Alper Taban mikrofonu alarak kısa bir giriş konuşması yaptı. Başkan Taban programın içeriğinden de bahsederek; “Programımızın adı Genç Bakış. Öncelikli amacımız sizlerin bakış açısıyla İnegöl’ü görmek. Bunun için de böyle buluşmalar yapıyoruz. Şehrimizin geleceği adına aldığımız kararları, yaptığımız projeleri sizlerden gelen bildirimlere göre şekillendiriyoruz. Dolayısıyla bu sistemin sürekli bir döngü içerisinde kalması önemli. Sizlerden sürekli bildirimler bekliyoruz. Bugün de buraya yaptıklarımızı anlatmaya değil, sizleri konuşturmaya ve dinlemeye geldim. Bizim farkında olmadığımız ya da sizin bekleyip bizim programa almadığımız bir konu var mı onları duymak istiyoruz. Önceki dönem gençlerimiz 17.00’dan sonra kütüphanenin kapandığını, ders çalışacak bir yer olmadığını söylemişti. Notlarımızı aldık. Baktık ki şehrimizde böyle bir ihtiyaç var. Pek çok öğrencimizin böyle bir beklentisi var. İşte Nöbetçi Kitaphanelerimiz böyle oluştu. Bugün şehrimizde 5 merkezimiz var” diye konuştu.

 

 

Konuşma sonrası sözü gençlere bırakan Başkan Alper Taban, gençlerin şehre dair fikirleri, şikayetleri, talep ve önerilerini dinledi. Bu beklentiler üzerine istişareler yapılarak uygulanabilirlikleri tartışıldı.

OnlyFans operasyonu: 17 kişi tutuklandı

Büyükşehir'den üreticiye 3 bin 400 kovan desteği

Başkan Aydın’dan Kükürtlü’ye çifte yatırım

Osmanlı ve Anadolu mutfağı Bursa’da yeniden hayat buluyor: Afize kapılarını açıyor

Remm Karadeniz Pide Nilüfer'de yeni şubesini açtı

Bursa’da hatimle teravih kılınacak camiler açıklandı

İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi

Nilüfer'de ramazan sokağı kapılarını açıyor

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Yıldırım Belediyesi'nden gençlere akademik destek

İnegöl’de akıma kapılarak 2’nci kattan düşen işçi ağır yaralandı

Bursa'da hatalı sollama can aldı!

Bursa’da korkutan yangın: Ev küle döndü

Mezopotamya’nın kadim ezgileri Kestel’de yankılandı

Osmangazi’den çocuklara yeşil-beyaz sürpriz

Türk tenisi Bursa’da zirve yaptı

Türk mobilyası için ABD pazarı yeni sıçrama alanı olacak!

Kredi kartı limitlerinde yeni dönem başladı

İnegöl'de alkollü bisiklet sürücüsüne 11 bin TL ceza

AK Parti Bursa’da 63. İl Danışma Meclisi coşkusu

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Yükleniyor