Başkan Taban’dan muhalefete "Samimi olun" çıkışı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, muhalefetin kentteki hava kirliliğine yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. Taban, muhalefeti samimiyetsizlikle suçlayarak, "Halkı aldatmaya dönük adımlar atmayın" dedi.

Başkan Taban’dan muhalefete
BURSA HABER 30.03.2024 15:51:00 0

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, muhalefetin kentteki hava kirliliğine yönelik iddialarına tepki gösterdi. Taban, muhalefetin samimiyetsiz olduğunu ve halkı aldatmaya çalıştığını savundu.

Taban, İnegöl'de hava kirliliğinin önemli bir sorun olduğunu kabul etti, ancak bunun çözümü için muhalefetin de samimi olması gerektiğini vurguladı. Taban, muhalefetin kentteki bazı işletmelerin doğal gaza geçmemesine rağmen sessiz kaldığını ve bu durumun samimiyetsizlik göstergesi olduğunu söyledi.

"Kendi dahi bu talimata rağmen doğalgaza geçmeyenler"

Taban, "Geçtiğimiz günlerde işte çıkmış bir yerlerden çekim yapıyor. Efendim işte hava kirliliği ne diyor? Bilmem ne diyor. Yani bakın ne kadar samimiyetsiz olduklarını görüyorum. Kendi dahi bu talimata rağmen doğalgaza geçmeyenler. Bakın samimi olun, Lütfen samimi olun. Halkı aldatmaya dönüp adımlar atmayın. Sistem diyor ki katı yakıttan çıkın doğalgaza geçin. Tabii o dönemde ne oldu? Ticaret odalarımıza, valiliklere gittiler ve bizlere biraz daha süre verilmesini istiyoruz, bu geçişler çok keskin olursa işte bu bir maliyet. Dolayısıyla da bize süreler tanımlayın. Çok çevreciyseniz madem neden geçmiyorsunuz? Samimiyetsizlik had safhada" ifadelerini kullandı.