Başkan Taban’dan Ramazan Bayramı Mesajı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

BURSA HABER 12.05.2021 16:27:00 0
Başkan Taban’dan Ramazan Bayramı Mesajı

El birliği ile bu günleri atlatıp yeniden bir arada bayramlar kutlayacağımız günlerin yakın olduğunu ifade eden Başkan Taban; Müslüman coğrafyalarda yaşanan zulmün de bu mübarek günlerin hürmetine son bulması temennisinde bulundu.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. El birliği ile bu günleri atlatıp yeniden bir arada bayramlar kutlayacağımız günlerin yakın olduğunu ifade eden Başkan Taban; Müslüman coğrafyalarda yaşanan zulmün de bu mübarek günlerin hürmetine son bulması temennisinde bulundu.

Tam kapanma sürecinde yaşayacağımız Ramazan Bayramı öncesi, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yazılı bir açıklamayla tüm ilçe halkının bayramını kutladı. Filistin’de yaşanan zulme de değinen Taban, tüm Müslüman coğrafyalarda kan ve gözyaşının dinmesi temennisinde bulundu.

DUALARDA BULUŞTUK

Başkan Taban, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da artmasına vesile olan, Müslümanların tek yürek olarak kutladığı Ramazan Bayramının bizlere yansıttığı güzel duyguların gönlümüzü sarması en büyük temennimiz. Ellerin semaya, gönüllerin hakka, alınların secdeye yöneldiği 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i bu yıl da maalesef pandemi gölgesinde yaşamak zorunda kaldık. Ramazanın ruhunu yansıtan kalabalık iftar sofralarından uzak, alışık olduğumuz düzenden farklı yaşamak zorunda kaldık bu mübarek günleri. Yeniden kalabalık sofralarda buluşmak en büyük dileğimiz. Ancak yarın bir arada olabilmemiz için bugün uygulanan kısıtlamalara, kurallara uymamız gerekiyor. Bu süreç içerisinde belki sofralarda buluşamadık ama ekmeğimizi paylaşmaya çalıştık. Dualarda birbirimize ortak olduk, dualarda buluşmaya çalıştık. Büyüklerimizle bir arada olamadık belki ama onların ihtiyaçları olan konuları çözmeye çalışarak faydalı olmaya gayret ettik. Bu süreçleri el birliği ile atlatacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Allah’ın izniyle tam kapanma uygulamasıyla sürecin de güzel gittiğini, vaka sayılarının düştüğünü görüyoruz ama bir rehavet oluşmasını da istemiyoruz. Güzel günlerin yakında olduğuna inanıyoruz.”

“HEP BİRLİKTE KUCAKLAŞARAK KUTLAYACAĞIMIZ BAYRAMLARA ERİŞMEYİ DİLİYORUM”

“Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif’i geride bırakarak bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan Bayramının bizler için ayrı bir yeri var. Çünkü Ramazan Bayramı, her gün tutulan orucun iftar vaktindeki sevinci gibi, tutulan bir aylık orucun toplu bir iftar sevincini ifade ediyor. Ne yazık ki geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramımızı sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerimizde kutlayacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda yine hep birlikte kucaklaşarak kutlayacağımız bayramlara erişmeyi diliyorum.”

KAN, GÖZYAŞI VE ZULMÜN GÖLGESİNDE BURUK BAYRAM

“Bizler burada pandemi dolayısıyla tam manasıyla bayramı yaşayamamanın üzüntüsünü yaşarken, Müslüman coğrafyalarda kardeşlerimiz kan ve zulüm ile bayrama giriyorlar. Müslüman coğrafyalar kan, gözyaşı ve zulmün gölgesinde… Tüm İslam Alemi, buruk bir bayrama giriyor. Bu mübarek günlerin hürmetine ellerimizi semaya kaldırıp kardeşlerimiz için dua ederken, başta Filistin olmak üzere tüm Müslüman coğrafyalarda süren zulmün son bulmasını diliyorum. İlçe halkımız ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdiklerimiz ile birlikte nice bayramlar geçirmeyi cenabı Allahtan niyaz ediyorum.”


Personele ‘Kamu ihale kanunu eğitimi’

Adalet Bakanı Tunç CHP'de ki para sayma görüntülerine dair konuştu

İnegöl'de gaziler ve şehit aileleri iftar sofrasında buluştu

Nilüferli minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Görükle Kampüsü'ne 3 spor salonu ve 2 yüzme havuzu kazandırıldı

Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Yükleniyor