Başkan Taban’dan Ramazan Bayramı Mesajı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

BURSA HABER 12.05.2021 16:27:00 0
Başkan Taban’dan Ramazan Bayramı Mesajı

El birliği ile bu günleri atlatıp yeniden bir arada bayramlar kutlayacağımız günlerin yakın olduğunu ifade eden Başkan Taban; Müslüman coğrafyalarda yaşanan zulmün de bu mübarek günlerin hürmetine son bulması temennisinde bulundu.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. El birliği ile bu günleri atlatıp yeniden bir arada bayramlar kutlayacağımız günlerin yakın olduğunu ifade eden Başkan Taban; Müslüman coğrafyalarda yaşanan zulmün de bu mübarek günlerin hürmetine son bulması temennisinde bulundu.

Tam kapanma sürecinde yaşayacağımız Ramazan Bayramı öncesi, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yazılı bir açıklamayla tüm ilçe halkının bayramını kutladı. Filistin’de yaşanan zulme de değinen Taban, tüm Müslüman coğrafyalarda kan ve gözyaşının dinmesi temennisinde bulundu.

DUALARDA BULUŞTUK

Başkan Taban, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da artmasına vesile olan, Müslümanların tek yürek olarak kutladığı Ramazan Bayramının bizlere yansıttığı güzel duyguların gönlümüzü sarması en büyük temennimiz. Ellerin semaya, gönüllerin hakka, alınların secdeye yöneldiği 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i bu yıl da maalesef pandemi gölgesinde yaşamak zorunda kaldık. Ramazanın ruhunu yansıtan kalabalık iftar sofralarından uzak, alışık olduğumuz düzenden farklı yaşamak zorunda kaldık bu mübarek günleri. Yeniden kalabalık sofralarda buluşmak en büyük dileğimiz. Ancak yarın bir arada olabilmemiz için bugün uygulanan kısıtlamalara, kurallara uymamız gerekiyor. Bu süreç içerisinde belki sofralarda buluşamadık ama ekmeğimizi paylaşmaya çalıştık. Dualarda birbirimize ortak olduk, dualarda buluşmaya çalıştık. Büyüklerimizle bir arada olamadık belki ama onların ihtiyaçları olan konuları çözmeye çalışarak faydalı olmaya gayret ettik. Bu süreçleri el birliği ile atlatacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Allah’ın izniyle tam kapanma uygulamasıyla sürecin de güzel gittiğini, vaka sayılarının düştüğünü görüyoruz ama bir rehavet oluşmasını da istemiyoruz. Güzel günlerin yakında olduğuna inanıyoruz.”

“HEP BİRLİKTE KUCAKLAŞARAK KUTLAYACAĞIMIZ BAYRAMLARA ERİŞMEYİ DİLİYORUM”

“Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif’i geride bırakarak bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan Bayramının bizler için ayrı bir yeri var. Çünkü Ramazan Bayramı, her gün tutulan orucun iftar vaktindeki sevinci gibi, tutulan bir aylık orucun toplu bir iftar sevincini ifade ediyor. Ne yazık ki geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramımızı sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerimizde kutlayacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda yine hep birlikte kucaklaşarak kutlayacağımız bayramlara erişmeyi diliyorum.”

KAN, GÖZYAŞI VE ZULMÜN GÖLGESİNDE BURUK BAYRAM

“Bizler burada pandemi dolayısıyla tam manasıyla bayramı yaşayamamanın üzüntüsünü yaşarken, Müslüman coğrafyalarda kardeşlerimiz kan ve zulüm ile bayrama giriyorlar. Müslüman coğrafyalar kan, gözyaşı ve zulmün gölgesinde… Tüm İslam Alemi, buruk bir bayrama giriyor. Bu mübarek günlerin hürmetine ellerimizi semaya kaldırıp kardeşlerimiz için dua ederken, başta Filistin olmak üzere tüm Müslüman coğrafyalarda süren zulmün son bulmasını diliyorum. İlçe halkımız ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdiklerimiz ile birlikte nice bayramlar geçirmeyi cenabı Allahtan niyaz ediyorum.”

Borcunu ödemeyen “Lyon” gibi gider!

Gençler, Graffiti Şenliği ile kente renk kattı

A Parti İl Başkanı Fikret Aslan İsmetiye'de yangına müdahale etti

Mustafa Bozbey: “CHP kişisel çıkarların üzerindedir”

Efkan Ala’dan “Erdoğan görevden ayrılacaktı” iddialarına sert tepki: “Açık bir dezenformasyon ürünüdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Risk primimiz düşüyor, TL'ye güven yükseliyor"

Erkan Aydın: “Bu dava anayasa’ya müdahaledir”

CHP kurultayı davası 8 Eylül’e ertelendi: “Mutlak Butlan” gölgesinde kriz derinleşiyor

Kriz, kaos, Kılıçdaroğlu: Yeni senaryonun kodları

Havai fişek ormanı yaktı; düğündekiler tahliye edildi

Bursa’da siyaset, yargı ve iş dünyasını buluşturan nikah!

Bursa'da 50 dönüm buğday ekili tarla yandı

Özgür Özel: Cemevleri ibadethane statüsüne kavuşacak

Yıldırım'da gençliğe yatırım: Spor ve gelecek aynı çatıda

Bilal Erdoğan: "Yaşadığımızın dönemin en büyük hastalığı her şeyin değersizleşmiş olması"

Başkan Bozbey yangında zarar gören bölgeleri ziyaret etti

Bursa’da yol bakımı nedeniyle geçici trafik düzenlemesi

Adil-i Mutlak, Kültür Yolu Festivali’nin Bursa durağına misafir oldu

47 ilde ormanlara girişler yasaklandı

Kemal Kılıçdaroğlu: “Mutlak butlan çıkarsa reddedemem”

Bursa Kültür Yolu Festivali coşkusu başladı

1 aylık Metehan bebek beşiğinde ölü bulundu

Bursa’ya yeni fuar merkezi yapılacak mı?

Gürhan Akdoğan: “Tek rotamız Atatürk’ün yoludur”

Tarımın Geleceği Bursa’da yazılacak: "AgroGreen Bursa Fuarı 8 Ekim’de başlıyor"

Hükümetten kamu işçisine ikinci zam teklifi: İlk 6 ay için %17, ikinci 6 ay için %10

Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu hayat kurtaracak

Ergül Halisçelik: "270 personel, 100 araçla yangına müdahale ettik"

BTSO Başkanı Burkay’dan Bursaspor açıklaması

6 İlde orman yangını!

Yükleniyor